Şeklini Martha’da görüp vuruldum.Martha’da bar
şeklinde yani küçük kareler şeklinde kesilmişti ben klasik şekilde pişirmeyi
tercih ettim.Taban ve dolgu tarifim her zaman tam tutan devamlı uyguladığım
arşivim de bulunan tarifler.Sadece ekleme olarak kayısı püresi hazırladım eğer
elinizde kayısı reçeli varsa robotta çekerek püre haline getirebilirsiniz veya
kayısı marmeladınız varsa ki tatlı yapımında en çok lazım olan malzemedir
kendileri J marmeladınızı kullanabilirsiniz.Yani kısacası
cheesecake’e ufak bir dokunuşla farklı bir görünüş elde ediyoruz.
Malzemeler;
Cheesecake tarifleri için aşağıdaki denenmiş ve lezzeti tam oturan,tıklanma rekoru kıran tariflerin linklerin üzerine tıklayabilirsiniz ;
· 1 Su Bardağı Taze Kayısı
· Çeyrek Bardak Toz Şeker
· 2-3 Yemek Kaşığı Su
veya
· 1 Kase (150 Gr.) Kayısı Reçeli Veya Marmeladı
Hazırlanışı;
1. Kayısıları doğrayıp şeker ve suyla birlikte robotta püre kıvamına gelene kadar çekin.
2. Veya diğer yöntem;kayısı reçelinizi robota alın üzerine 2 yemek kaşığı su ekleyip çekin. Marmeladınız varsa üzerine 2 y.k su ilave edip karıştırın yeter.
3. Cheesecake’nizin dolgu malzemesini tabana döktükten sonra kayısı pürenizden çay kaşığı ile cheesecakenize aralıklı olarak damlalar damlatın ve kürdan yardımıyla üzerlerinden çizikler yaparak girdap gibi çizgiler oluşturun.
4. Cheesecake nizi tarife göre pişirin.
5. Afiyet Olsun..
Saliha'mmmmmmm bu ne beni benden aldı ellerine sağlık.Sunum ve fotoğraflar ayrı güzel,peçetelik ve peçeteler takım süpersin öpüyorum...
YanıtlaSilHarika görünüyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler:)
canım ellerine sağlık,görüntü muhteşem,kayısının tam zamanı bende ne kısa zamanda denemek isterim,sevgiler..
YanıtlaSilBende üzerindeki şekli nasıl oluşturdun diye bakındım durdum :)
YanıtlaSilbu sıcakta böyle güzel tarifler verme canım çekiyor üşeniyorum yapmaya :)) ayol gülme 45 derece sıcakta mutfak çekilmiyo :)) ellerine sağlık kuzum
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerine sağlık Saliha'cım :)
YanıtlaSil