Tarifi şuan kapalı olan tarifdefteri forumundan ''banugökşin'den'' almıştım.Denedim ve hoşuma gitti.Tarifi daha sonra gazetelerde verilen bir yemek ekinde gördüm ayşe tüter hanımefendi yayınlamış.Hafif ve lezzetli bir tatlı..tavsiye ederim..
Malzeme:
- 1 çay bar. toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 5 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 çorba kaşığı irmik
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase robottan çekilmiş antep fıstığı
- yarım kasede üzerini süslemek için bıçakla kıyılmış antep fıstığı
Yapılışı: - önce şerbeti hazırlayın soğutun
- yumurta sarılarını aklarını ayırın aklarını 1 tutam tuz la kar haline gelene kadar çırpın
- toz şekeri yumurta sarılarıyla karıştırın
- unu , irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş yumurta akına ilave edin ve şekerle karışmış yumurta sarılarını ilave edin
- kabartma tozu katın 1 kase dövülmüş antep fıstığını ekleyin karıştırın
- borcamı yada tepsiyi yağlayın hamuru dökün 180 derecede 25 dakika veya 30 dakika pişirin siz ayarlayın
şerbet:
- 2,5 su bardağı toz şekeri 2 su bar. suyla kaynatın kıvamı gelince 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin soğutun
- fırından aldığınız tatlıya soğuk şerbeti gezdirin
- 10 dakika sonra üzerine ince kıyılmış antep fıstığını serpin
afıyetler olsunnnnn....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)