Çarşamba, Aralık 12, 2007

ÇAY MENÜSÜ + KAHVE VE KİTAP ETKİNLİĞİ....

Takı kursundan arkadaşımı ikindi çayına çağırdım sağ olsun beni kırmadı ve geldi. Ben annesiyle gelir sandım ve kayınvalidemi de çağırdım. Ama annesi gelmeyince kayınvalidemde gençler yalnız kalsın diyerek gelmedi. Bizde ,2 kişi bol sohbetli,hoş bir gün geçirdik.

Menümü; akşam çayına; kayınvalidemi,kayınpederimi ve kardeşim gözüyle gördüğüm canım kaynımı da hesaba katarak hazırladım.Yani hem bereketli, hem de herkesin damak tadına hitap eden bir menü oldu.

Salata herkesin bildiği ama benim uzuuuuun zaman sonra ilk kez denediğim bir tarif.Bal kavanozum bayıldı makarna salatasına:) tuzlu kurabiyeleri çok çekinerek, ilk defa denedim ama tadı enfes!pizza ise geçmiş yazılarımda bahsettiğim,çok defa deneyerek en güzel tarife ulaştığım bir hamur.Tart pasta Sevgili Yetur’un becerikli,hamarat ellerinden çıkan onlarca harika lezzetten biri.bu hafta kaç kere yaptım hiç hatırlamıyorum.

MAKARNA SALATASI;



BAHÇIVAN KURABİYESİ;



PİZZA;


TART PASTA;

Müsaadenizle arşivimin bozulmaması adına tarifleri sırayla yayınlayacağım..Deneyecek olanlara afiyet şeker olsun…




Birde Sevgili Burçağın düzenlediği harika bir etkinlik geldi geçti.. Benim hediyem ve Eminönü kokulu kahvem etkinliğin çok başlarında yani erkenden ve Sevgili Elif’ten geldi.Namını çok duyduğum ama kütüphanemde olmayan bir kitaptı.Elif teşekkürler güzel hediyelerin ve nazık mektubun için...Sevgili Burçak, hediyemi aldım sadece yayınlamakta geciktim kusuruma bakmayın.


Benim hediyem ise taaaaaaa yavru vatana Zerrinime gitti.! kur’a da bana çıkmasına ne kadar sevindim anlatamam,güzel bir tevafuk oldu.Sayfasından anladığım kadarıyla hediyelerini de beğenmiş.Hani bir şey aradığınızda hep aksilikler peşi sıra gelir işte öyle oldu.Zerrinimin,benim Arnavutluk ajanımdan öğrendiğim kadarıyla kurabiyeye bayılıyordu..Eeeee buralarda olmasa da İst.’da kitapçılarda bulurdum.

D&R,Remzi,İnkılap….yok yok yok..inanın hiçbirinde bulamadım..Zeytinburnu D&R’a ısmarladım, telefon numaramı not aldılar size döneceğiz dediler ama tık yok!Sinirden ağlıyacaktım..gün geliyor…bunun birde kargosu vardı! Nasıl yapacaktım diye düşünürken,Zerrinimin İst.’a geldiğini öğrendim…bende emanetin var buluşmamız lazım!dedim.

Kızcağız Allah,Allah tanımam etmem demiştir dedimmm ama akıllı Zerrin anladı!! Kaçar mı? Sağolsun bana kargo konusunda da yardım etti.Kendi hediyelerini çalıştığı firma aracılığı ile aldırdı.Buradan yardımları için çoooooook teşekkür ediyorum.Hediyesini beğenmiş ve çok güzel bir yazı yazmış teşekkürler samimiyetin için...Yeni işinde başarılar diliyorum arkadaşıma…mutluluk seni hep kovalasın Zerrin!!!

7 yorum:

  1. Saliha tatlım,
    Kayınvaliden ne kadar anlayışlıymış.)
    Canım senin yaptığın nefis yiyecekler ve sunumun benim çok hoşuma gidiyor ve seni takdir ediyorum.Şimdi yaptıklarını inceleme firsatım olabildi.Hepsi birbirinden nefis,ellerine sağlık tatlım benim.Allah ağız tadınızı daim etsin.

    Kocaman sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Bahçevan kurabiyelerine bayıldım. İçinde sanırım maydanoz, dereotu gibi otlar da var. Tarifini bekleyeceğim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Salihacığım böreklerine bayıldım , benim tuzluyla pek aram yok sana derse gelebilirmiyim...:)Ayrıca çok güzel etkinliğiniz varmış

    YanıtlaSil
  4. ay saliha kayınvaliden ne kadar anlayışlı şeker süper bi kişilik ahahhahahah demeeeeeee:)

    tarif tarif tariffffffffffff

    YanıtlaSil
  5. Hayatımmmmm, canım benim...

    ne kadar uğraşmışsın benim için.

    Çok teşekkür ederim hayatım bayıldım ben kitabınada, küpelerede çayada :)

    Tekrar tekrar teşekkürler.


    sıcacık sevgiler..
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık neler yapmışsın böyle marifetli arkadaşım benimmm...kız yarın bana misafir geliyor atla gel valla...sevgilerimle..bebişinide öp benim için

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)