Çarşamba, Eylül 26, 2007

MERCİMEKLİ SANDAL BÖREK




Önnot__^^YAŞASIN!!Çeşitli engellerin ve defalarca denemelerin sonunda sayfama hatta bilgisayarıma girip yazımı yazabildim!!!!!^^arkadaşlar merak ettiniz biliyorum ama geldim!!!




Mübarek Ramazan’ı yarıladık.Bu bereketli ve mübarek günler çabuk geçiyor.Bugün çarşıda gezinirken farkettim sokaklar daha bir kalabalık,insanlar dahabir telaşlıydı.Telaşları akşama kendilerine veyahutta misafirlerine iftar için hazırlıyacakları ikramlar.Bütün gün Allah c.c rızası için oruç tutmuşsun ve günün sonunda Rabbinin verdiği müsadeyle orucunu;günah ve gıybetten,fenalıktan ,nefsinden korunma orucunu bozucaksın…bunun hazırlıkları elbetteki diğer günlerdeki yemek hazırlıklarına benzemez..bu 30 günün, hergününün sonunda ve başında Allah’ın c.c rızası var çünkü.…birde bu günlerde insan hiç tek başına yemek yemek istemez,bu bereketi ve hazzı muhakkak birisiyle paylaşmak ister.Sizde öyle değilmisiniz?sofralar kurulur,ikramlar hazırlanır…oruçlar açılır ve arkasından teravih..çay faslı ..sohbetler…bu böyle 30 gün devam eder..ne güzel duygular değil mi?

Ben bu duygularla mest olurken,bu ayın güzelliklerinden habersiz ‘’zavallı’’kişilerin yüzünden bu ayki; Sevgili Süheylanın ‘’Ramazan Geldi,Hoş Geldi’’ etkinliğini kaçırdım malesef ve çok üzgünüm.


Bu tarifimi etkinlik için saklamıştım geç oldu ama ben inadına yayınlayacağım.yaklaşık 1 yıldır yapıyorum,çok nefis ve sunumu çok şık bir börek..ben közlenmiş patlıcanlısını bile yaptım..tarif Sevgili Yemek Zevki;Melda’ya ait..çok teşekkürler meldacım bu böreği yapıpta hiç övgü almadığım olmadı açıkçası..

Malzemeler;
  • 1 paket (20 tane) milföy hamuru
  • 2 su bardağı yeşil mercime
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Kırmızıbiber
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için;
  • Çörek otu
  • yumurta sarısı
Yapılışı;
  • Mercimek haşlandıktan sonra suyu süzülür.
  • Ayrı bir tencerede soğan sıvıyağda kavrulur.
  • İçerisine haşlanan mercimek, kırmızıbiber, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır.
  • Milföy hamurunun bir tanesinin sağından ve solundan birer cm aralıklarla üçer cm’lik şeritler oluşturulacak şekilde çentikler yapılır.
  • Bu şeritlerden en üstteki ve en alttaki sağda ve solda ucuca birleştirilir.
  • Oluşan sepete mercimekli iç doldurulur.
  • Öteki şeritler sağlı sollu mercimeklerin üzerini kapatacak tarzda birleştirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilip fırına verilir.
sonnot;hala yorumlara tıkladığımda yorumları göremiyorum,enkısa zamanda sorunu halledip cevap yazacağım.yanımda olduğunuz için şimdiden teşekkürler..sevgılerımle..

9 yorum:

  1. Bu virüs banada gelmişti işin kötüsü resmen şirkete bulaşmıştı msn üzerinden, resimlerime bakarmısın diye zip uzantılı bir dosya geliyor ve tıkladığınız an virüs bulaşıyor hatta selam nasılsın bile yazabiliyor size öncesinde ,pencereyi kapatmak lazım hemen o zaman sorun yok sanıyorum msn ye bilgisayara bulaşan bi virüs.Salihjacım börek süper bende bunu bekliyordum eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. saliha seni tekrar eski halinde okumak çok güzel. pc nin başına gelenlere üzüldüm...

    YanıtlaSil
  3. aylincim ,hatırlıyorum ozamanla..r epey zorlanmıştın..şuan ben kardeşimden yazıyorum leptopum hala açılmıyor:((
    seçilcim teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım,başına gelenlere üzüldüm,inş. düzelir çabucak...Selamlar...

    YanıtlaSil
  5. gecmis olsun :( umarim sorunlariniz cozulur bu arada ellerinize saglik harika gorunuyorlar

    YanıtlaSil
  6. Salihacım, bunun bir virüs olacağı hiç aklıma gelmemişti doğrusu. Msnden bana dosya yolladın yani her kim yolladıysa, bende kabul ettim ve dosyayı açmaya çalıştım ama iyiki de açılmamış, o halde banada bulaşırdı virüs! Eğer sana sormasaydım bu ne dosyası diye, tabi seninde haberin yoktu dosya yollanıldığından. Umarım birdaha böyle durumla karşılaşmazsın canım.

    Bu arada börek nefis görünüyor, görüntüsü de çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  7. Saliha'cığım,geçmiş olsun canım.İnşallah bir daha yaşamazsın.
    Mercimekli börekler çok nefsi görünüyorlar.Ayrıca çok da şık görünümlüler..Aşağıdaki postlardaki pelte ve pasta ise super canım..Harikasın..

    Kocaman sevgilerle..

    YanıtlaSil
  8. O da sorulur mu?
    Böreğin kötüsü olur mu komşu?

    YanıtlaSil
  9. cnm..arkadaşım..etkinlik telaşından arkadaşlarımı ziyarete fırsat bulamadım,bugün sayfna ugradım başına gelenleri öğrenince çok üzüldüm.ben final yazısında yazdım,bir şekilde ulaşamayan tarifler varsa seve seve eklerim diye,senin bu tarifin madem etkinlik için hazırlanmış,ben de müsadenle son bölüme ekliyorum..slmlar..

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)