İşte yaz mevsiminin en güzel sebzelerinden biri. Herşeyin içine giriyor kızarıyor,soteleniyor,etlisi,kıymalısı,pirinçlisi..Zeytinyağlılar başımın tacıdır her zaman işte buda nefis bir mevsim zeytinyağlısı…Aman benim gibi çocuklara dalıp çok pişirmeyin 20 dakika yeterli pişmesi için,deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyetler olsun J
malzemeler;
· 5 Adet Kabak
· 2 Adet Domates
· 6-7 Diş Sarımsak
· 3 Orta Boy Soğan
· Yarım Demet Dereotu
· 2 Adet Kesme Şeker
· Tuz,Karabiber
· 1 Su Bardağı Zeytinyağı
· Yarım Limon Suyu
Yapılışı;
1. Kabakaları yıkayıp temizledikten sonra yan tarafından biraz kesin ve tatlı kaşığı yardımıyla veya sebze soyacağı ile içini çıkarın.
2. Tencereye yarım bardak sıvıyağı alın ve kızdırın Kbakalrı güzelce kurulayıp bu yağda kızartın.
3. Ayrı bir tavada piyazlık doğradığınız soğanları ve incecik kıydığınız sarımsakları kalan yarım bardak yağda kavurun.
4. Soğanlar kavrulunca küp doğradığın domatesleri ekleyin ve diriliklerini kaybedene kadar kavurun.
5. Pişmeye yakın şeker,tuz ve baharatları ilave edin.Kıydığınız dereotunu ekleyip 1-2 çevirip ocağı kapatın.
6. Kabakları kızarttığınız aynı tencerede güzelce dizin ve içlerini doldurun.
7. Bir su bardağı sıcak suyu ekleyip altı kısık pişirin.Pişince soğutup servis yapın..
8. Dilerseniz limon suyu gezdirip servis yapabilirsiniz…
9. Afiyetler olsun…
İmambayıldıya bayılırım..mımm birde üzerine sarmısaklı yoğurt..ee buda en sevdiğim sebze kabağın bayıldısı,buna bayılmazmıyım..çok güzeller..ellerine sağlık..
YanıtlaSilVallahi bri nazar oncuğu filan tak bir yerlerine...Maaşallah...Nazar değecek ya... Bu ne hız bu ne enerji
YanıtlaSilEllerine emeklerine saglik canim hayirli Ramazanlar diliyorum.
YanıtlaSilÇok severim sunumda çok şık olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSilHafifliğiyle sunumuyla nefis bir lezzet.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
SALİHACIM ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilNE GÜZEL LEZZETLER HAZIRLAMIŞSIN .
ELLERİNE SAĞLIK HARİKALR OLMUŞ...
HAYIRLI RAMAZANLAR TATLIM...