Pazartesi, Nisan 12, 2010

Tavuk Dalyan Köfte





Ev ahalisine tavuk etini sevdirme çalışmalarım devam ediyor.Denediğim bir-iki tarif tutulmayınca dalyandan yana da ümidim yoktu ama oğlum iki dilim üst üste yiyip;’’anne çok beğendim,yine yap,çok çok yap’’ diyince, bu tarif hem arşive hem tarif defterime girmeye hak kazandı.Kıymanın tekrar robotta çekilmesi yumuşak bir kıvam veriyor,dalyan köftede kullanılan haşlanmış yumurta isteğe bağlı..Leziz ve göze hitap eden bir tarif,biz çok beğendik tavsiye ederim :))





Tavuk dalyan köfte

-7-8 kişilik-

Malzemeler;

• 700 gr tavuk kıyması

• 1 yumurta

• 2 y.k galeta unu

• 1 küçük çay bardağı sıvıyağ

• 1’er çay kaşığı köri,kekik,nane,kimyon

• 1 büyük kavanoz garnitür

• 2 su bardağı mısır gevreği

• 1 kutu krema



Yapılışı;

1. Kıymayı,tuzu,baharatları,sıvıyağı,yumurtayı, galeta ununu robota alın ve çekin.Bu şekilde hem hamur daha iyi özleşiyor hem de pişince daha yumuşak oluyor.

2. Garnitürün suyunu süzüp yıkayın. Aleminyum folyoyu uzunca koparın ve tezgaha yayın biraz yağlayın,robotta hazırladığınız tavuklu harcı yayın ve elinizle düzgün bir dikdörtgen yapın.Güzelce düzleyin etin kalınlığı her yerde aynı olsun.

3. Harcın tam ortasına uzunlamasına garnitürü yayın ve iki taraftan folyo yardımıyla kapatıp rulo yapın.Buzdolabında 15-20 dk dinlendirin.

4. Fırını 180 dereceye ayarlayın.Mısır gevreklerini robottan geçirerek ufalayın.Kremayı üzerine dökün ve karıştırın.Bu işlemi en son yapın ki gevrekler kremayı çekip yumuşamasın.Dalyan köfteyi folyosunu çıkarıp bir fırın kabına koyun ve üzerine bu karışımı elinizle yayın,her yerine yaydığınızdan emin olun.

5. 30-35 dk.üzerindeki gevrekler altın rengi olana dek pişirin.İsterseniz uzundan biraz kesip pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

28 yorum:

  1. Salihacığım ben de bu gece kırmızı etten yapmıştım.Tavukta değişik olmuş hemde çok hoş görünüyor deneyeceğim.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  2. Bence de cok,cok yap hatta bana da yap:)Ellerine saglik canim.
    Hocam görüsemez olduk valla nerelerdesin?
    Bende ara sira ara veriyorum aslinda kaybolup gidiyorum:)

    selamlarimla,Serap.

    YanıtlayınSil
  3. Tavukla degisik olmus pek begendim eline saglik,sevgilerimle.

    YanıtlayınSil
  4. çok lezzetli ve gerçekten göze hitap eden duruşu var dalyan köftenin:))ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlayınSil
  5. Güzel bir tarif...elerine sağlık :) en yakın zamanda deniycem

    YanıtlayınSil
  6. tavuklusunu denemedim ama lezzetli gözüküyor. elerine sağlık canım.
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  7. salihacım canım benim ellerine sağlık tavuk sever biri olarak bayıldım mutlaka deneyeceğim bu tarifi sevgiyle kal

    YanıtlayınSil
  8. dalyan köfteyi yumurtadan dolayı yapmıyordum bende.ama tavukla denemek isterim.ellerine saglık.

    YanıtlayınSil
  9. Salihacım iyi haftalar canım. Ellerine sağlık. Dalyan köfte çok goş görünüyor. Tavuk kıyması ile yememiştim. Sende görünce denenecekler arasına girdi. Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  10. Canım elelrine sağlık benim gibi tavuk canavarına bişr tarfi daha çıktı:D

    YanıtlayınSil
  11. Oooo mis miss.. Aplam döktürmüşün yine hemen deniiiiciiimmm

    YanıtlayınSil
  12. Ellerine saglik Saliha, ne kadar guzel olmus, harika.

    Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlayınSil
  13. Tavuk köftesini çok severim, bakalım bir de senin yöntemi deneyelim... Garnitürle hoş bir sunum olmuş. Ellerine sağlık Arkadaşım... Sıcacık sevgiler...

    YanıtlayınSil
  14. Canim,
    böyle bir güzellik begenilmez mi hic?? Benden tam puan aldi bile, ellerine saglik diyorum.

    Sevgilerimle

    YanıtlayınSil
  15. Ellerinize sağlık, tavukla ne yapsam acaba diye düşündüğümde deneyeceğim.Çıtırda çok yakışmış üzerine..

    YanıtlayınSil
  16. şişşttt,,,
    döndüm ben ne güsel şeyler yapmıssın ben yokken.
    eline sağlık canımcım öperim ....

    YanıtlayınSil
  17. Tavuklusunu denememiştim daha önce ,çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık...


    svgiler...

    YanıtlayınSil
  18. tavuk dalyan kofte cok hos fıkır hafıf olur degılmı

    YanıtlayınSil
  19. herkese cok teşekkürler...
    ışılcım evet kırmızı etli olana göre daha hafif oluyor canım...

    YanıtlayınSil
  20. selamlar blogunuza hayran kaldım çok güzel tarifleriniz ellerinze saglık aymuzese2.blogspot.com

    YanıtlayınSil
  21. benim bu yemeği yapmaktan ençok çekindiğim şey tavuğun kuru olacağı korkusu:(
    yeterince yumuşak oldumu acaba?

    YanıtlayınSil
  22. aymuzese2 teşekkurler:),
    sevgili gülşen benımde yaparken korkularım arasında catlamasının dısında tavugun yapısından dolayı kuru olmasıydı ama ıcıne kattıgımız 1 çay bardagı sıvıyağın etkısıyle kuru olmuyor,bıldıgımız dalyan köfte gıbı yumusak oluyor...denedıgınde fıkrınıde yazarsan memnun olurum...sevgılerle...

    YanıtlayınSil
  23. Merhaba, tariflerinizi çok beğendim, anlaşılır kolay ve lezzetli görünüyorlar :) Tebrik ederim :) Arkadaşlarımla yemek tariflerimizi paylaştığımız bir sitemiz var, sizin de ziyartenizi bekleriz efendim :)
    http://yemekveyemek.net/index.php/kofte/313-dalyan-koefte-tavuk-kymasyla

    YanıtlayınSil
  24. Merhabalar .Tarifinizi bu akşam denedim. Birdahaki denememe köri koymayacağım.Lezzeti gerçekten harikaydı.Çok güzel bir tarif . Ben tavuk daha sert olur diye bekliyodum ama,harika yumuşacık oldu.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlayınSil
  25. Merhabalar.Tarifi bu akşam denedim.Gerçekten çok lezzetli oldu.Tavuk hakkında biraz şüphelerim vardı ama yumuşacık oldu.Ayrıca eklediğiniz krema da tavuğu yumuşatıyor galiba.Yalnız bir dahaki denememe köri koymak istemiyorum.Biraz diğer baharatların tadını aldı gibi geldi bana.Emeğinize sağlık :)

    YanıtlayınSil

hoşgeldiniz:)