Perşembe, Ekim 04, 2007

ANANASLI İRMİK TATLISI;






Her ne kadar değişik tadlar deniyor gibi gözüksemde bazı tadlara pek aşina değilim.Mesela;Ahududu ve bögürtlenin kendisini değil reçelini ,mantarı hiç aramam ama eşime mantarlı yemekler yapmayı çok severim,et yemeklerini yemem ama yaparım..bu listeyi istediğim kadar uzatabilirim ama sonuna şunuda ekleyeyim ananasın kendisine ve suyuna alışamadım ama tatlılara verdiği mayhoşluğu sevdim.Tabiiki Allah(cc)’ü Tealanın yarattığı herşey kusursuz ve güzeldir yeterki bakmayı bilelim değil mi?Bu demek oluyor ki,daha birçok şeyler öğreneceğim,tadacağım..mızıkçılık yapmak yok….


Biraz araştırma yaptığımda şu bilgilere ulaştım;İlk brezilyada bulunmuş oradan İngiltere’ye ve Fransa’ya getirelerek yetiştirilmeye başlanmış.Meyve,yapısının çam kozalağına benzemesinden dolayı bu adı almıştır.Polenleri,çam kozalaği şeklindeki yerde bulunur ve sinekkuşu tarafından taşınarak çoğalması sağlanır.İlginç değil mi?ne kadar güzel değil mi?mutlak bir şaheser....

Ananas yerde yetişen bir bitki,burası Ananas tarlası;
Birçok blogcu arkadaşımın bu meyveyle tatlı ,tart,soğuk tatlı yaptıklarını izledim.ben ne yapabilirim diye düşünürken aklıma Ananas’tan irmikli bir tatlı yapmak geldi.Tadını oğlum ve ben çok beğendik.Denemek isteyen ananas severlere tavsiye ederim.


ANANASLI İRMİK TATLISI;


Malzemeler;


· 1 su bardağı irmik
· 4 su bardağı süt
· 1 su bardağı şeker
· 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
· 1 kutu Ananas konservesi
· 4 yemek kaşığı pudra şekeri


Meyve sosu;
· Yarım su bardağı çilek püresi
· 2 yemek kaşığı nişasta
· 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri


Yapılışı;
· Tencereyi ocağa koyup süt,irmik,şeker ve h.cevizini ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
· Tatlıyı tencerede karıştırarak ılıtın.
· Ananasları pudra şekeriyle birlikte blendırdan geçirin, irmiğe ekleyip, malzemeler özleşene dek karıştırın.
· Tatlıyı tartolet kalıplarına paylaştırın.buzdolabına yerleştirin.
· Çilek püresi,nişasta ve pudra şekerini pişirin ve soğutun.
· Servis yapacağınız zaman meyve sosuyla süsleyin.
· Bu tatlı üzerine çeşitlemeler yapılabilir mesela hazır meyve sosu veya çikolatalı sos yapabilirsiniz.Meyvelerlede süsleyebilirsiniz.
· Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. Türkiye'de bu tür meyveler pek yaygın olmadığından ve de heryerde satılmadığından pek bilinmiyor. Alışmışız elmaya, portakala:) Ama irmik tatlın çok güzel görünüyor Salihacım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor ellerine sağlık. değişik lezzetler denemek lazım

    YanıtlaSil
  3. Ahh.. Ananasa bayılırım... Mımm... Bir çilek bir ananas....

    Bir video görüntüm vardı. Eşim çekmiş. Seyrettiğimizde çok gülmüştük. Sabah kahvaltıda koca bir ananas yerken... Burası normal. Yanında ananas suyu içiyor olmam işin suyunu çıkarttığımın resmi.

    YanıtlaSil
  4. Ananası bende çok severim canım.İrmik tatlısında kullanmanda hoş bir lezzet katmıştır.Ellerine sağlık.

    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  5. ben ananası agacta yetişir sanıyordum valla cahalmışım :)))))))
    ama güzel görünüyor marketten alıp denemek lazım
    ben daha hiç yemedim ananas bilmediğim tatları kolay deneyemiyorum sanırım
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. ben pek sevmedim ananası sevmedim derken olsda olur olmasada hiiç arama yani değişik olmuş eline sağlık sarı oğlan beğendiğine göre güseldir:))

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Saliha, ananas� �ok severim. Her �eye yak�r ve �ok faydal�. �nan�r m�s�n, hep a�a�ta yeti�ir san�yordum. �ok �a��rd�m fotograf� g�r�nce. Sayende yeni bir �ey �renmi� oldum. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. irmikli ananasli tatlin nefis görünüyor,ananasi sevenlerdenim bu tarif icin cok tesekkürler deniycem.Ayrica tüm tariflerin güzel.Sevgiyle kalin.

    YanıtlaSil
  9. Bu tarz meyvalar bulunabilirlik ve fiyat açısından düşünüldüğünde , kesinlikle haklısın ; toplum olarak birkaç adım geri çekiliyoruz..Ananasın tadından çok hoşlanmama rağmen irmik tatlısı formülasyonunu hiç denemedim ve görmedim :) İlk fırsatta denemek lazım sanırım çünkü enfes görünüyor..
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. çok ilginç ik duyuyorum ananaslı irmik ama değişik tadlara görnütülere her zaman midem açık
    en kısa zamanda denemek isterim ellerine sağlık
    kocaman sevgiyleee

    YanıtlaSil
  11. evet nazıfecım haklısın...denemek lazım damaktadımıza uysunsa neden olmasın degılmı?

    semacım tavsıye ederım guzeldı tadı,tesekkurler..

    devletlu hatunum;cok eksantrık bır goruntu olmus hakıkatende:)

    gulcum tesekkurler canım,

    xxcen;estagfırullah canım...bence konservesını al tazesı begenmezsen cok gelebılır..

    aylıncım bende sevemedım ama tatlılarda farklı oluyor ınanki,

    feyhancım,arastırmadan evvel bende oyle bılıyordum canım..

    elmaşekeri,nazık sozlerın için tesekkurler canım...

    burcıncım,aynı fıkırdeyız..bencede..denemekten bişi çıkmaz olmazsa bıdaha yemezsın:))

    yesımcım tesekkkurler canım sevgılerımle...

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)