Pazartesi, Şubat 26, 2007

YEŞİL YAYLA TATLISI



Tarifi şuan kapalı olan tarifdefteri forumundan ''banugökşin'den'' almıştım.Denedim ve hoşuma gitti.Tarifi daha sonra gazetelerde verilen bir yemek ekinde gördüm ayşe tüter hanımefendi yayınlamış.Hafif ve lezzetli bir tatlı..tavsiye ederim..

Malzeme:

  • 1 çay bar. toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 5 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 kase robottan çekilmiş antep fıstığı

  • yarım kasede üzerini süslemek için bıçakla kıyılmış antep fıstığı

    Yapılışı:

  • önce şerbeti hazırlayın soğutun

  • yumurta sarılarını aklarını ayırın aklarını 1 tutam tuz la kar haline gelene kadar çırpın

  • toz şekeri yumurta sarılarıyla karıştırın

  • unu , irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş yumurta akına ilave edin ve şekerle karışmış yumurta sarılarını ilave edin
  • kabartma tozu katın 1 kase dövülmüş antep fıstığını ekleyin karıştırın
  • borcamı yada tepsiyi yağlayın hamuru dökün 180 derecede 25 dakika veya 30 dakika pişirin siz ayarlayın


şerbet:

  • 2,5 su bardağı toz şekeri 2 su bar. suyla kaynatın kıvamı gelince 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin soğutun

  • fırından aldığınız tatlıya soğuk şerbeti gezdirin
  • 10 dakika sonra üzerine ince kıyılmış antep fıstığını serpin
    afıyetler olsunnnnn....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)