Tarif defterinden, Lola'nın anlatımıyla Antep usulü balık yanına ise mevsim salatayla beraber yine forumdan sevgili akasyanın mayonezli sosunu yaptım.Biz beğendik.Hafta sonu balık yapmak isteyenlere leziz bir tavsiye:) teşekkürler lola ve akasya!!
Malzemeler;- 1 kg istavrit (ya da yağda kızartılabilen başka bir balık)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
- Biraz un
- Kızartmak için sıvı yağ
- Biber salçası, ezilmiş sarımsak, tuz ve z.yağı ile balıkları iyice ovarak una bulayıp, kızgın yağda kızartıyoruz. Hafif acılı kebap tadında bir balık oluyor.
Lezzetli ve balığa çok yakışan bir lezzet.Sostan ziyade aperatif diyebiliriz.
Malzemeler;
- iki adet haşlanmiş yumurta
- 3-4 adet salatalik turşusu
- tuz, karabiber, seker,mayonez (ölcüyü size biraktim..)
- birazda sirke..
- yumurtlari salataliklari ince ince küp seklinde doğrayin..mayonezi, tuzu ,karabiberi, şekeri ve sirkeyi isteğiniz ölçüde koyun..baliğin yaninda limon ve bu sos çok yakişir...
Canım benim harika olmuş ellerine sağlık kocaman sevgiler,mutlu hafta sonları...
YanıtlaSilSu tarif defterinde ne cok seyler paylasilmis meger.
YanıtlaSilBen de baligi ayni sarma sarar gibi uzum yapragina sarip pisirmeyi duyup denemistim,sonuc harika cikmisti.Kimden almistim tarifi hatirlamiyorum ama Allah bin kez razi olsun diyorum.
Ayni tavuga buladigimiz sosu balik icin kullanmak harikaymis, senin de ellerine saglik.
canımcım afiyet şeeker olsun.
YanıtlaSilbende perşembe yaptım hamsi son demlerini yaşıyor balık...
yiyelim bol bol.
sevgiler....
Ne harika bir görüntü. Ben balığı kokuyor diye fazla yapmıyorum ama çok seviyorum. Çıtırlıkları burdan bile farkediliyor, ellerinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilNefis olmuş ,çıtıt çıtır... Bizimde pazar günü balık günümüzdür,ama eşim bugün şehir dışında...Bir sonraki haftaya erteliyorum bu menüyü...
YanıtlaSilEllerine sağlık....
iyi pazarlar...
gerçekten çok değişik bir fikir.eminim muhteşem olmuştur.ellerine sağlık.ikisi de nefis.
YanıtlaSilÇok farklı bir tarif denemeye değer...
YanıtlaSilBu tarifi eşime mutlaka söylemem lazım...
Ellerin det görmesin...
Sevgiler
Salatayı beğendim....balığı bilmiyorum. Malesef kılçıklı balığı sevmiyorum.
YanıtlaSilNe güzel bir sofra bu böyle Salihacığım. Her bireye ayrı renk tabak, süpersiniz:))
YanıtlaSilAyrıca balıklara takıldım ben, nefis gözüküyorlarRrRrrrRRRrrrrrrRR:)
canım tarifimi sayfamda yayınladım gelip alabilirsin sevgiler
YanıtlaSilbence cokk guzel olmussss ne kadar zaref duruyo9rla rtabakta o balikal royle :))
YanıtlaSilSALİHACIĞIM CANIM BENİM, ÖNCELİKLE BAŞARILAR DİLİYORUM HARKULADE ETKİNLİĞİNDE..
YanıtlaSilUMARIM YETİŞİRİM. EKMEK MAKİNEM BANA BAKIYOR BU ARALAR :((((
BALIK TARİFİN ÇOK HOŞŞ. BİR GÜN MUTLAKA DENİYECEĞİM CANIMÇ
ELİNE SAĞLIK İYİ HAFTALAR..
SEVGİLER.
İlginç bir balık tarifi olmuş. Eşimde balığı çok sevdiği için bizim evde bol bol yapılır. Bir gün bende deneyeyim çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok nefis görünüyor
YanıtlaSildeğişik bir lezzet olmuş..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık..
balığın bu halini merak ettim doğrusu ...
öpüyorum..
sevgiler...
merhaba. bizde alabalığı bu şekilde yapıyoruz.Yazın mangalda harika oluyor.aynı tarif. ilave olarak kekik ve pulbiber de koyuyoruz.ellerinize sağlık
YanıtlaSil