Cumartesi, Mart 28, 2009

ANTEP USULÜ BALIK & MAYONEZLİ BALIK SOSU


Tarif defterinden, Lola'nın anlatımıyla Antep usulü balık yanına ise mevsim salatayla beraber yine forumdan sevgili akasyanın mayonezli sosunu yaptım.Biz beğendik.Hafta sonu balık yapmak isteyenlere leziz bir tavsiye:) teşekkürler lola ve akasya!!
Malzemeler;
  • 1 kg istavrit (ya da yağda kızartılabilen başka bir balık)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
  • Biraz un
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı;
  1. Biber salçası, ezilmiş sarımsak, tuz ve z.yağı ile balıkları iyice ovarak una bulayıp, kızgın yağda kızartıyoruz. Hafif acılı kebap tadında bir balık oluyor.
MAYONEZLİ SOS/APERATİF;

Lezzetli ve balığa çok yakışan bir lezzet.Sostan ziyade aperatif diyebiliriz.

Malzemeler;
  • iki adet haşlanmiş yumurta
  • 3-4 adet salatalik turşusu
  • tuz, karabiber, seker,mayonez (ölcüyü size biraktim..)
  • birazda sirke..
yapılışı;
  1. yumurtlari salataliklari ince ince küp seklinde doğrayin..mayonezi, tuzu ,karabiberi, şekeri ve sirkeyi isteğiniz ölçüde koyun..baliğin yaninda limon ve bu sos çok yakişir...

16 yorum:

  1. Canım benim harika olmuş ellerine sağlık kocaman sevgiler,mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  2. Su tarif defterinde ne cok seyler paylasilmis meger.
    Ben de baligi ayni sarma sarar gibi uzum yapragina sarip pisirmeyi duyup denemistim,sonuc harika cikmisti.Kimden almistim tarifi hatirlamiyorum ama Allah bin kez razi olsun diyorum.
    Ayni tavuga buladigimiz sosu balik icin kullanmak harikaymis, senin de ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. canımcım afiyet şeeker olsun.
    bende perşembe yaptım hamsi son demlerini yaşıyor balık...
    yiyelim bol bol.
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. Ne harika bir görüntü. Ben balığı kokuyor diye fazla yapmıyorum ama çok seviyorum. Çıtırlıkları burdan bile farkediliyor, ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Nefis olmuş ,çıtıt çıtır... Bizimde pazar günü balık günümüzdür,ama eşim bugün şehir dışında...Bir sonraki haftaya erteliyorum bu menüyü...
    Ellerine sağlık....

    iyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  6. gerçekten çok değişik bir fikir.eminim muhteşem olmuştur.ellerine sağlık.ikisi de nefis.

    YanıtlaSil
  7. Çok farklı bir tarif denemeye değer...
    Bu tarifi eşime mutlaka söylemem lazım...
    Ellerin det görmesin...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Salatayı beğendim....balığı bilmiyorum. Malesef kılçıklı balığı sevmiyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel bir sofra bu böyle Salihacığım. Her bireye ayrı renk tabak, süpersiniz:))

    Ayrıca balıklara takıldım ben, nefis gözüküyorlarRrRrrrRRRrrrrrrRR:)

    YanıtlaSil
  10. canım tarifimi sayfamda yayınladım gelip alabilirsin sevgiler

    YanıtlaSil
  11. bence cokk guzel olmussss ne kadar zaref duruyo9rla rtabakta o balikal royle :))

    YanıtlaSil
  12. SALİHACIĞIM CANIM BENİM, ÖNCELİKLE BAŞARILAR DİLİYORUM HARKULADE ETKİNLİĞİNDE..
    UMARIM YETİŞİRİM. EKMEK MAKİNEM BANA BAKIYOR BU ARALAR :((((

    BALIK TARİFİN ÇOK HOŞŞ. BİR GÜN MUTLAKA DENİYECEĞİM CANIMÇ
    ELİNE SAĞLIK İYİ HAFTALAR..
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  13. İlginç bir balık tarifi olmuş. Eşimde balığı çok sevdiği için bizim evde bol bol yapılır. Bir gün bende deneyeyim çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  15. değişik bir lezzet olmuş..
    canım ellerine sağlık..
    balığın bu halini merak ettim doğrusu ...
    öpüyorum..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. merhaba. bizde alabalığı bu şekilde yapıyoruz.Yazın mangalda harika oluyor.aynı tarif. ilave olarak kekik ve pulbiber de koyuyoruz.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)