
Bitkisel karbonhidrat ve hayvansal protein zengini olan güllacı tam zamanındayken bol bol tüketelim. Eminim ki bu sıcaklarda hafif, lezzetli bir tatlı seçeneği olan güllacı kaymaklı olarak daha çok seveceksiniz.Güllaç yapıldığı gün tüketilirse daha iyi olur ertesi güne kaldığında süt çabuk bozulma yapıp tadını bozabiliyor ayrıca içindeki kaymakta ekşime yapabilir bunu engellemek için kişi sayısına göre yapabiirsiniz.Eğer az kişiyseniz aşağıda ki ölçüleriyarıya indirin derim J)
Malzemeler;
· 1 Paket Güllaç (yaklaşık 10-12 adet)
· 8 Su Bardağı Süt
· 4 Su Bardağı Şeker
· 200 gr. Kaymak
· 100gr. Toz Antep Fıstığı
· 100 gr. File antep Fıstığı
Yapılışı;
· Sütü tencereye döküp kaynatın.
· Sütü ocaktan alıp şekeri dökün ve eriyene kadar karıştırın.
· Geniş bir tepsiye veya fırın kabına güllaç yaprağını koyup sıcak sütle her yerini ıslatın.
· Islanan güllacın dört tarafını içe doğru katlayın ve 1 yemek kaşığı kadar kaymağı kenarına koyun antep fıstığını serpin ve sarın.
· Diğer yaprakları da sırasıyla aynı şekli uygulayın. Güllaçları bir kaba dizin ve kalan şekerli sütü üzerine gezdirin.
· Servis edeceğiniz zaman üzerine file fıstık serpin ve soğuk servis edin.
Ayrıca bugünkü menü önerim ;
Tariflere ulaşabilmek için üzerilerine tıklayın..
Tariflere ulaşabilmek için üzerilerine tıklayın..
İyi İftarlar......
Ellerinize sağlık..Ramazanın simgesi olan bu tatlıyı nasılda güzel yapmış ve sunmuşsunuz...niye sadece ramazanda var ,acaba bu güzel tatlı....sevgilerimle..
YanıtlaSilcanım günaydınlar, bloğu sabah açar açmaz bunu görünce çok sevindim bizim evde kaymakta güllaçta acaip çok sevilir denemeliyim dedim inşalah. en kısa zamanda yapaıp bende bloğa koymalıyım tabiki senden linkle elimne sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilCanım günaydın nefia bir tatlı olmuş,ellerine sağlık.Sevgilerimle:)
YanıtlaSilJ'aime beaucoup ce genre de dessert.
YanıtlaSilC'est délicieux.
A bientôt et bon ramadan à toi.
vayyy güllaçtaş olduk saliha :)))
YanıtlaSil