Perşembe, Nisan 19, 2007

#21 TAVUK YE.....




Neler neler hayal etmiştim tavuk ye için.. Bir menü bile hazırlamıştım ; Çorba,börek,anayemek…. Tavuklu mantar çorbası, Tavuk kalbimde böreği ve Mor gelin...... Çorba ve yemek tarifim Oktay ustadan, börek ise kendi uyarlamamdı…
Aslında tasarladığım 3 tarifimin 3’ünüde yaptım ama maalesef çektiğim fotoğrafları daha fotoğraf makinemden bilgisayarıma aktarmamıştım ki; İstanbulda ekilen lalelerin, güzelliğini çekmek için götürdüğüm makinemi annemde unuttum.Kendime ne kadar kızdığımı tahmin edebiliyorsunuzdur.Şimdilik sadece çorbamın resim ve tarifini diğer 2 yemeğimin ise sadece tariflerini paylaşıyorum..Makinam elime geçincede diğer 2 tarifimin resimlerini paylaşırım..
Etkinlik sahibemiz Sevgili Arkadaşımız ‘’Emel’e’’ kolay gelsin diyorum ve böyle güzel bir konu seçtiği için teşekkür ediyorum…kimbilir ne enfes tarifler öğreneceğiz…..Herkese kolaylık dileyip ellerinize sağlık diyorum..



TAVUKLU MANTAR ÇORBASI

(8-10 KİŞİLİK)

Malzemeler;


· 1 Adet tavuk göğsü
· 1 çorba kasesi mantar
· 1 domates
· 1 soğan
· 1 tutam maydonoz
· 2 yemek kaşığı un
· 1 su bardağı süt
· Su,tuz,sıvıyağ


Yapılışı;

Tavuk göğsünüyıkayıp suda haşlıyoruz.Haşladığımız tabumuzu soğuyunca küp küp kesiyoruz.Başka bir tencerede sıvıyağı kızdırıp doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz ve yıkayıp kestiğimiz mantaları ilave ediyoruz.Unumuzuda ekliyoruz ve bir iki çevirip soğuk süt veyahut suyumuzu döküp çırpma telimizle hızlıca karıştırıyoruz.Haşladığımız tavuk ve tavuk suyumuzda ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Kaynadığında tuzunu ve kıvamını ayarlayıp kabuğu soyulumuş ve ince doğranmış domatesimizi ekliyoruz.Çorbamız pişince ince doğradığımız maydonozumuzuda ekliyoruz.servis yaparken kızgınyağda çevrilmiş kırmızı biber dökersek tadı dahada mükemmelleşiyor..


Afiyet Olsun…

not;fotografları aktardım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)