Sevgili Devletşah'a tarif için çok teşekkürler.Bu yaz günlerinde mutfakta çok fazla oyalanmadan yapılabilen bir yemek,üstelik çok pratik.Hele birde dünden fırın tavuk yapılmış ve tavuk artmışsa bu lezzeti hemen deneyin derim.
BANDIMA;
MALZEMELER;
(2 kişilik)
- 2 adet Yufka
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 su bardağıyoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Yufkalar ortadan ikiye kesilir.
- Her parça rulo yapılır.
- Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir.
- Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Bu esnada tavuk göğsü haşlanır. Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür.
- Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur.
- Bu sırada tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır.
- Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.
- fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır.
- Yufkaların üzerine yoğurt konulur.
- Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis edilir.
Canım merhabalar. Çok güzel görünüyor. Bir ara bende yapardım. Yufka ruloları, tavuk parçaları, yoğurt ve üzerine tereyağında kızdırılmış salça gezdirirdim. Hatırlattığın için teşekkür ederim canım. İnsan neleri unutuyor :)Seninki harika olmuş canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler
Çok güzel ve lezzetli görünüyor eline sağlık.Şiddetle denenecekler arasında:))
YanıtlaSilSEDACIM,TESEKKURLER..GERCEKTEN ARKADASLARI GEZERKEN INSAN NELERRR HATIRLIYORR NELER...SEVGILER....
YanıtlaSilANTEPAŞI TESEKKURLER CANIM AFIYET OLSUN SIMDIDEN::))
SEVGILERIMLE
canım harikasın süper görünüyor resmen kitlendim resme ;))
YanıtlaSilellerine saglık koskocaman sevgiler
Salihacım, bu yemek pratik ve nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok nefis ve değişik bir yemek olmuş canım,ellerine sağlık..Görünüşü ise muhteşem..
YanıtlaSilKalan tavukları bu yöntemle değerlendirmen çok güzel..Aklımın bir köşesine yazdım canım..
Sevgiler..
Çok lezzetli bir tarif... Denenecek o kadar çok şey varki.. Bloglarda gördüğüm herşeyi denemek istiyorum... Ama bu tarif gerçekten hem kolay hem de lezzetli...
YanıtlaSilEllerin dert görmesin sıcacık sevgiler...
sevgilerimle beraber etkinlik davetiyemide bırakıyorum kabul buyur olurmu...
YanıtlaSilPORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25
strong>http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler…
MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
9 Haziran 2008 (pazartesi) -22 Haziran 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25 Ev Sahibeliğini http://buramburam.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım…
Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.
Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum canlarım. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Tariflerinizi hazırladığınızda “Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25” Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.
En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
Merhaba,
YanıtlaSilYemeğin hem kendisi çok güzel hem fotoğrafı. Özellikle önceki günden kalan etleri değerlendirmek için çok uygun bir tarif. Ellerinize sağlık. :)
çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsalihacım ellerine sağlık. ben bu işe bayıldım. hem pratik hemde güzel..... en kısa zamanda deniicem... kocaman öpücük......
YanıtlaSilçok güzel ve pratik bir yemek, ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
salihacim harikasin sen. anlatimin öyle güzel olmuski sanki hazir yemegi oturup yemek gibi resimde harika ye beni diyor kendine iyi bak Allah`a emanet ol.
YanıtlaSil(emine)
Çok lezzetli ve çok kolay görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilnilay canım tesekkurler:)
YanıtlaSileminem asıl sana tesekkurler bıtanem... senınle sohbet etmek,fikir alışverişiyapmak benım ıcın bır zevk halıne gelıyor bılıyormusun?sevgı ve muhaabetlerımle..
pasta maxi,gercektende pratik bir yemek.sevgıler..
sevgili isimsiz,denediğinde fikrini yazarsın mek edıyorum bakalım begencekmisin..
seli tesekkurler canım.,
tombuk ben resmı cok begenmemıstım ama yemegın bu lezetını herkese soylemek ıstedım,tesekkurler..,
hulya yorumları sımdı okudum ve gecıktım:(,
aysel canım ok tesekurler..he gelır zıyaret edersın arkadasım ama ben oglumdn yorumları zor cevaplıyorum:( ugraycagım ıns..optum:)
gülcüm yaz yaz lazım oluyor boyle pratık fıkırler:)sevgıler..
pembelim anne oldun artık senınde işine yara bakarsın:)
ezgim bendend sana bol bol yurekten sevgıler,tesekkurler canım:))
arkadaslar degerlı yorumlarınız için cok sagolun:))
gerçekten de çok pratik olmuş.bazen artan tavuklar oluyor onları değerlendirmek için ideal bi tarif.ellerine sağlık..devletşah ın bütün tarifleri çok güzel:)
YanıtlaSilcok guzel gorunuyor tarıfe bakarsakda lezzetlı oldugu ortada ellerıne saglıkk
YanıtlaSil_________________
bu gun pazartesi cumanın gelmesine sadece 5 gun kaldı mutlu guzel bır hafta dılıyorum :)))
tesekkür ederim canim beni mutlu ettin, bende uzun zaman görüsemeyince özlüyorum. burdan takip ediyorum ve en azindan iyi oldugunu anliyorum, devam et böyle cok güzel Allah`a emanet olasin!! öptüm....
YanıtlaSil(Emine)
Merhaba
YanıtlaSilÖncelikle böyle bi lezzeti baylaştığınız için teşekkürler.
Ben Karabüklüyüm. Karabükte özel bi yemektir bandırma
sıkça yapılır misafirlere kalabalıkta yenilmesi daha zevkli olur.
Ama yapımı daha farklıdır bizde yufka buraya özel bi şekilde kesilir.tavuk suyu+sıcak su karışımına bandırılır (adıda burdan gelir zaten). Tepsiye dizilir. Dizerken kızdırılmış yağda konur üzerine arada. Yağlı bi yemektir kısaca xD. Üzerine et parçaları şerpiştirilir. Arzuya göre cevizlede ikram edilir. Tepsinin bitiminden sonra bulgur ve pirinçli karışık pilav (ala pilav denir burda) konur tepsinin yağıyla bi güzel özdeştirilir ((:
yanında da köpüklü bi ayran oldu mu değmeyin yiyenin keyfine ((:
Orjinalinide denemenizi önerip kaçıyorum. Allaha emanet olun ((:
Arzu Ç.
arzu hanım ne guzel anlatmıssınız canı m cektı valla:)ıns bunuda deneyıp yayınlarım sevgılerımle...
YanıtlaSil