Çarşamba, Ağustos 13, 2008

ŞEFTALİLİ PARFE


Her ne kadar Ağustosu yarılamış olsak da sıcaklıklar hız kesmedi….yazın başından beri uyguladığım iki üç tariften biri..hazır şeker ve buz takviyeli dondurmaları yemektense oğlumla bu tür soğuk lezzetleri bahçe keyfi yaparak yiyoruz...tarif Oktay usta’ya ait…


MALZEMELERİ;


· 1 paket krem şanti
· 1 bardak süt
· 2-3 tane şeftali
· 1 paket kakaolu bisküvi

Kreması;


· 2 su bardağı süt
· 2 yemek kaşığı un
· 1 çay bardağı şeker
· 1 yumurta
· Vanilin


YAPILIŞI;


1. Tencereye krema malzemelerini alıp karıştırıyoruz ve ocağı yakıyoruz kaynayana kadarsürekli çırpıcıyla karıştırıyoruz.
2. Krema kaynayınca ateşi kısıp tahta kaşıkla 5 dakika karıştırıyoruz.soğumaya bırakıyoruz.
3. Şantiyi sütle hazırlıyoruz,şeftalileri minik minik doğrayıp ekliyoruz.
4. Bisküvileri irice kırıp ekliyoruz.
5. Kremayla şanti karışımı karıştırıyoruz.
6. Kalıba naylon serip karışımımızı yayıyoruz ve buzluğa kaldırıyoruz.
7. Servisten yarım saat önce çıkarırsak servisi daha kolay olur
8. Afiyet bal olsun!!!

8 yorum:

  1. ellerinize sağlık , çok lezzetli görünüyor. Sunarken meyve sosu mu kullandınız? amofti

    YanıtlaSil
  2. tarif için teşekkürler.
    harika gözüküyor.tadı da eminim harikadır.elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Saliha'cığım,çok nefis bir görüntü..))Parfen yaz kış farklı meyvelerle yapılıp lezzetle yenilebilir olmuş..))Ellerine sağlık güzel yüzlüm..))

    Kocaman sevgilerle..

    YanıtlaSil
  4. Birde şunların yapılmışı olsa hazır. Pastahanelerdede fazla çeşit bulamıyo insan.

    YanıtlaSil
  5. parfeye en yakışan meyve şeftali,tadının nefis olduğuna eminim çünkü bizimde bu sene yazlık lezzetimizdi.
    sana katılıyorum şu hazır kutu dondurmalardansa bu tarz lezzetler daha evla.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. parfe nefis olmus canim yazin sicaginda ne guzel gider.
    ellerine dert gormesin.
    selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. AMOFTI EVET MEYVE SOSU KULLANDIM CANIM:)
    HAYDI MUTFAGA TESEKKURLER CANIM,

    GULCUM COK NAZIKSIZN GUZEL SOZLERIN ICIN COK SAGOL:)

    ORJINAL DELIKANLI,EVLENENE KADAR SABREDECEKSINIZ ARTIK:)


    MUTFAK HAVLUSU DONDURMA HASTASI BEN BAYILIYORUM PARFELERE NAPAYIM:)

    ÖZGUL SAGOL CANIM TESEKKURLER...
    HERKESE SEVGILERIMLE....

    YanıtlaSil
  8. tarif için teşekkürler. perşembe günü yaptım. eşimle çok beğendik.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)