Salı, Nisan 19, 2011

Çin Böreği

ÇİN BÖREĞİİ (2)

Merhabalar...tevafuğun böylesi tam tamına iki koca ay olmuş yazmayalı...mevsimi bitmeden kış sebzeleriyle hazırlanan bir börek yayınlayayım dedim bunca aradan sonra....
Hayatımıza ufak bir tavşan :) katıldığından beri zamanımızın çoğu onunla geçiyor...blogların kapanması sorumlulukların çoğalması gibi depresif haller bir araya gelince blogumda aksadı...
Bu uzaklığı güzel bir börekle unutturayım dedim..hamileliğimde sık sık yaptığım bir hamurişi kendileri :) yemesi çok güzel hem misafirlerinize değişik bir menü hem de akşam çaylarınıza eşlik edecek bir nefaset :):) 
Bu böreğin püfü; varsa soya sosuna bandıra bandıra  yemeniz... eğer seviyorsanız soya sosu ayrı bir lezzet katıyor...şiddetle tavsiye ederim:):)


ÇİN BÖREĞİİ (1)


 hazırlık 15 dk. yapılış 20 dk..servis 7-8 kişilik

Malzemeler;
  • 2  Adet Yufka
  • 3 Adet Yumurta (biriinin akı ayrılıcak)
  • 1 S u Bardağı Sıvıyağ (kızartmayacaksanız gerekli değil)
  • 5 Yemek Kaşığı Galeta unu
İçi için;
  • 5 Yaprak Beyaz Lahana
  • 1 orta boy Havuç
  • 1 orta boy Pırasa
  • 1 orta boy Soğan
  • 150 gr. Yağsız Kıyma
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1.5 Yemek Kaşığı Kuş üzümü
  • tuz..karabiber...
servis için;
  • 1 Küçük Kase Soya Sosu

Yapılışı;
  1. Soğanı yağda kavurun ve rendelenmiş havucu,ince kıyılmış lahana ve pırasayı ekleyip kavurun.
  2. Kıymayı ekleyin ve su saldığında suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Ateşi kapatmaya yakın kuşüzümünü ve tuzunu ekleyip karıştırın.
  4. Yufkanın birini yayın ve üzerine ayırdıgınız çırpılmış yumurta akını sürün diğer yufkayı da üzerine serin.
  5. Sigara böreğini kestiğiniz gibi 8 eşit üçgen kesin.Daha ufak isterseniz 12'ye bölersiniz.
  6. Sebzeli harcı geniş kısma koyup rulo yapın.diğerlerinede aynı işlemi uygulayın.
  7. Yumurta sarılarını çırpın ve yufka rulolarını önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp dilerseniz kızgın yağda dilerseniz fırın tepsisine dizip 180 derecede 20 dk. pişirin.
  8. afiyet olsun..

16 yorum:

  1. canımm böreklerin süpper görünüyor ellerine sağlık
    ara verme özletme kendini
    öptüm yavrucakları

    YanıtlaSil
  2. Güzel görünüyor, beklemedeyim haberin ola. Ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ELlerine saglik canim çok istah açici görûnüyor.

    YanıtlaSil
  4. Saliham hoşgeldin çok özlettin kendini.Ellerine
    sağlık börek ve sunum harika öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. bazen öyle oluyor revahet ve yogunluk bloga girmemize engel oluyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldin canım,çok ara vermişsin :)
    Ama,yasak filan derken,hepimiz koptuk sanırım..
    Sağlık olsun inşAllah..
    Börek nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Yarın oldu nerde tarif güzelim:))
    arada çağrı mağrı atda haber alalım senden ya da hafta da bir mesaj falan özledim yahu :D
    Börek ye beni diyor,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık arkadaşım kızartmadan yapmak isterim sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Bu böreği çok severim. yanındaki sosuyla çok iştah açıcı görünüyor doğrusu.
    Ellerinize sağlık olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Saliha,
    Börek tek kelime ile nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Resimlerde ne kadar şık ve güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  11. çok severim çin böreği - soya sosu çok yakışır lahana ile havuca, farklı tatlar- dokular bir arada. ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  12. Eline sağlık Salihacığım. Umarım ben de yapar ve yerim Çin'de Çin böreğini:)
    Biliyorum çok meşgulsün ama bizi de unutma. Minikleri öpüyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. tatlı annecik hanisin uzun zamandır:)
    gerçi söyleyene bak dimi:)
    umarım iyisiniz sen de çocuklarda:)
    böreğin pek güzell geldi bende birçok kişi gibi yemekteyizde gördüm bu böreği heheh:)

    YanıtlaSil
  14. Hiç denemediğim bir lezzet ama çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. Salihacım canım annelik çok güzel bir duygu sen bunu 2 kez yaşıyorsun ne güzel rabbim hayırlı bir evlat olmasını nasio etsin inş.
    2 aylık gibi bir zaman sonra yayınladığın bu enfes börekle inan şahane bir başlangıç yaptın.
    Yeni yeni tariflerle fazla özletmeden hep aramızda olmanı diliyorum
    ellerine sağlık afiyet bal olsun
    Tavşanına bol bol süt olsun inş.
    Sevgilerimle
    İyi haftalar canım

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)