Malzemeler;
- 1 kilo kuşbaşı tavuk
- 1 kilo bamya
- Tavuk suyu
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 1 adet limon suyu
- Sıvıyağ,tuz,köri
Yapılışı;
- Öncelikle bamyalarımızı bol limonlu suda yıkıyoruz ve süzdükten sonra tepelerini çok derin olmamak kaydıyla huni şeklinde kesiyoruz.
- Soğanımızı yarım ay şeklinde doğrayıp sıvıyağda 1-2 kez çeviriyoruz.tavukları ekleyip kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip devam ediyoruz kavurmaya.
- Tavukların rengi beyaza dönünce etsuyunu ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayınca bamyaları ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Pişmesine yakın limon suyunu ekliyoruz.
- Bamyalar yumuşayıp pişince yemeğimiz hazır demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)