Pazartesi, Eylül 10, 2007

TAVUKLU BAMYA SİLKMESİ

Bamya yemeğini farklı denemek isteyenler lezzetli bir alternatif.şiddetle tavsiye ederim.Deneyecek olanlara afiyet şeker olsun.....

Malzemeler;



  • 1 kilo kuşbaşı tavuk

  • 1 kilo bamya

  • Tavuk suyu

  • 2 adet soğan

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • 3 adet domates

  • 1 adet limon suyu

  • Sıvıyağ,tuz,köri


Yapılışı;



  • Öncelikle bamyalarımızı bol limonlu suda yıkıyoruz ve süzdükten sonra tepelerini çok derin olmamak kaydıyla huni şeklinde kesiyoruz.

  • Soğanımızı yarım ay şeklinde doğrayıp sıvıyağda 1-2 kez çeviriyoruz.tavukları ekleyip kavuruyoruz.

  • Salçayı ekleyip devam ediyoruz kavurmaya.

  • Tavukların rengi beyaza dönünce etsuyunu ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.

  • Kaynayınca bamyaları ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

  • Pişmesine yakın limon suyunu ekliyoruz.

  • Bamyalar yumuşayıp pişince yemeğimiz hazır demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)