Gevrek ve mahlebin mis kokusu ve ağızlarda eriyen
lezzetli bir kandil simidi..
Malzemeler;
·
3 su bardağı un
·
100 gr. tereyağı
·
Yarım çay bardağı zeytinyağ
·
2 çorba kaşığı yoğurt
·
1 adet yumurta
·
1 çorba kaşığı mahlep
·
1 çay kaşığı kabartma tozu
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
çörek otu
yapılışı;
1.
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Üzerine
tuz,kabartma tozu, mahlep ilave edin ve karıştırın. Unun ortasına havuz
açın ve içine zeytinyağı, yoğurt, yumurta kırın.
2.
Üzerine 100 gr. tereyağı ilave edin. İlk önce sıvıları karıştırın. Daha sonra
unu da karıştırarak kandil simidi hamurunu iyice yoğurun. Daha sonra hamuru
merdane ile açın. Daha sonra hamurdan simit şeklini verin veya hamurdan
kurabiye kalıpları ile şekil verin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı
sürün. Üzerine çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında
pişirin.
Salihacım ,ellerine sağlık..Hayırlı kandiller..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım kandil simitleri nefis görünüyor. Hayırlı kandiller....Bloğunu çok beğendim ve takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,
YanıtlaSilEllerine sağlık Saliha,
YanıtlaSilKandil simitleri nefis görünüyor.
Bu arada;
Hayırlı Kandiller...
Rabbim bu güzel ve mübarek gecenin ve ayların hürmetine ülkemizi huzura ve barışa erdirsin.
Ülkemizin fenalığı için uğraşanlara fırsat vermesin.
nefis olmuşlar gerçekten ellerinize sağlık
YanıtlaSilHayirli kandiller canim. Ellerine saglik kandil simidi cok lezzetli gorunuyor :)
YanıtlaSil