Çarşamba, Haziran 13, 2007

YILDIZ BÖREK





Çok sevdiğim ve evvelden beri takip ettiğim sayfalardan biri de;''Mekanımız Mutfak''tır.Sevgili Şule ve Sevgili Hatice'nin tariflerini gözüm kapalı yaparım.
Ispanaklı, kıymalı, patateslisini yaptığım hatta yapıpda enson kesme aşamasına gelmeden poşetleyip buzluğa attığım ''yıldız böreğ'i'' ailecek çok severiz.Muhakkak buzluğumda bir poşet yıldız böreğim vardır.

Resim de görüldüğü gibi kabarıyor ve yerken pofidik pofidik oluyor.Bu sefer ''peynirlisini'' denedim,çok lezzetli oldu.Herkese tavsiye ederim,deneyecek olanlara da şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun diyorum..

Tarif ve açıklamalı resimler burada...Tekrar Şule'ye buradan teşekkür ediyorum ve bu sıralar daha sık sayfalarını güncellemelerini istiyorum..



Malzemeler:


· 4 adet yufka
· 750 -800 gr ıspanak
· 1 adet kuru soğan
· 200 gr kaşar rendesi
· tuz, karabiber
· zeytinyağı, süt


Yapılışı:
  • Ispanağı ayıkladıktan sonra bol suda 3-4 defa yıkayın. Suyu süzüldükten sonra doğrayın.
  • Doğranmış ıspanakları kaynar suda 1-2 dk bekletip çıkarın. Suyunu süzün.
  • Ispanakları elinizde iyice sıkarak başka bir kaba alın.
  • Bu arada soğanları minik minik doğrayın. Zeytinyağında kavurun.
  • Ispanakları da ekleyin kavurmaya devam edin. Tuzunu ve baharatları ekledikten sonra ocaktan alın.
  • Bir kasede süt ve zeytinyağı karışımı hazırlayın.
  • Yufkanın birini tezgaha serin ve bu karışımdan kaşık kaşık dökerek her tarafına yayın.
  • Üzerine diğer yufkayı serin aynı işlemi yapın. İki katlı yufkanın karşılıklı kenarları ortada buluşacak şekilde katlayın
  • Bu katada yağ+süt karışımından sürün. Şimdi aynı işlemi diğer kenarlar için yapın.
  • Bu kata da sıvı harçtan sürün. Kare şeklini almış yufkalarımızın ortasına ıspanaklı harcı yine kare şeklinde yerleştirin.
  • Ispanaklı harcın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayın.
  • Karenin bir köşesini harcın üzerine gelecek şekilde kapatın.
  • Diğer köşeleri de aynı şekilde kapatın.
  • Kapattıktan sonra böreği her kenarın ortasından ve köşelerden kesin..
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin..
  • Üzerlerine yoğurt sürün ve susam, çörekotu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)