Tarıf ''TARİFDEFTERİ''nden banu’ya ait,daha doğrusu anneannesi Amerikalı bir aşçıdan 40 yıl evvel almış tarifi…Kendisine ve anneannesine buradan teşekkür ediyorum,böyle güzel tarifleri bizimle paylaştığı için..
….
Dilimli Portakal reçeli;
· 5 adet portakal
· 1 veya 1,5 kilo şeker(sız kendiniz ayarlayın)
· Yarım limon suyu
Yapılışı;
· Portakalların kabuklarını hafif şekilderendeleyin,çok az bayazı gözüksün.yani hafif kabuk kalıcak.
· Bütün halde 1 gün boyunca suda bekletin ve 4- 5 defa suyunu değiştirin.
· 1 gün sonra suyunu süzün ve 1 cm kalınlıgında 0 seklınde yani yuvarlak dilimleyin.şeklini bozmzmzya çalışın.
· Tencereye dizin ve üzerine 1 veya 1.5 kılo sekeri ekleyin ve 3 saat bekletin.şekeri kendiniz ayarlayın,bazı sekerler tatlı oluyor.
· Pişirin ve kıvamı gelince lımon suyunu ekleyin.
Kahvaltı tabağımıza dilimimizi alıp keserek yiyoruz… afiyet olsun….ben çok beğendim
….
Dilimli Portakal reçeli;
· 5 adet portakal
· 1 veya 1,5 kilo şeker(sız kendiniz ayarlayın)
· Yarım limon suyu
Yapılışı;
· Portakalların kabuklarını hafif şekilderendeleyin,çok az bayazı gözüksün.yani hafif kabuk kalıcak.
· Bütün halde 1 gün boyunca suda bekletin ve 4- 5 defa suyunu değiştirin.
· 1 gün sonra suyunu süzün ve 1 cm kalınlıgında 0 seklınde yani yuvarlak dilimleyin.şeklini bozmzmzya çalışın.
· Tencereye dizin ve üzerine 1 veya 1.5 kılo sekeri ekleyin ve 3 saat bekletin.şekeri kendiniz ayarlayın,bazı sekerler tatlı oluyor.
· Pişirin ve kıvamı gelince lımon suyunu ekleyin.
Kahvaltı tabağımıza dilimimizi alıp keserek yiyoruz… afiyet olsun….ben çok beğendim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)