Portakal Reçeli , a photo by saliha.erozan_binbirçeşni on Flickr.
Neredeyse benimle özdeşleşecek bu tarif :),3 yıldır yapıyorum bu reçeli çok lezzetli oluyor ve klasik portakal reçel tariflerine hiç benzemiyor.Yaptığımda kayınvalideme anneme veriyorum özellikle kayınpederim çok seviyor.
Bu sene de inşallah lezzetlisi denk gelir diye diye aldığım portakallardan yaptım.Ölçüyü arttırıp bu sene 3 kg.'dan yaptım ve 3-4 kerelik minik minik kavanozlara doldurdum ki açıldığın da çabuk bitsin.Velhasılı kesinlikle denemelisiniz dilerseniz ölçüyü yarıya indirip öyle yapın.
Portakal Reçeli; tarif Oktay Usta'dan alıntıdır.
Malzemeler;
· 2 Kg Portakal
· 2 Kg Şeker
· Yarım Limon
Yapılışı;
1. Portakalların kabuklarını soyun ve minik küpler şeklin de kesin.
2. Tencereye su ekleyin ve portakal kabuklarını koyun kaynamaya bırakın.5 dk. Kaynatıp acı suyu dökün bu işlemi 3 kere daha tekrarlayın ve kabukları kenara alın.
3. Portakalları doğrayın ve robotta iyice çekerek püre yapın.Püreyi tencereye dökün üzerine 2 kg. şekeri ve acısını çıkardığınız kabukları ekleyin ve pişmeye bırakın.
4. Kıvama gelince kıvamı kontrol edip ocağı kapatın ve sıcakken kavanozlara doldurun ve ters çevirip öyle soğutun ..
Portakallar bitmeden yapalım, Slihacım değil mi? Ellerine sağlık
YanıtlaSilIcine kok zencefill(taze olanindan) eklemeni de oneririm ;-)
YanıtlaSilBu gecen sene yaptigim recel http://berceste.blogspot.com/2011/03/artk-portakaln-son-demlerine.html
bu senekinin fotografini cekemeden bitti bile :) Yeniden yapmam lazim, portakallar bitmeden...
Mmm ne guzel mis gibide kokuyodur bu recel dimi, ellerine saglik...
YanıtlaSilBencede nefis olmuş Salihacım ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM MMMMM MİS:)))
YanıtlaSilKokusu buraya kadar geldi ellerine salık canım.
YanıtlaSilZamanlama süper... Burada portakallar narenciyeler açmaya başladı, bitmeden yapmak lazım...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Bende de yarın portakallı başka bir tarif olacak, süpriz...
Görüşmek dileğiyle, sevgiler.