Ertesi gün gelecek misafirler için acilen güzel,hafif ama gösterişli :P bir tatlı bulmam gerekiyordu.İnternette bulunan envai çeşit tarif bulamacı içinden çıkmam uzun saatlerimi aldı.Nette araştırmak çok kolay ve güzel,binbirçeşit değişik,şık tarifler bulabiliyorsunuz.
İşte benim sorunum burada başlıyor:( tarifler arasından seçim yapmak!!bilen bilir ne kadar kararsız bir insan olduğumu,ne kadar kötü bir huy Ya Rabbim!:( önümde onlarca tarif var ama ben karar veremiyorum.Blogcu olmamım ve blogcu olan,becerikli arkadaşlarımı takip etmenin bana olan faydası hemen hemen tariflerden ne çıkacağını tahmin edebilmem ama ölçüler birbirine çok yakın olunca delirmemek elde değil:(
Tarif,Tarif Defterinden fyıldırıma ait,bardak ölçüsü vermesi bu tarifi tercih etmemi sağladı.İsmi sadrazam kavuğu ama oğlum ;anne! lokum bigi olmuş,adı lokum olsun mu ?. Aynı tarifi arkadaşım Yeşil Kivi de yapmış.Birdaha ki denememde Seçilin tarifi olacak:)
Lafın kısası, bunu deneyin efendim,gerçekten de ününü hakedecek bir hafifliği,şıklığı ve lezzeti var.Misafirlere tarif vermekten dilim de tüy bitti diyebilirim :)
KEK İÇİN;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 2 yemek k. süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 s.bardağı süt
- 1 s.bardağı şeker
- 1 y.k tereyağı
- 1 paket vanilya & ben portakal kabuğu rendesi kullandım
- 3 y.k un
- 1 y.k nişasta
- 2 su bardağı ılık süt
- 1-2 s.b hindistan cevizi veya kırık fındık,ceviz kırığı,rende bitter çikolata
- Yumurta ve şekeri 10 dakika mikserde çırpın. Sütü ekleyip bir kez daha çırpın.
Un, kabartma tozu, ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru boşaltın. - üzerini düzeltip 150 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin.
- Bu arada kremayı hazırlayın. Sütü, unu,nişastayı tencereye alıp karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başladığı an şekeri ekleyin ve yine karıştırın kolayca eriyecektır.
- Krema kıvamına gelince ocaktan alın, soğuyunca portakal k.rendesini ve tereyağını ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın.
- Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, 2-3 pamak kalınlığında uzun dikdörtgen parçalar kesin,sonra bu uzun dikdörtgenleride boylamasına ikiye bölün.pandispanyaya krema sürmek için 2'ye keseriz ya işte o şekilde:)bir küçük dikdörtgenden iki katlı pasta katı elde ediyoruz .
- Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe alarak kremadan sürün, ister fındık ister muz (uzun ince kesin) yayın ve rulo şeklinde sarın. (iki ucu birleşse yeter)
- Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine bulayın ve bir kaba tüm pastaları yanyana dizin.
- tatlınızı buzdolabında dinlendirin,hatta bir gün öncesinden yapılırsa daha güzel oluyor:) afiyet olsun.
ellerine sağlık canım.harika görünüyor.farz oldu artık yapmak:-)sevgililer gününü kutlu olsun.iyi hafta sonları...
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım sadrazam lokumu benim elimden hiç düşmeyen bir pastadır 15 yıldır her misafirime yaparım özel istekle hiç kimsede bıkmadı büyük bir hevesle yet harkas
YanıtlaSilTadi resminden belli oluyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilDenemek lazim...
Sevgiler...
en kısa zamanda denenecekler listesine alındı bile.eline sağlık canım...
YanıtlaSilcanım süper gözüküyor deniycem hemen ellerine sağlık.bir de canım sayfama bakarmısın ödülün var:)
YanıtlaSilcanim bu tarifi bende tadamayanlardanim hala cok istememe ragmen bir firsat bulupta yapamadim nedense,insallah gelecek günlerde bu firsati bulurum bakalim...
YanıtlaSilEtkinligime katilimindan dolayi tesekkürler tarifi aldim ellerine saglik,hayirli aksamlar sana sevgiler...
Ellerine sağlık Salihacığım
YanıtlaSilzaten görüntüden tadınında çok güzel olduğu belli.
Ayrıca babacığınada Rabbim acil şifalar versin.Büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin
hoşçakal
Canım bende sana ait bir ödül var, alırsan sevinirim...
YanıtlaSilellerine sağlık salihacığım bu zahmetli ve güzel tarif gerçekten harika görünüyor.Güzel bir hafta dileğiyle.........
YanıtlaSilCanım eline sağlık bu lokumlar çok şahane...oğlun haklı lokum gibi :))
YanıtlaSilbende tarif konusunda aynı dertten muzdaribim...değişik bir şey arar dururum ama uygulamaya gelince acaba tutarmı..nasıl olurki...karar veremem anlayacağın...
öptüm canım...
oğluna iyi seneler Allah uzun ömür versin...
eline sağlık bu zahmetli ve güzel bir tarif gerçekten lokumlar çok şahane...
YanıtlaSilmasallah insallah bugün denemek nasib olur Danimarkadan sevgiler Hacer D.
