Soframın kraliçesiydi bu börek ne kadar güzel ne kadar nefis anlatamam denemeniz lazım :)))hadi deneyelim o zaman :)))
Malzemeler; 12 adet börek için;/tarif cahide jibekten uyarlamadır../
- 3 adet yufka
- 2 Yemek Kaşığı Haşhaş
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1.5 Çay Bardağı Maden Sodası
- 3 Adet Orta Boy Patates
- 1 Adet Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- Karabiber, tuz
- Öncelikle iç malzemesini hazırlayın. Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.Tavada küçük doğranmış soğanları az yağda kavurun ve kırmızı biberi ekleyin.Patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın
- haşhaşı bir kaba alın yağ ve maden sodasını ekleyip karıştırın.Yufkanın birini serip üzerine 4-5 kaşık kadar sostan gezdirip, fırçayla her yerine sürün.
- Yufkanın karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin. Kuru yerlere de sos sürün.
- Sonra uzun kenarları yeniden ortada birleştirerek kare şekil oluşturun.Kareyi dörde bölün. Her parçaya çok az sostan sürüp orta kısmına 1 kaşık iç malzemesinden koyun.
- Kareleri bohça gibi katlayıp, kat yerleri alta gelecek şekilde '' Seramitok Tepsiye dizin.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın. Böreklerin üzerine kalan sostan sürün.İsterseniz yumurta sarısı da sürebilirsiniz.Börekleri 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
Çok guzel olmuş ellerıne saglık.
YanıtlaSilSalihammmmmm ellerine sağlık nefis görünüyor,hayırlı ve bereketli cumalar diliyor ve öpüyorum.Bu
YanıtlaSilarada instagramda #benimekmeklerim sunumu başlattım seni teglemeyi unuttum katılırsan çokkk sevinirim :D
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor.. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Eline sağlık haşhaşla güzel bir yorum katmışsın sevgiler...
YanıtlaSilHem haşhaş hem papates var hiç nefis olmaz mı bu börek..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Saliha cım nefis görünüyor, inşallah deneyeceğim 😊Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok değişik, daha hiç görmediğim bir börek tarifi. Çok da güzel anlatmışsınız. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhaba ismim jbdun. Gerçekten çok farklı bir börek elinize sağlık. Merak ettim yapıp deepfreeze e atabilir miyiz? Bir de 12 adet az olacak bana 2 ölçüden yapmak olsam herseyi 2kat mi yapayım? Iç malzeme veya sos artıyor mu? Yanıtınızi merakla bekliyorum.
YanıtlaSiljbdun evet yapıp pişirmeden buzlukta saklayabilirsin.Ölçüleri 2 katına çıkarman lazımsos ve malzemenin artması senin bardak ölçülerine bağlı artık her su bardağı eş birimde değil :)) umarım dener ve beğenirsin yapım aşamasında yardımcı olurum tekrar sevgiler :))
SilSelam Jbdun ben yine. Cevabiniz için çok tsk ederim. İhtiyaç duyduğumda muhakkak size döneceğim. Kolay gelsin.
YanıtlaSilSimdi aklima geldi buzluktan cikardiktan sonra çözülmesini beklenen gerekiyor mu firina atmak için? -jbdun-
YanıtlaSil