Cuma, Eylül 12, 2008

Elbasan Tava

Resim 323



Çok tereddüt ettim yaparken.Üstelik çeşit çeşit tarifler vardı.Bu şekilde bir yemeğin onlarca tarifi olunca şaşırıyorum hangisini yapacağım diye.Hakkındaki bütün tarifleri okudum;beşamelli,salçalı,soğanlı soğansız..

Sonuçta bir tarifte karar kıldım.İyi ki yapmışım çok lezzetli oldu,muhakkak tavsiye ederim.Yapımı kolay...iftar sofralarına da çok yakışacaktır...



Malzemeler;
  • yarım kilo kuzu kuşbaşı _iri kesilmiş tercihtir_
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı etin suyu
  • tuz,karabiber,kekik
Yapılışı;
  1. etleri biraz kavuruyoruz,doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  2. su ve tuz ekleyip düdüklüde pişiriyoruz.ben oğlumunda yiyebilmesi için fazla pişirdim.
  3. etin suyunu süzün ve 1 çay bardağı ayırın.
  4. yoğurt,un ve yunurtayı bır kapta karıştırın ve etin ayırdığınız suyunu ekleyin._sos beşamel kıvamında oluyor_
  5. etleri fırın kabına alın,baharatları üzerine serpin ve sosu dökün ve ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

osmaneli biberleri.....

dolmalık ,kavurmalık herşeyin içine giriyor.bu güzel biberleri kayınvalidem sayesinde keşfettim:)


kuşbaşı doğradığımız biberleri yağda kavuruyoruz.yumuşayınca 2-3 adet rende domates ekleyip biraz karıştırıyoruz.Etli etli çok lezzetli oluyor.

11 yorum:

  1. Bence nefis olmuş ben ilk defa elbasan tavayı eşim askerden izne geldiğinde döneceği gün kayınvaldem yapmıştı o zaman yemiştim hep görünce duyunca aklıma gelir nasıl anı ama....???

    YanıtlaSil
  2. ben biberlere bayıldım ama el basan tavada unutulacak gibi değil ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. hansa,gercekten güzel bir anı:) tesekkurler...sende bu anı hatırlamak ıcın dene ıstersen:)

    ayse pamuk,evet bıberler cok lezzetler oluyor,1 kıloyu esımle beraber yedık desem:P cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
  4. ay aynen ben de biberlere bayıldım,ne sevimliler:))

    elbasan tavaya kim el basmış:P kötü bi espri:P:P
    hoş bir tarif denemek lazım:)
    ellerine sağlık canım,dualarından pay almak ümidiyle:)

    YanıtlaSil
  5. Elbasan tava harika görünüyor,ellerine sağlık.Sosuyla birlikte eminim ki seveceğim bir lezzet...


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. papatyam alemsın ya hıc dusunmemıstım kım el basmıs hakıkaten:PP bılmukabele

    bengısu canım,sagol..emınım seveceksın:)

    YanıtlaSil
  7. elbasan tavanın türk yemeği ismi nedir.

    YanıtlaSil
  8. adsız,zaten bu türk yemeğinin ismi,ne demek istediğini anlıyamadım?

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, elbasan tava tarifinizi denedim, hafif ve lezzetli bir yemek oldu. Sitenizdeki tum tarifler cok guzel, firsat buldukca denenicekler. Ellerinize saglik...

    Sevgilerimle

    Tuana

    YanıtlaSil
  10. sevgili tuana deneyip begenmene cok memnun oldum,afıyet bal olsun..iltifatıniçinde çoookk teşekkürler...sizin yorumlarınız bu sitenin ömrünü uzatıyor buna inan..
    sevgılerımle...

    YanıtlaSil
  11. salihacim , elbasan simdi firinda pisiyor :) aslinda etlerin icine bezelye ve havuc koymayi dusunmustum . ama sonra ilk deneme olacagi icin orjinal tarife sadik kaldim . az once elbasanin diger versiyonnu gordum . bir dahaki sefere bende sebzeli denerim insallah :)

    daha tadina bakmadim , ama yedigim zaman mutlaka sonucu yazarim :))

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)