Cumartesi, Mayıs 10, 2008

DÖNÜŞ....BİSKOTTİ

resim;binbirçeşni.


Tam iki buçuk ay olmuş yazmayalı,blogları gezmeyeli...niye böyle oldu,nasıl bu hale geldim ben bile anlayamadım...hiç beklemediğim bir anda ciddi bir rahatsızlık geçirdim hala da düzelmeye çalışıyorum.Doktor ,hava değişikliği lazım deyince,Adana’ya görümcemin yanına gittim.Adana gerçekten çok düzenli ve havası tertemiz bir şehir.Hiç tv.de gördüklerinize inanmayın.O kadar temizdiki havası,her gün erkenden hafif ve zinde olarak kalkıyordum yataktan.Tabii göl manzaralı konforlu bır balkonunda etkisi yok değildi.

Dönünce tekrar nüksetti hastalığım,hatta öyle ki yatak döşek yattım.Şimdi iyimiyim,düzeldim mi anlıyamıyorum.İlaçlarımda fayda etmiyor gibi geliyor.

Depresyon öyle bir dert ki geldiğini hiç anlamıyorsunuz.En ufak şeylerden bile zevk almaya çalışan ve etrafta ilaçla gezenlere binbir akıllar veren ben, şimdi kendim ilaçlarla ayakta durmaya çalışıyorum.Hobilerinizi, sevdiğiniz uğraşlarınızı hatta mesleğinizi bile gözden çıkarıyorsunuz.Bedeniniz etrafta dolaşıyor ama ruhunuz kimbilir nerde bir bilseniz....

Arkadaşlarımın destekleri ve iteklemeleriyle yazılarıma kaldığım yerden devam edeceğim ama sürer mi yoksa tekrar bırakırmıyım? Çabalayacağım ama yorulursam çırpınmaktan ne yaparım bilmem...sizden ricam ise dualarınızı benden eksik etmeyin....okuyamadığım yorumlarınızada en kısa sürede cevap vereceğim,merak edip soranlara can-u yürekten teşekkürler..


Kaldığımız yerden devammmm.......



Menümün en sevilen tarifydi diyebilirim.Hatice ablam ve Ziko çok sevdiler.Tarif Sevgili Morkoyun’dan..anlatım üslubu benim yüzümde kocaman bir gülümseme bıraktı,tarifine ise çok ama çok teşekkürler..aynen aktarıyorum..teşekkürler Morkoyun!!

1 stick=113 g=1/2 cup= yarim Sana yag

1.5 bardak=1.5 cup Seker=ile yag, krema kivamina gelene kadar cirpilacak

2 yumurta...........tek tek eklenip daha da cirpilacak


Ayri bir kapta:
1 paket vanilya (1 tatli kasik)Kabartma tozu (1 tatli kasik)Tuz (Ceyrek tatli kasik-bir cimdik)UN -aldigi kadar-eklenen bonus malzemesine gore yaklasik 2 bardak=2 cup.........


binbirçeşni not;bonus malzemeler;kuru meyva,fındık badem,üzüm,çikolata ,kahve vs.(ikiye böldüğüm hamurumun birisine kuru meyva ve portakal kabuğu,diğerine ise kakao ve kahve ekledim)

tum kuru madde birlestirilip yagli yumurtali sekerli karisima eklenecek, sert hamur halinde yogurulacak.
Ortak malzemelerin tamamini karistirdiktan sonra hamuru ikiye bolup iki farkli grup bonus elemanlarini ekledim. Hamurlari rulo yapip ustten bastirmak suretiyle incelttim. 350 F (180C) derece onceden isinmis firinda 30 dakika pistiler.

Tahminim, rulolarin fazla pistigi yonunde zira tarife gore yarim saat pisip 10 dakika soguduktan sonra ince ince dilimleyebilmek gerekiyordu. Kismet olmadi. Gayet kalin, odun odun kestim tepsiye dizdim. Ufalanan parcalari da yedim.

Ayni sicaklikta 7-8 dakika bir yuzunu, 7-8 dakika diger yuzunu pisirme denemem beni tatmin etmedi. Arkadaslari tepsiden alip firin teline dizdim. Ayni sicaklikta, parcalar bronzlasana kadar-10 dakika daha- pisirdim. Soguduklarinda hava almayan kutuya dizdim..

afiyet şeker olsun..



22 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun... En kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşmanızı dilerim...

    Biscottileri denemeyn bir ben kaldım galiba. Çok lezzetli oldukları kesin ellerinize sağlık sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun canım aramıza dönmene çok sevindim biscottiler harika ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kıss Salişim benimmm, onun içinmi ortalıkta gözükmedin sen..Canım benim, sen hükümet gibisin böyle depresyonlar vız gelir tırıs gider sana..Allah'ın izniyle hiç bişiciğin kalmaz bacım, meraklanma..Sen yeterki azcık gayret et canımcım..
    Bizler senin yanındayız, sende burda ol, bize güzel tarifler ver tamam mı güzel bacım..
    Hadi kocaman öptüm gayri...

