Cumartesi, Nisan 23, 2011

Karnabahar Pane/Kızartma

KARNIBAHAR PANE-KIZrtma (1)



Aslında kızartmayı ailecek çok severiz ama hem ağır geldiğinden, hem de sağlığa yaptığı sağlıksız katkısından dolayı :)  az yapıyordum,evi kokutması da cabası....
Eşim bu tatsız:) duruma bir çözüm buldu ve geçtiğimiz hafta eve elinde az yağ ile kızartma yapan bir makinayla geldi...1-2 deneme yaptım şimdilik memnunum bikaç deneme daha yapayım sizlerle de paylaşırım...buda arşivde kalan yağda yaptığım en son  kızartma:):)
Bizde karnabahar ya gözleme şeklinde ya domatesli kavurması ya da bu şekilde yapılır.Kıymalı oturtma versiyonunu da denedim ama kokusundan dolayı rağbet görmedi...sirkeyle haşlamıştım ama bana mısın demedi :):)...
Mevsimi geçmeden gratenini de yapmak istiyorum bu sene hiç yapmadım ama çok severim...


Malzemeler;
  • 1 Orta Boy Karnabahar
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • tuz,sirke
Pane Harcı;
  • 2 Su Bardağı Un
  • 3 Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Şişe Maden Suyu
Yoğurt Sosu;
  • yoğurt
  • sarımsak
Yapılışı;
  1. Karnabaharı koçanını ve yapraklarını yuvarlak şekilde ayıklayın ve ister bütün ister çiçeklerini ayırıp haşlayın.Haşlama suyuna muhakkak sirke ekleyin.
  2. Pane harcını karıştırın harcdaki limon suyu kokuyu bir nebze önlüyor.Haşlanan karnabaharları pane harcına daldırıp heryanını harca bulayın ve kızgın yağda hafif kızarana kadar kızartın.
  3. Kağıt mutfak havlusuna alın ve  sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
  4. afiyet olsun...



19 yorum:

  1. mmmm nefis,cok severiz ailecek,ellerinize saglik...Simdiden iyi pazarlar efendim size.

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK SALİHACIM.
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  3. bayılırız ailecek ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Mmmmm, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  5. Biz ailece pek sevmiyoruz... ama yinede alıp değişik denemeler yapıyorum:) kızartmasını pek tercih etmiyorum:( Ellerine sağlık canım

    şu makineyide merak ettim doğrusu:)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık karnı baharı birtek böyle severim... geçen kardeşim karnıbahar mücveri yapmıştı oda güzel oluyor...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık nefis görünüyor mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  8. Evdekiler yemiyor ama,ben cok severim karnabahari
    da kizartmayi da.Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  9. karnabahar mevsimi geçmeden yemek lazımda...bir de sizin verdiğiniz gibi güzel tarifler bulunca hemen denemek istiyorum...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık bende malum sebeblerden kızartma yapmıyorum ama o makineden ben de istiyorum artık muhakkak alacağım sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. denenmesi gereken bir tarif olmuş...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  12. çocukken yememek için binbir inat ettiğim şeyleri büyüyüp de kendi beğeneceğim şekilde pişirince daha çok sever ve yer oldum, karnabahar kesinlikle bunlardan bir tanesi... Nefis duruyorlar! ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. çok severim bende, ama aynı durumdan yani kızartma olduğundan çok çok az yapıyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. adaş ellerine sağlk....karnıbaharı severim..yemeğini özellikle eşim sever....az yağlı olursa bunada bayılır yani:)ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Bizim evdede karnabaharın en rahbet gören hali:)))ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Karnibahari hiç paneleyip kizartmamistim. Denemek lazim ellerine saglik Salihacim

    YanıtlaSil
  17. tatlı annecikk ellerine sağlık olsun:) pek severim zatıalilerini :))
    pek güzel pek güzell:)

    YanıtlaSil
  18. Karnabaharı çok severiz. Hele de böyle bol yoğurtlu. Nefis olmuş, ellerine sağlık olsun canım.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  19. Saliha merhaba, sayfana sıkça gelipte hiç yazmamak olmuyor doğrusu. Aslında meşguliyetlerine bir yenisini eklemek istemiyorum birazda. Yoksa aklımdasın ve sen bunun farkındasın :) bebişi benim içinde kokla oldumu.sevgiler.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)