İlk defa denediğim bu tarifi ;özellikle kurumuş
ekmekleri (ekmeklerin kurumuş olması
gerekmiyor tabi ki ) farklı ama çoook lezzetli bir şekilde değerlendirebilecek
olmanın heyecanıyla yazıyorum sevgili okurlarım JJ İlk bulan ben değilim fakat sanki ben bulmuşum gibi
heyecanlıyım çünkü yerken insan kendinden geçiyor desem hiiiç abartmış olmam
emin olun J J
Orijinal ismi ;Strata; katmanlar demek… ve
katmanlardan oluşan güveç yemeğine verilen bir isim. Bu güvecin genel özelliği
ekmek ve yumurtadan oluşması; ekmeklerin üzerine bir nevi kiş,frittata karışımlarına
benzer bir karışım dökülerek hazırlanıyor. Dilerseniz içine et, sebze
ekleyebilirsiniz ,varyasyonlar çoğaltılabilir.Kahvaltı veya öğün için
hazırlanıyor ama ben daha çok kahvaltı ve bruch (kahvaltı ile öğle yemeği
birleştirilen öğün) için çok iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum.
Hafta sonu için şiddetle tavsiye ediyorum sevgili okur,
çok uzattım hemen tarife geçiyorum J
Fırında Sucuklu Ekmek Katmanları; marthastewart.com’dan
adapte edilmiştir.
Malzemeler;
·
Yarım Paket Tost Ekmeği (yaklaşık 12-15adet)
·
Yarım Kangal Sucuk (dilimlenmiş)
·
5-6 Adet Yumurta (hafif çırpılmış)
·
2.5 Su Bardağı Süt
·
Yarım Su Bardağı Bal (isteğe bağlı)
·
Tuz,Karabiber
Yapılışı;
1.
Fırını 200 derc. Isıtmaya başlayın.
2.
Tost ekmeği dilimleri arasına sucuk dilimlerini koyun
ve fırın kabına yerleştirin.
3.
Çırpılmış yumurtalara bal, süt ekleyip çırpın ve ekmeklerin
üzerine dökün.Ben tost ekmeklerini önce yumurtalı karışıma batırıp ve sucuklarla birlikte görünen şekilde dizdim,kalan karışımı tekrar üzerine döktüm.Eğer mümkünse 1 gece değilse 1 saat dolapta bekletin.
4.
Fırında yarım saat pişirin ekmeklerin içine dikkat
edin.İçi pişmemiş ama üzeri kızarmışsa üzerine yağlı kağıtla kaplayıp pişirmeye
devam edin.
5.
Fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın.
6.
Afiyet olsun..
Sen deneyip beğendiysen hiç sorun yok demektir cnm, hafta sonu kahvaltı menüm hazır demektir. :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım hocam. :)
canım serapcım çok nefisss biz begendık ıns. sizde begenırsınız cok tesekkurler guvenın için :))
YanıtlaSilBenim oğlumun önüne böylece koysam,affetmez hüpletir hepsini:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgilerimle..
sütü döküp bekeltince ekmek dilimleri şeklini kaybetmiyor mu?
YanıtlaSilresminiz gerçekten bu tarife göre mi pişirildi?
Salihacım çok merak ettim tadını hafta sonu hemen deneyeceğim..çok orjinal ve güzel olmuş..ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Kahvaltıya çok iyi bir seçenek daha. Fırın kabından bende de var :) Rengine bayılıyorum.
YanıtlaSilzelihacım benimkilerde öyle :))
YanıtlaSilnurşencim hakıaten orjınal ve damak tadımıza çok uygun..teşekkürler:)
pelin hanım ne demek istediğinizi anlıyamadım? ben tarıfı ayrı resmı ayrı mı yayımlıyorum?bunu mu demek istiyorsunuz?sorunuzun cevabı hayır seklını kaybetmıyor ve evet bu tarıfın resmı gördugunuz!!!!!uslubunuza dıkkat edınız cok kırıcı!!!!
sevgılı deniz çok teşekkürler :))
sevgılı denız bende cok severek aldım bayılıyorum rengıne :))
YanıtlaSilÇok şık ve tatlı olmuşlar.ellerine sağlık değişik bir şey:-)
YanıtlaSil