Çarşamba, Şubat 28, 2007

Dilimli Portakal Reçeli...


Tarıf ''TARİFDEFTERİ''nden banu’ya ait,daha doğrusu anneannesi Amerikalı bir aşçıdan 40 yıl evvel almış tarifi…Kendisine ve anneannesine buradan teşekkür ediyorum,böyle güzel tarifleri bizimle paylaştığı için..

 
….
Dilimli Portakal reçeli;



· 5 adet portakal

· 1 veya 1,5 kilo şeker(sız kendiniz ayarlayın)

· Yarım limon suyu



Yapılışı;

· Portakalların kabuklarını hafif şekilderendeleyin,çok az bayazı gözüksün.yani hafif kabuk kalıcak.

· Bütün halde 1 gün boyunca suda bekletin ve 4- 5 defa suyunu değiştirin.

· 1 gün sonra suyunu süzün ve 1 cm kalınlıgında 0 seklınde yani yuvarlak dilimleyin.şeklini bozmzmzya çalışın.

· Tencereye dizin ve üzerine 1 veya 1.5 kılo sekeri ekleyin ve 3 saat bekletin.şekeri kendiniz ayarlayın,bazı sekerler tatlı oluyor.

· Pişirin ve kıvamı gelince lımon suyunu ekleyin.





Kahvaltı tabağımıza dilimimizi alıp keserek yiyoruz… afiyet olsun….ben çok beğendim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)