Çarşamba, Haziran 13, 2007

BONİBONLU KURABİYE






Martha Stewart'ın bütün tariflerini severim..tabii başka favorilerimde var fakat şimdiki kurabiyelerim Martha’nın..tarifi uzun zaman önce denemek için kopyalayıp dosyama kaydetmiştim.
Sevgili Tarifname’nin yazarı Seda ‘’kurabiye etkinliği’’ için denemiş bende hazıra kondum ve Seda’nın tarifi’ni esas alarak denedim kurabiyeyi..teşekkürler seda'cım..
Tabii ilk denemenin de verdiği acemilikle ve başımdaki tatlı belacığı’mın(minik çileğim oğlum) mızırdanmaları eşliğinde yapınca ufak tefek aksilikler olmadı değil…
Ama olsun tadı çok güzeldi.en kısa zamanda tekrar deneyeceğim.Üstelik M&M çikolatalarından da buldum bırde onlarla deneyeyim..huyum kurusun bazı zamanlar gıcıklığım tutuyor ve tarifte ne varsa onu muhakkak uygulamam gerekiyor yoksa içim rahat olmuyor..
Bonibonlar az pişme süresine rağmen içinde hafif eriyor ve içindeki kakao ve çikolata’nın da etkisiyle müthiş bir tat oluşuyor..ama en önemli püf noktası tepsiye 1 tatlı kaşığından daha fazla konmaması çünki;çok çabuk yayılıyor nekadar az dökerseniz okadar iyi…çocuklarımızın damak tadı için mükemmel bir lezzet,bayılacaklardır…



Malzemeler

· 1 cup un(bana az geldi,kontröllü ekleyin)
· ½ cup şeker
· ½ cup kakao
· ½ cup tereyağ
· 1 tsp karbonat
· 115 gr. Bitter veya sütlü çikolata
· 2 yumurta
· 5 paket bonibon veya M&M
· 1 tsp vanilya
· 1 çimdik tuz



Yapılışı

1. Un, kakao ve tuzu bir kapta harmanlayın.
2. Çikolatayı tereyağıyla birlikte benmari usulü eritin.
3. Şeker, yumurta ve vanilyayı iyice çırpın, erimiş çikolatayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
4. Unlu karışımı ekleyin.
5. Son olarak bonibonları hamura ilave edin.
6. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamurdan küçük dondurma kaşığı ile parçalar alarak tepsiye 5 cm aralıklarla dizin.
7. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 15 dakika pişirin.
Kurabiyeler fırından çıktıklarında yumuşak kıvamda olacaklar fakat biraz sonra kendilerini toparlıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)