    YanıtlaSil
  4. Rabbim şifaler versin,gönlüne,ruhuna ferahlık versin inşallah..

    Kurabiyeler için de eline koluna sağlık...

    YanıtlaSil
  5. canim sukur kavustuk sifalar saglikli gunler diliyor diliyorum
    biscotti nefis olmus ellerine saglik canimcim

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun Salihacığım, seni tekrar burda görmek güzel ..:))En kısa zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle..Ayrıca ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Canım geçmiş olsun.Aramıza döndüğüne çok sevindim.Dualarım seninle.

    YanıtlaSil
  8. anneler günün kutlu olsun canım kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Saliha'cığım canım Adana'daydın ve ben Adanadayım...görüşebilseydik keşke...
    2 depresyon = 1 sağlam adam ederdik vallahi...
    umarım en kısa zamanda düzeliriz...ben de inan dualarımı eksik etmiyorum canım...
    ben seni ve yazılarını çok özledim...tekrar etmek istedim...kendini iyi hissettiğinde belki yazarsın...canın ne arzu ediyorsa onu yap...
    zorlama kendini hiçbirşey ve de hiçkimse için...
    SAĞLIKLA SEVGİYLE KAL ...
    İYİ Kİ VARSIN...

    YanıtlaSil
  10. canım dönemene çok sevindim..sayfana gelip boynu bükük dönüyordum:)
    rabbimden acil şifalar diliyorum sana..inşallah bir an önce iyileşirsin..kendini fazla yorma ..kendine iyi bak cnm..

    biskottide nefis olmuş katır kutur yiyesim geldi:)ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  11. Canim cok gecmis olsun,ortalarda olmayisinin nedeninin sagilk yüzünden olmasi inanki hic aklima gelmezdi.Acil sifalar diliyorum canim,insal cabucak sagligina kavusursun.Bende bu aralar bunalimda gibiyim,kendimi hic iyi hissetmiyorum,fazlaca blogumla ilgilenemiyorum,bu yüzden seni iyi anliyorum.Bizler baskalarina anlatirken,bazen kendimizden haberimiz olmaz.Tekrar gecmis olsun canim ve seni aktiv görmek cok güzel,sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  12. canım çook geçmiş olsun...çok üzüldüm.......inşallah daha iyisindir.....

    ellerine sağlık..nefis görünüyor...

    öpüyorum seni.....

    YanıtlaSil
  13. aaa dönmüşsün çok sevindim.

    seninle adanaya giderken mesajlaşmıştık, gezmeye gidiyorsun zannetmiştim. geçmiş olsun canım. sen güçlüsündür bence, oğluşun için kendin için KENDİNE İYİ BAK

    YanıtlaSil
  14. Gemiş olsun Saliha'cığım. Umarım blogla uğraşmak da iyi gelir.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. hoşgeldin sefalar getirdin. bloğu bıraktın diye çok üzülmüştüm. inşallah yazmaya devam edersin. kendine iyi bak :)

    YanıtlaSil
  16. Salihacığım çok geçmiş olsun, seni özlemiştik, bu zor günleri atlatıp yeniden eski sağlığına kavuşman dileğiyle, Rabbim şifalar versin.

    YanıtlaSil
  17. Canım geçmiş olsun
    inş. biran önce atlatırsın
    Üzüldüm:(
    depresyon çağın hastalığı malesef
    Allah yardımcın olsun

    biscottide nefis görünüyor.Anlatımı çok hoşş:)

    sevgiyle kal
    diğer yazını dörtgözle bekliyorumm

    YanıtlaSil
  18. Gecmis olsun Salihaciim, cagimizin hastlagi, hepimize bi ugrayip, bi yokklayip gidiyor illakine iste .. Kendine iyi bak, sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
  19. Canim cok gecmis olsun, insallah en kisa zamanda eski sagligina kavusursun. Sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  20. salihacım canım çok geçmiş olsun...en kısa zamanda inşallah Allahın izniyle yine eski sağlığına kavuşursun...ben inanıyorum öyle olacağına..kendine çok iyi bak ve sakın hiç bir şeyi kendine dert etme...eğri duvar yıkılır düz duvar yıkılmaz...unutma...seni kocaman öptüm tatlım...sevgiler....

    YanıtlaSil
  21. Bloglar alemine geri dönmene çok sevindim. Memleketim diye demiyorum depresyona birebirdir. Ben de üzüldüğümde annemin balkonu ve yemeklerine sığınırım. Umarım en kısa zamanda mutlu hissedersin kendini yeniden. Seni okumak bir keyif. Sevgiler... Esin...

    YanıtlaSil
  22. Aslında benimkinin tarifine benziyormuş, sadece benimkinde mısır unu ve irmik ilavesi var, bir de şekerini daha çok koymuşsun ama eşim benimkini bile çok şekerli buldu.
    Eline sağlık. Çok hoş bir ikramlık bence.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)