Çarşamba, Ağustos 01, 2012

Muzlu Rulo Revani / Ramazan 13. Gün


13. güne kavuştuk günler su misali.Bu kadar uzun süre oruç tutulup 5 dakikada doyulması ne büyük nimet.Artık iftar sofralarında çok yenmiyor.İnsan; su,hurma ve çorbadan başka aramıyor nerdeyse..Bende yemek menümü az tutuyorum çorba yemek salata,salata yerine bazen pilav-makarna. Tatlı ise neredeyse 2 günde bir yapıyorum yenmiyor çocuklar yiyor sadece. E bende hala dukan’dayım.
İftar tatlısını şerbetli sevenlere güzel bir tarif.. Revani ve meyve  tadı farklı, denenmeye değer bir lezzet..Misafir sofralarınız için de güzel bir tarif..
Malzemeler;
·        6 Adet Yumurta
·        1 Su Bardağı Şeker
·        2 Su Bardağı Un
·        Yarım Paket Kabartma Tozu
·        1 Paket Vanilin
·        Yarım Bardak Marmelat
·        Çekilmiş Fıstık
Şerbet için;
·        4 Su Bardağı Şeker
·        4 Su Bardağı Su
·        Yarım Tatlı Kaşığı Limon Suyu
      
Yapılışı;
1.     Öncelikle şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatın ve kenarda soğutun.
2.     Yumurtaları şekerle beyazlaşana kadar çırpın.Unu eleyip yavaşça ekleyin ve karıştırın.Kabartma tozu ve vanilini de ekleyin.
3.     Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince olarak yayın karışımı.
4.     180 derece ısınmış fırında 12-15 dk. pişirin.Fırınınızın pişirme durumuna göre değişir zamanı.
5.     Fırından çıkar çıkmaz biraz bekleyin ve kağıdıyla birlikte rulo şeklinde sarın ve ıslatıp sıktığınız mutfak bezini üzerine koyup 5 dk. bekletin.
6.     Süre sonunda ruloyu açın ve dilediğiniz çeşit marmelatı sürüp fıstığı serpin. Muzları soyup uzunlamasına dizin ve ruloyu tekrar sarın.
7.     Sardığınız ruloyu 2 parmak genişliğinde kesin ve bir fırın kabına dizin. Soğumuş şerbeti tatlılara döküp emmesini sağlayın.
8.     Kaymak veya dondurmayla servis yapınız.
9.     Afiyetler olsun..

13 yorum:

  1. Saliham bu ne enfes bir tatlı elle
    rine sağlık.Bereketli iftarlar öpü
    yorum.

    YanıtlaSil
  2. ramazanda en çok tatlı arayanlardanım:)bu nefis tarif ise tam benlik..eline saglık canım.mutlaka deneyecegim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Farkli bir tarif. Cok guzel gozukuyor ellerinize saglik :) Mutlaka deneyecegim paylasiminiz icin tesekkurler :))

    Emine Mandal

    YanıtlaSil
  4. Süper bir tarif bayıldım..çok güzel olmuş.rulosunu hiç görmedim..pasta gibi,çok şık olmuş..ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Tam görsel bir şölen olmuş.
    Ellerine sağlık canım.
    Görüntüsü ,lezzetin teminatı gibi duruyor:)
    Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  6. saliham bitirdi beni bu tatlı yawww
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş ve farklı bir tarif olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Görünce şöyle bir çağrışım yaptı. Normal tepsiye döktüğümüz revaniyi servis yaparken böyle kesip ortasına meyve koyabilir miyiz acaba. Üstüne de kaymak. Nasıl olur ki. Bunun nesi var diyeceksiniz, ben tembelim ya biraz, rulo yap, çöz, bekle bana zor geldi desem :))

    YanıtlaSil
  9. Saslihacığım muhteşem bir görüntü olmuş eline sağlık üstelik hafifte olur. denemeli.. sevgiler

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)