Salı, Mart 13, 2012

Ispanaklı Tepsi Pastası


ıspanaklı tepsi pastası (4)... by saliha.erozan_binbirçeşni

Mevsimindeyken katlı pastasını,rulo pastasını yaptığım ıspanaklı pastanın tepsi keklerimden esinlenerek tepside pastasını denemek istedim.Busefer pastacı kremamı yumurtasız yaptım daha hafif oldu.Hem görsel açıdan hemde tat olarak çok beğendik ypılışının kolay olmasıda cabası..Siz dilerseniz ıspanak,yağ ve suyu çıkarıp sade yapabilirsiniz.Denemeniz tavsiye ederim çok bereketl bir pasta..
malzemeler;
  • 3 Orta Boy Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Ispanak Yaprağı (incecik kıyılmış olacak)
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • Yarım Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Limon Kabuğu Rendesi
kreması;
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
üzeri ,için;
  • 1 Paket Krem şanti
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Mevsim meyvaları ;Muz,Mandalina,Kivi,Portakal
  • 1 Paket Tar Jölesi
yapılışı;
  1. Ispanak,sıvıyağ ve suyu rondoda pütür kalmayana kadar çekin.1su bardağını dolduracak şekilde bardağa dökün.
  2. Yumurta ve şekerleri 5 dk. beyazlaşana kadar çırpın ve bardaktaki ıspanaklı karışımı ilave edip tekrar çırpmaya devam edin.
  3. Yağladığınız dikdörtgen kalıba karışımı dökün ve önceden ısıttığınız 150 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin.Isıyı düşük tutmamızın sebebi ıspanalı pandispanyanın pişerken kararmamasını sağlamak.
  4. Pandispanya pişerken kremasını hazırlıyalım;tereyağ hariç bütün malzemeleri tenerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Ocaktan alıp tereyağınıd ekleyip,soğuyana kadar çırpın telle.
  5. Pişen pandispanyayı çıkarıp 5 dk dinlendirin ve kalıbından çıkarıp servis tabağına koyun.
  6. Soğuduğunda üzerine dikkatlice kremayı yayın ve bekletin ki krema donsun.Bu arada meyvaları soyup dilimleyin muzları en sona bırakın.
  7. Tart jölesini üzerindeki tarife göre  hazırlayın ve pastanın üzerine dizdiğiniz meyvaların üzerine yavaşça gezdirerek dökün.Şantiyle süsleyin.
  8. Pastamızı dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edelim.Afıyetler olsun..


13 yorum:

  1. blog sahibi olduktan sonra sıradan bir pasta yapamaz oldum böyle güzellikleri gördükçe şevkim artıyor bende yapabilirim diyorum :) ellerinize sağlık sayenizde bir süsleme şekli daha öğrenmiş oldum...

    YanıtlaSil
  2. bir dilim alabilirmiyimm salihacımm:))
    muzlu tarafındann lütfennn:)
    ellerine sağlık canım..
    harika görünüyor..
    baki muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
  3. Offff Salihacigim...sahane bir görüntü, inan agzimin suyu akti...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  4. bayıldım ellerinize sağlık en kısa zamanda denerim ve bloguma eklerim inşallah tabi izninizle:)

    YanıtlaSil
  5. aman allahım o ne !!!?bende isterim.ellerine sağlık.hatice ablan.

    YanıtlaSil
  6. Salihacım, en güzel tarafı ,herkese sevdiği meyvelerle yapmak .Ne güzel bir taşla iki kuş derler, çok şık olmuş.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Tablo gibi olmuş arkadaşım, eminim tadı da enfestir. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir pasta olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle;

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)