Aslında kızartmayı ailecek çok severiz ama hem ağır geldiğinden, hem de sağlığa yaptığı sağlıksız katkısından dolayı :) az yapıyordum,evi kokutması da cabası....
Eşim bu tatsız:) duruma bir çözüm buldu ve geçtiğimiz hafta eve elinde az yağ ile kızartma yapan bir makinayla geldi...1-2 deneme yaptım şimdilik memnunum bikaç deneme daha yapayım sizlerle de paylaşırım...buda arşivde kalan yağda yaptığım en son kızartma:):)
Eşim bu tatsız:) duruma bir çözüm buldu ve geçtiğimiz hafta eve elinde az yağ ile kızartma yapan bir makinayla geldi...1-2 deneme yaptım şimdilik memnunum bikaç deneme daha yapayım sizlerle de paylaşırım...buda arşivde kalan yağda yaptığım en son kızartma:):)
Bizde karnabahar ya gözleme şeklinde ya domatesli kavurması ya da bu şekilde yapılır.Kıymalı oturtma versiyonunu da denedim ama kokusundan dolayı rağbet görmedi...sirkeyle haşlamıştım ama bana mısın demedi :):)...
Mevsimi geçmeden gratenini de yapmak istiyorum bu sene hiç yapmadım ama çok severim...
Malzemeler;
- 1 Orta Boy Karnabahar
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- tuz,sirke
Pane Harcı;
- 2 Su Bardağı Un
- 3 Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 1 Şişe Maden Suyu
Yoğurt Sosu;
- yoğurt
- sarımsak
Yapılışı;
- Karnabaharı koçanını ve yapraklarını yuvarlak şekilde ayıklayın ve ister bütün ister çiçeklerini ayırıp haşlayın.Haşlama suyuna muhakkak sirke ekleyin.
- Pane harcını karıştırın harcdaki limon suyu kokuyu bir nebze önlüyor.Haşlanan karnabaharları pane harcına daldırıp heryanını harca bulayın ve kızgın yağda hafif kızarana kadar kızartın.
- Kağıt mutfak havlusuna alın ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
- afiyet olsun...
mmmm nefis,cok severiz ailecek,ellerinize saglik...Simdiden iyi pazarlar efendim size.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK SALİHACIM.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
bayılırız ailecek ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Mmmmm, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilBiz ailece pek sevmiyoruz... ama yinede alıp değişik denemeler yapıyorum:) kızartmasını pek tercih etmiyorum:( Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilşu makineyide merak ettim doğrusu:)
ellerine sağlık karnı baharı birtek böyle severim... geçen kardeşim karnıbahar mücveri yapmıştı oda güzel oluyor...
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor mutlu hafta sonları:)
YanıtlaSilEvdekiler yemiyor ama,ben cok severim karnabahari
YanıtlaSilda kizartmayi da.Ellerinize saglik
karnabahar mevsimi geçmeden yemek lazımda...bir de sizin verdiğiniz gibi güzel tarifler bulunca hemen denemek istiyorum...ellerinize sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık bende malum sebeblerden kızartma yapmıyorum ama o makineden ben de istiyorum artık muhakkak alacağım sevgiler...
YanıtlaSildenenmesi gereken bir tarif olmuş...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçocukken yememek için binbir inat ettiğim şeyleri büyüyüp de kendi beğeneceğim şekilde pişirince daha çok sever ve yer oldum, karnabahar kesinlikle bunlardan bir tanesi... Nefis duruyorlar! ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok severim bende, ama aynı durumdan yani kızartma olduğundan çok çok az yapıyorum ellerine sağlık
YanıtlaSiladaş ellerine sağlk....karnıbaharı severim..yemeğini özellikle eşim sever....az yağlı olursa bunada bayılır yani:)ellerine sağlık..
YanıtlaSilBizim evdede karnabaharın en rahbet gören hali:)))ellerinize sağlık
YanıtlaSilKarnibahari hiç paneleyip kizartmamistim. Denemek lazim ellerine saglik Salihacim
YanıtlaSiltatlı annecikk ellerine sağlık olsun:) pek severim zatıalilerini :))
YanıtlaSilpek güzel pek güzell:)
Karnabaharı çok severiz. Hele de böyle bol yoğurtlu. Nefis olmuş, ellerine sağlık olsun canım.
YanıtlaSilSevgiler:)
Saliha merhaba, sayfana sıkça gelipte hiç yazmamak olmuyor doğrusu. Aslında meşguliyetlerine bir yenisini eklemek istemiyorum birazda. Yoksa aklımdasın ve sen bunun farkındasın :) bebişi benim içinde kokla oldumu.sevgiler.
YanıtlaSil