Cuma, Mart 07, 2014

Haşhaşlı,Patatesli Yufka Böreği




Soframın kraliçesiydi bu börek ne kadar güzel ne kadar nefis anlatamam denemeniz lazım :)))hadi deneyelim o zaman :)))


Malzemeler; 12 adet börek için;/tarif cahide jibekten uyarlamadır../
  • 3 adet yufka
Sosu için:
  • 2 Yemek Kaşığı Haşhaş
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1.5 Çay Bardağı Maden Sodası
İç malzemesi
  • 3 Adet Orta Boy Patates
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • Karabiber, tuz
Yapılışı;
  1. Öncelikle iç malzemesini hazırlayın. Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.Tavada küçük doğranmış soğanları az yağda kavurun ve kırmızı biberi ekleyin.Patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın
Sosu için:
  1. haşhaşı bir kaba alın yağ ve maden sodasını ekleyip karıştırın.Yufkanın birini serip üzerine 4-5 kaşık kadar sostan gezdirip, fırçayla her yerine sürün.
  2. Yufkanın karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin. Kuru yerlere de  sos sürün.
  3. Sonra uzun kenarları yeniden ortada birleştirerek kare şekil oluşturun.Kareyi dörde bölün. Her parçaya çok az sostan sürüp orta kısmına 1 kaşık iç malzemesinden koyun.
  4. Kareleri bohça gibi katlayıp, kat yerleri alta gelecek şekilde '' Seramitok Tepsiye dizin.
  5. Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın. Böreklerin üzerine kalan sostan sürün.İsterseniz yumurta sarısı da sürebilirsiniz.Börekleri 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Afiyet  olsun.







11 yorum:

  1. Çok guzel olmuş ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  2. Salihammmmmm ellerine sağlık nefis görünüyor,hayırlı ve bereketli cumalar diliyor ve öpüyorum.Bu
    arada instagramda #benimekmeklerim sunumu başlattım seni teglemeyi unuttum katılırsan çokkk sevinirim :D

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor.. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık haşhaşla güzel bir yorum katmışsın sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hem haşhaş hem papates var hiç nefis olmaz mı bu börek..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Saliha cım nefis görünüyor, inşallah deneyeceğim 😊Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Çok değişik, daha hiç görmediğim bir börek tarifi. Çok da güzel anlatmışsınız. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ismim jbdun. Gerçekten çok farklı bir börek elinize sağlık. Merak ettim yapıp deepfreeze e atabilir miyiz? Bir de 12 adet az olacak bana 2 ölçüden yapmak olsam herseyi 2kat mi yapayım? Iç malzeme veya sos artıyor mu? Yanıtınızi merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. jbdun evet yapıp pişirmeden buzlukta saklayabilirsin.Ölçüleri 2 katına çıkarman lazımsos ve malzemenin artması senin bardak ölçülerine bağlı artık her su bardağı eş birimde değil :)) umarım dener ve beğenirsin yapım aşamasında yardımcı olurum tekrar sevgiler :))

      Sil
  9. Selam Jbdun ben yine. Cevabiniz için çok tsk ederim. İhtiyaç duyduğumda muhakkak size döneceğim. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  10. Simdi aklima geldi buzluktan cikardiktan sonra çözülmesini beklenen gerekiyor mu firina atmak için? -jbdun-

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)