Çarşamba, Ağustos 20, 2008

TREMİSU

Daha evvel yayınladığım tariflerin linkleri ''24 temmuz menüsü''yazımda mevcut..Sıra Tremisu'da..

Sıcak günlerde pasta yerine tremisu yaptım bol bol.Hem hafif hem lezzetli.Bana, pasta kekiyle yaptığım tremisu ,kedidiline nazaran daha ağır geldi.
TREMİSU;
28 cm.lik kalıba göre;
  • 2 paket kedidili
  • 2 -3 yemek kaşığı neskafe
  • 1 bardak süt
Kreması;
  • 1 paket labne
  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
yapılışı;
  1. sütle nescafeyi karıştırın ve kedidillerini ıslatın.
  2. süt,un,nişasta ve şekeri tencerede önce karıştırıp sonra altını aykın ve pişirin.
  3. muhallbei kavama gelince kapatın ve labneyi ekleyip çırpın.
  4. kalıbın en altına ve yanlarına nescafeli süte batırılmış kedidillerini dizin.Kremanın yarısını yayın.tekrar kedidilini dizin ve kremayı yayın.
  5. en üstünede kakao serpip dolabta bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)