Çarşamba, Mayıs 09, 2012

Karamelli Elmalı Kek

karamelli elmalı kek (3) by saliha.erozan_binbirçeşni


Evde bahar temizliği yaptıktan sonra blog arşivine de bir temizlik gerekliydi.Bu yüzden ara vermeden hemen yazı yayımlıyorum J

Bu tarifi yaparken gayet sakin normal kek yapıyorum edasındaydım ama kek pişip de  çıkan görüntü ve nefis koku beni çocuk gibi heyecanlandırmaya yetti. Karamelin elmayla birlikte verdiği lezzet damakları şenlendiricek cinsten…kullanacağınız elmalar kum elması gibi kolay dağılan değil daha sert bir elma cinsi olmalı…ayrıca TuzBiber dergisindeki 2. tarifim olur kendisi :)) kısacası hemen deneyin derim ;



Karamelli Elma Keki;

·       3 yumurta

·       1 su bardağı Sıvıyağ

·       1 Su Bardağı Süt

·       3 Su Bardağı Un

·       2 Su Bardağı Şeker

·       1 Paket kabartma Tozu

·       5 Adet Elma

·       ½ Su Bardağı Pudra Şekeri

·       2 Yemek Kaşığı Marmelat (elmaların üzerine sürmek için)

Yapılışı;

1.        Elmaları dörde keserek çekirdek yataklarını temizleyip ince dilimler halinde keselim.Kalıbı tereyağıyla yağlayıp pudra şekerinin yarısını eşit şekilde kalıba serpelim.

2.      Elma dilimlerini ortadan başlayarak hafif üst üste gelecek şekilde kalıba yerleştirelim ve kalan pudra şekerini elmaların üzerine serpiştirelim.

3.      Kalıbı ocak üstünde hafif ateşteara sıra çevirerek  renk değiştirip karamelleşmesini sağlıyalım ve soğuması için kenara kaldıralım.

4.      Şimdi kek hamurumuzu hazırlayacağız J fırını 190 dereceye ayarlıyalım.Yumurtaları şekerle beyazlaşıp mayonez gibi olana kadar çırpalım.Sıvıyağı,sütü ekleyip yarım dk. daha çırpalım.Unu ve kabartma tozunu eleyip bir spatula yardımıyla yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım.

5.      Hamuru elma dilimlerinin üzerine döküp 190 derece ısınmış fırında 40 dk. pişirelim.

6.      Keki kalıbında soğutup ters çevirerek kalıbından çıkaralım dilerseniz elma dilimlerinin üzerine fırçayla kayısı marmeladı sürebilirsiniz..

7.      Afiyetler olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)