Uuuuuuu epey zaman geçmiş son yazımın üzerinden....Neredeyse ay bitti...Bu arada ''Binbirçeşni ailesi olarak bol bol gezdik gördük''...Adana'ya gittik geldik,yeğenlerimizin sünnet düğünleri yapıldı,çok güzel oldu ...darısı benimkilere :))
Yediğimiz içtiğimiz bizim olsun diyerek, gezdiğimiz yerlerin fotolarını düzenler düzenlemez yayımlayacağım... Eminim okurken sizde benim gibi keyif alacaksınız...
Çilek mevsimi geçmeden bol bol tatlı vs yapasım var demiştim hatırlarsanız ,yaptım mı eveeett yaptım :)) Bu sene çileğin hakkını verdim bol bol yedik hemde tatlı yapıp yedik..
Charlotte'uysa muzlu denemişliğim vardı güzeldi, tadı hafifti fakat çilekli nasıl olur diye bir merak kapladı beni vee öyle lezetli oluyormuş ki anlatamam en iyisi yapın tadın derim :))
Charlotte; krema,meyve püresi ve jelatinden oluşan dolgu malzemesinin,pasta tabanı veya kedidiliyle yapılmasından oluşan soğuk tüketilen bir tatlı türü, orjinalinde kedidili kullanılıyor.Pişirilmediğinden yapımı daha kolay olan çok lezzetli tam yazlık bir pasta hatta soğuk tatlı diyebiliriz.
Ben jelatin yerine meyvalı jöle kullandım.Muzlu,şeftalili hatta kayısılı bile yapılabilirsinizkeyfinize ve damak tadınıza kalmış.Hangi meyvayla isterseniz yapabilirsiniz ama mutlaka deneyin bu lezzetten mahrum kalmayın efendim :))
Malzemeler; tarif, joy of baking'den uyarlanmıştır..
- 1 paket kedidili veya 3 patlı pandispanya..buradaki herhangi bir pandispanya tarifini hazırlayabilirsiniz
Çilek Püresi için;
- 500 gr. Çilek
- Yarım Su Bardağı Şeker (azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- 2-3 Damla Limon Suyu
Çilekli Krema İçin;
- 2 Su Bardağı Çilek Püresi
- 1 Kutu (200 ml) Krema
- 1 Kutu (200 gr) Labne
- Yarım Su Bardağı Şeker
- 1 Paket Çilekli Jöle
Üzeri için;
- 5-6 adet dilimlenmiş çilek
- nane yaprağı
- antep fıstığı
Yapılışı;
- Yıkayıp ayıkladığımız çilekleri eşkerle birlikte robottan geçirip püre yapıyoruz.Limon suyunu ilave ediyoruz.
- Kremayı şekerle birlite sertleşene kadar çırpıyoruz.
- Çilekli jöleyi tarifine göre hazırlayıp ılınmaya bırakıyoruz.
- Labneyi sertleşen kremaya ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Çilek püresi ve çilekli jöleyi ekleyip güzelce karışana kadar çırpıyoruz.Krema biraz cıvık oluyor telaşlanmayın daha sonra donuyor.
- Kelepçei kalıbın sadece çemberini servis edeceğimiz tabağa koyup pandispanyanın ilk patını yerleştirip ılık sütle ıslatıyoruz.
- Çilekli kremanın yarısını döküyoruz.
- 2.padispnyaızı yerleştrip tekrar kremayı döküyoruz dilerseniz aralara dilimlenmiş çilek koyabilirsiniz.Buzdolabına yerleştirip 1 gece bekletiyoruz.
- Ertesi gün servis edeceğimiz zaman üzerini çileklerle süslüyoruz.
Afiyetler olsun...
püfü; muhakkak bir gece buzdolabında bekletilmeli ki krema donsun.
dolapta bir türlü bitmeyen çileklerimiz var...tatlandırıp sunmak için güzel bir tarif...ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNe güzel yapmışsınız gezmek eşi dostu görmek insanı yeniliyor:))) pasta nefissss
YanıtlaSilSaliha'cım enfes olmuş pastan ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilÇok şık ve lezzetli görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım,ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Sevgimle öptüm.....
YanıtlaSilHoşgeldin canım :))
YanıtlaSilSafalar getirdin..
Biz henüz tatile başlayamadık maşaallah sen, gezilmedik yer koymamışsın :)
Yediğini içtiğini de paylaş bence:)
Oralara yolumuz düşerse,alternatif olsun :)
Maman neffis olmuş,ellerine sağlık..
Sevgilerimle..
Hımm çok lezzetli görünen bir pasta. Çilekler tükenmeden denemek isterim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhım hım hımmm bu ne güzel bir lezzet salihacım ellerine sağlık mutlaka bu hafta yapacağım :))
YanıtlaSilhımmm çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilSaliha'cım, nasılsın? Ne zamandır görüşemedik. Bizde msn kurulu değil artık da... Hayırlı Ramazan'lar :) Öptüm seni :)
YanıtlaSil