Uzun zamandır yapmadığım bir yemekti; pratik kolay lezzetli yapmanızı gerektiren sebeplerden bir kaçı :))
malzemeler;
- 1 Adet Bütün Tavuk
- 2 Dal Taze Biberiye
- 4-5 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
yapılışı;
- Tavuğu yıkayıp pişireceğiniz fırın kabına alın.
- Biberiyeyi incecik kıyın oda ısısında yumuşamış tereyağı ve portakal kabuğu rendesiyle karıştırın.
- Tavuğun derisinin altına elinizle ovarak tereyağlı karışımı sürün.
- Tavuğun derisine de kalanı sürün ve 200 derece ısınmış fırında yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirin.
- Pişince fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin ve servis yapın..
limonlu yaptım çok güel kızarıyor portakallı hiç denemedim elinize sağlık
YanıtlaSilElerinize sağlık,nefis görünüyor...
YanıtlaSil