Cuma, Nisan 13, 2007

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE






Çiğ köfteyi yapmayı,yemeyi hiçbir zaman düşünmemişimdir.Pek sıcakda gelmiyordu açıkcası,ama arkadaşlarımla sohbet ederken , tarifdefteri forumundan HHatice'nin etsiz çiğ köfte tarifi hepimize güzel geldi ve hiç üşenmeyip aynı günde kalkıp yaptık.Tabii hiç kısır ve çiğ köfte yapmamış olan ben, birden etsiz çiğ köfte yapmaya kalkınca etsiz çiğ köfteyle beraber bir sürü macera ve tecrube de etmiş oldum.Tarifi 2-3 hafta evvel yapmıştım,hatta beraber yaptığımız nehirs. arkadaşım aynı gün yayınladı bile,çok da lezzetli gözüküyorlardı.Tarifi denemenizi tavsiye ederim,ben beğendim umarım sizlerde beğenirsiniz.Deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden..



ETSİZ ÇİĞ KÖFTE;


Malzemeler;


· 200 gr veya 1 orta boy kase kurutulmuş domates
· 1 demet taze soğan
· 1 demet maydonoz
· 1 adet limon
· 3 su bardagı ince bulgur
· 3 diş sarımsak
· 2 bardak kaynar su
· 2 yemek kaşığı biber salçası
· Kırmızı biber,kimyon karabiber


Yapılışı;

Kurtulmuş domateslerimizi 2 bardak kaynar suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.Domateslerin suyunu süzüp suyu kenara alıyoruz.Domateslerimizi elde veya robotta inceltip üzerine haşladığımız suyumuzu döküyoruz.İnce bulgurumuzuda ekleyip şişirmeye bırakıyoruz.Tencerede ince ince doğradığımız taze soğanlarımızı yağda bir 5 dk. kavuruyoruz.Maydonozlarıda incecik doğruyoruz.Bulgurumuz şişmişse üzerine baharatları ve kavurduğumuz taze soğanı,salçayı,maydonozu ve limonunda suyunu ilave ediyoruz.15-20 dk. yoğurup dolaba dinlenmeye alıyoruz.Daha sonra elimizde şekil verip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)