Ne güzel bir ismi var değilmi?bu yemeği gercekten denemenizi tavsiye ederim hakıkaten cok lezzetli oluyor.tarıf eski bir yemek dergisinden.Görünce bayıldım,hemen yapmalıyım dedim.Sizede tavsiye ederim.
Malzemeler:
Malzemeler:
6 adet konserve enginar(ben geçen bahar buzluğa koymuştum onlardan yaptım)
- 250 gr. Kusbası tavuk
- 2 yemek k.tereyag veya sıvıyag
- 2 adet sivribiber
- 2adet domates(ben salca kullandım mevsımı degıl cünkü)
- Yarım kasık soya sosu(kesınlıkle kullanın harıka oluyoR
- 4-5 adet arpacık sogan
Besamel sos:
- Yarım bardak süt
- 1 yemek k. Yag
Yapılışı;
- Eger konserve kullanmıyorsanız engınarları lımonlu suda 20 dk haslayın.
- Dıger tarafta yagda ıkıye boldügünüz soganları soteleyin ve biberi,tavuğu,salçayı ilave edin.
- En son soya sosunu,tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin ve altını kapatın.
- Beşamel sos için unumuzu yağımızla kavuruyoruz ve renk almaya baslayınca sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz.
- Koyulaşınca tuzunu ılave edip altını kapatıyoruz.
- Haşladığınız enginarları fırın tepsisine dizinTavuk sotemizi enginarlara paylaştırıp fırına veriyoruz.
- 10dk ısınmıs fırında pişecek.sonra hazırladıgımız beşamel sosu engınarların üzerine paylaştırıyoruz ve tekrar fırına verıyoruz.
- Üzerleri kızardığında yemeğimiz pişmiş demektir.
- afıyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)