Çarşamba, Ağustos 20, 2008

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA


Fasulyegillerden olan taze barbunyanın faydaları saymakla bitmez.Çocuklarımıza bol bol yedirmeliyiz.Artık daha az üretildiğinden mi yoksa ihraç edildiğinden mi bilemiyorum ama hala fiyatı cep yakıyor.Bu hafta pazarda 2.5 tl'den buldum.Tam mevsimiyken bu pahalılık niye?
Taze barbunyaya sarımsak çok yakışıyor.Ayrıca patates ekleyerek pişirdiğim de oluyor.Servis yaparken maydanoz eklemeyi ihmal etmeyin.


malzemeler:

  • 1 kg. barbunya
  • 4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
  • 2 baş kuru soğan, doğranmış
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • tuz

hazırlanması:

1. soğanı ve sarımsağı piyazlık doğrayıp,zeytinyağı ile kavurun.biberleri,havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin ve 2-3 dk. kavurun.
2. domatesleri ve barbunyayı ekleyip 5 dakika kavurun. sonra suyu ve tuzu ilave edin. kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

5 yorum:

  1. he kıs ben 4 e aldım geçen gün kabujklarıda soyulunca 2 avuç bişi kalıo zaten:)

    ben az havuç patateste koyuyorum birde domates koymam biber domates salçası sadece bol sarmısak+2kesme şeker hım bide annem kerevizde katıyor özellikle yaprağını vs ama ben onu soymakla uraşamıyorum:)

    YanıtlaSil
  2. tarıf ıcın ellerıne saglık kıs..buzluga attım ramazanda denerım artıkın

    YanıtlaSil
  3. ööööf insan bi nerde yetiştiğinide yazar deme ama yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  4. peki barbunyalar kara su çıkarmıyormu? adım güneş.sevgiler.bu arada sitenizin hayranıyım:)

    YanıtlaSil
  5. bir de arkadaşlar türkçeyi lütfen düzgün kullansak olurmu?

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)