Salı, Temmuz 01, 2008

PATLICANLI BÖREK


Menü'ye devam etmekte geciktim ama en geçerli sebebim;resimlerin kardeşimde kalması.Patlıcanlı börekle devam ediyorum.Sofranın en gözde yiyeceğiydi.Lezzetinin yanı sıra yapımıda oldukça basit.Ani gelen misafirlerinize gün içerisinde çabucak yapabilirsiniz.


PATLICANLI BÖREK;

Hamur İçin;

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 50 gr. margarin
  • yarım su bardağı su(ben süt kullandım)
  • 1 tutam tuz
İç Malzeme;

  • 2 bostan patlıcanı
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
YAPILIŞI;

  1. Patlıcanları közleyipayıklayın.patlıcan içlerini kaseye alıp beyazpeynir vekaşar peyniri ile karıştırarak ezin.
  2. un,sıvıyağ,eritilmiş tereyağ,su ve tuzu bir kapta karıştırıpyumuşak bir hamur yoğurun.hamuru ikiye ayırın ve merdane ile açın.1 tanesine patlıcanlı içi yayın.
  3. diğer hamuru patlıcanlı harcın üzerine yayın.su bardağının ağzı ile bastırarak şekiller çıkarın.fırını 180 derecede ayarlayın.
  4. hamurları yağlanmış tepsiye dizinyumurta sarısı sürüpkaşar serpin.kızarana kadar pişirin.
  5. afiyet olsun.

4 yorum:

  1. çok güzel olmuş bu yaw :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Saliha'cığım,çok nefis olduğu fotoğraflardan belli idi..Tarifide okuyunca, emin olmayı bırak doğrudan yapılası bir börek olduğu kesinleşti..))Ellerine sağlık canım Saliha'cığım..

    Kocaman sevgilerimi gönderiyorum canım..

    YanıtlaSil
  3. secıl canım tesekkurler canım,
    gül'cum ne kadar tatlısın ve nazıksın cok sagol arkadasım::))

    YanıtlaSil
  4. patlıcanlı bütün lezzetler çok güzel oluyor hele böreği en nefislerinden herkes seni dinlesin ve yapsın bencede:)

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)