Günler hızla geçiyor 4. güne geldik bile.İftar saati 8.45 civarlarında böyle olunca yemekten kalk, sofra topla, otur çay iç, sonra teravih namazı derken yatmak saat 1’i buluyor hele ki küçük çocuklarınız varsa ve geleneksel uykusuzluk sorunları sizde de varsa J eminim benim gibi sahura kadar uyumuyorsunuzdur.
Bizdeki durum şu, çocukları uyutabilmek için verilen bi dünya çaba ve uyumayan ufaklık vee sahura kadar gözünümü kırpmadan ufaklıkla oturma J ben sahur sofrasını hazırlayıp sonra uyutuyorum yani nerdeyse uyumam sabah 5’i buluyor veee gündüz yerleri öpüyorum J.
Neyse ufak bi dertleşmeden sonra gelelim tarife,en beğendiğim böreklerden biri oldu hem yumuşak hem lezzetli ..Süte bandırma işlemi kıyırlık veriyor burada ki dikkat edilmesi gereken husus böreklerinizi pişince hemen fırından çıkartmazsanız hem kabarıklıklarını hem çıtırlıklarını kaybediyorlar..Herkese hayırlı Ramazanlar ve makbul oruçlar diliyorum
Malzemeler;
· 3 Yufka
· Yarım Bardaktan 2 parmak fazla Sıvıyağı
· 1.5 Su Bardağı Süt
· 6 Yemek Kaşığı Galeta Unu
İç malzemesi;
· 2 Orta Boy Soğan
· 5 Adet Orta Boy Patates (haşlanmış)
· 1 Yemek Kaşığı Salça
· Yarım Çay Bardağı Sıvıyağı
· 2-3 Tutam Maydanoz
· Tuz,kurunane,karabıber
Yapılışı;
1. Tavaya sıvıyağı alıp küp doğramış soğanları pembeleşene kadar kavurun.Salçayı da ekleyip 1-2 defa çevirerek kavurun.
2. Haşlanmış patatesleri rendeleyerek ilave edin, kıyılmış maydanozu ekleyin. En son baharatları da ekleyip 2 dk pişirip ocağı söndürün.
3. Bir yufkayı tezgaha serip üzerine sıvıyağı sürün.Üzerine 2.ci yufkayı da serin ve yine yağlayın.Son yufkayı da serip sigara böreği keser gibi kesin 8 parçaya ayırın.
4. Yufkaların geniş ucuna patatesli harcdan koyup karşılıklı iki sivri ucu içeri katlayarak rulo şeklinde sarın.
5. Yufkaları arkalı önlü süte batırın ardından galeta ununa bulayın ve fırın tepsisine dizin.
6. 22o derece ısınmış fırında börekleri altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirin.
7. Afiyetler olsun….
Salihacım ellerine sağlık..bakmaya doyamadım..çıtır çıtır nefis bir börek olmuş..patates zaten favorim..eee bütün tepsiyi ben yiyebilirim..sevgilerimle..
YanıtlaSilBörekler nefis görünüyor. Tam sahurluk. Ellerine sağlık canım. Hayırlı Ramazanlar...
YanıtlaSilCanım nefis olmuş,ellerine sağlık.Sevgilerimle:)
YanıtlaSilAllah kolaylıklar versin cnm. hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilSevgiler...
vivi
Ramazanınız mübarek olsun. En sevdiğim fakat hiç yapmadığım bir börek. Ne tembelim bennn. Harika görünüyor . Fotoyu linkini sizin sayfaya yönledirmek sureti ile kullanmama izin verir misiniz?
YanıtlaSilAfiyet olsun bu arada :)
Sevgilerimle.
Merhaba Saliha hanım dertler ortak anlaşılan. Bıdık iftardan sahura kadra bıdık kızı uyutma maceraları ve sahura ne yapayım derdi sonrası malum yetik yitik bir anne.
YanıtlaSilBend sahura kolay olsun diye milföy böreği verdim fırına şimdi pişerken kızım uyumuşken bloguma bakayım dedim. sizin börekte çok kıtır kıtır hissi verdi en yakın zamanda deneyeyim diye not aldım.
sevgiler
Hayırlı Ramazanlar.
ben de uyuyamayn,uykusunu alamayanlardanım..sabah da uyunmuyor,öğleden sonra yemek telaşı başlıyor.geceler gündüz gündüzler gece oldu.Böreği süte batırma işlemini duymamıştım çok güzel bir püf noktası olmuş.Fotoğraflar gene birbirinden güzel tarifler de..elerinize sağlık..
YanıtlaSilAynen öyle canım... Bende savura kadar yatmayanlardanım..Yatınca kalkamıyorum...Aç aç oruç tıtuyorm. O yüzden yiyip öyle yatmak bana da mantıklı geliyor.
YanıtlaSilsaliha hanım burda sıvayağ miktarında ölçü; su bardağı ölçüsümü? çay bardağı ölçüsümü? Sevgiler....
YanıtlaSilsevgili elif merhaba...malzemeler kısmındaki sıvıyağ yarım su bardağı...iç malzemsındkeıde cay bardagı ...sevgılerımle...
Sil