Perşembe, Mart 19, 2009

~~ SEBZELİ YAHNİ ~~


Sevgili Seda'nın soğan yahnisini görünce çok beğendim ve yapmak istedim ama arpacık soğanımın kalmadığını farkedince,soğan yahnisi oldu sebzeli yahni:) Muhakkak Seda'nın yahnisini de yapacağım,aklımı çeliyor çünkü:)Eti herzaman oğlumun sevdiği kıvamda pişiriyorum.Sonuç olarak oğlum beğendi ve yedi tabii ki bizde:)


SEBZELİ YAHNİ;
  • yarım kilo kuşbaşı et
  • 2'şer adet kereviz,patates,havuç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • sarımsak,sirke
  • karabıber,yenibahar,kimyon karışımı
  • tuz,sıvıyağ

YAPILIŞI;
  1. Etler tencerede suyunu çekene kadar pişirilir.bu aşamayı düdüklümde yapıyorum.etler suyunu çekince üzerine suyunu ekleyip düdüklüyü kapatıyorum.30 dk kafi geliyor.
  2. sebzeler soyulur,doğranır.
  3. et pişince tencereye aktarılır ve doğranmış soğan eklenir.sebzelerde ilave edilir.
  4. 2 bardak suda salça eritilir ve baharat,sarımsakla beraber tencereye aktarılır.sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  5. afiyet olsun.

13 yorum:

  1. Canım Saliham harika olmuş ellerine sağlık kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Salihacığım.Nefis görünüyor.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Ben de düdüklüyü tercih ediyorum her zaman. Tasarruflu olmak lazım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ahhh birben şu et yemekleriyle aran yok arkadaşım...
    Çok güzel görünüyor
    Ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bizim evde de parça et hiç pişmiyor,ben sevmiyorum diye pişirmiyorum :( Eşim çok sever aslında...
    Nefis görünüyor,ellerine sağlık...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  7. mmm nefis bir yemek.elien sağlık.süper.

    YanıtlaSil
  8. Salihacim ellerine saglik canim ,cok nefisss bir görünütüsü var.Afiyetler olsun canim,sevgiler-

    YanıtlaSil
  9. Her nekadar uzmanlar kirmizi etin aztuketilmesi konusunda uyarsalarda Bizim ev de de herkez seviyor.buyukler deyilsede cocuklarin mutlaka tuketmesi gerekir diye dusunuyorum .
    Ellerinize saglik hem saglikli hem hos gorunuyor.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık. Ben düdüklü faslından sonra güveç tenceresinde devam ediyorum pişirmeye. Deneyin, harika oluyor.

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık canım,çok güzel grünüyor...

    Selamlar..

    Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  12. bence de nefis olmuş ellerine sağlık....iyi hafta sonları...

    YanıtlaSil
  13. herkese cok tesekkurler samımı yorumları ıcın:)guzel hafta sonları dılıyorum:D:D:D:D

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)