malzemeler;
- 2 Su Bardağı İnce Bulgur
- 2 Su Bardağı Sıcak Su
- 250 gr. Brokoli
- 8-10 Adet Kuru Domates
- Zeytinyağ
- Tuz,Karabiber,Nane
- 4-5 Adet Tavuk But
Yapılışı;
- Tavukları temizleyip yıkayıp tencereye alın ve altını yakın.Tavuklar suyunu salıp tekrar çekip kızarana kadar pişirin.Bu şekilde hem kendi suyuyla pişip kendi yağını salıyor.
- Kısırı kaseye alıp üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su dökün ve üzerini kapakla kapatın.
- Kuru domatesleri temizleyin ve ılık suda 15 dk bekletin.
- Brokoliyi az suyla tencerede haşlayın.
- Bulguru büyük bi kaseye alın brokoliyi içine koyun zeytin yağı tuzu baharatı dökünhem çatalla brokoliyi ezerek kısırla birlikte malzemeleri karıştırın.
- Kuru domatesi süzün ve doğrayıp ekleyin.
- Servis yaparken önce salçasız sağlıklı kısırdan sonra da kendi yağı ve suyuyla pişmiş tavuğu koyup servis yapın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)