YanıtlaSilLokumlar gerçekten şahane olmuş,ham ham yemelik kısaca :)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Sevgiler.
Salihacim gercekten cok nefis görünüyor,seninde yazdigin gibi gösterisli.Bunuda mutlaka denemem lazim.Bugün cok yapmak isterdim ama hic havamda degilim.Ama insal. en kisa zamanda.Sevgiyle kal canim:)
YanıtlaSilgörüntü harika, ellerine sağlık, bende ödülün var, alırmısın arkadaşım;)
YanıtlaSilsevgi dolu neşeli günler.....
Bu bir duyurudur :eger daha önce yolladıysam kusura bakma arkadaşım ne kadar cok duyurulursa o kadar cok katılım olacaktır şimdiden bu duyurumu yayınladıgın için tşk ederim
YanıtlaSilMERHABALAR CANIM ;ARTIK GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ PLANLADIĞIMIZ İSTANBUL BULUŞMALARININ 4 .SÜNÜ GERCEKLESTİRECEGİZ DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN 7 MART 2009 SAAT 14:30 DA İ ÜSKÜDARDA YÖRE ALIŞVERİŞ MERKEZİ (ADRES:Ahmediye Meydanı (Katlı Otopark Yanı) Üsküdar / İstanbul )‘DA BULUŞACAGIZ SENİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIM .DAVET ETMEYİ UNUTTUGUM YADA YETİŞEMEDİM TÜM İSTANBULDAKİ SİTE SAHİBİ DOSTLARIM HEPİNİZİ BEKLİYORUM GELMEK İSTERSENİZ EGER YORUM KISMINA TELEFON VE İSİMLERİNİZİ BIRAKMANIZ YETERLİ OLACAKTIR İSTERSENİZ MSN ADRESLERİNİZİDE YAZABİLİRSİNİZ. YORUMLARIM ONAYLIDIR VE KESİNLİKLE YAYINLANMAYACAKTIR. LÜTFEN BANA OLUMLU YADA OLUMSUZ YORUM BIRAKINIZ
SEVGİLER BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
şahane görünüyor ellerine sağlık canım ..aldım bir tane:) kocaman sevgiler
YanıtlaSilsalihacığım ellerine sağlık. ben de başka bir tarifle yapmıştım, çok lezzetli ve hafif oluyor.
YanıtlaSilhaklısın valla ben de adana dışında kebap yemem. ağız tadımızı bozuyorlar resmen.
sevgiler...
ellerine sağlık salihacığım. başka bir tarifle ben de yapmıştım, hem lezzetli hem de hafif, herkese tavsiye ederim.
YanıtlaSilhaklısın valla, adananın dışında kebap yenmez. yutturuyorlar resmen kupkuru eti kebap diye...
sevgiler...
ah canım kararsızlık nedir bilirim..benimde başımda..bi alışverişe giderim..kollarımı doldururum sonrada kararsızlık içinde bişey almadan dönerim...
YanıtlaSilama birbirine benzeyen o kadar tarif oluyorki kimi yağını çok koymuş kimi yumurtasını..gelde karar ver dimi..
ellerine sağlık..görüntüsü harika şahsen...
ellerinize sağlık güzel olmuş ama ben rulo kısmını anlayamadım. önce pandispanyayı dar dikdörtgen şeklinde kesip ortasına mı kremayı sürüyoruz
YanıtlaSilcanım benım ellerıne saglık cok guzel gorunuyor sevgıler...
YanıtlaSilbu lokumdan teyzem yapmıştı.nefis oluyor.
YanıtlaSilelinize sağlık
Merhaba,
YanıtlaSilgörüntü çok güzel tatlıları çok severim.Ellerine sağlık.
Sevgilerimle*
arkadasar hepınıze tesekkurler ..sevgıler..
YanıtlaSilsevgılı adsız evet aynı dedıgın sekılde
Merhabalar tarifinizi denedim,keki çok lezzetli gerçekten ama kreması için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Fazlasıyla şekerliydi. Porsiyonluk köstebek pastayla aynı anda yapmam gerektiği için dikkat edemedim yoksa 2 s.bardağı süte 1s.bar.şeker koymazdım.Şekersiz biraz daha krema hazırladım ama bize yine de ağır geldi.
YanıtlaSilBugun gelen misafirlerim icin bu tarifi denedim . zaten bu tarifi denemek icin pusuya yatmistim :p misafir haberini duyunca hemen kollari sivadim :)))
YanıtlaSillezzeti on numara oldu gercekten :) goruntu zaten muhtesem :))
ben bazi degisiklikler yaptim .. kremasina vanilya ve limon aromasi ekledim . bir de icine muz dilimleri ve findik kiriklari ekledim :) tabi kalan findiklari da uzerini suslemek icin kullandim :)
baktim tarif vermekten dilimde tuy bitecek :D bende buranin adresini verdim :)))
tarif icin cok tesekkurler ! :) zaten senin hangi tarifini denediysem hepsi cok guzel oldu . burdan tarif deneyecegim zaman gozum kapali yapiyorum ;)
ben keki tam olarak kaç dk pişirmemiz gerektiğini öğrenebilirmiyim aceba? adım Azize şimdiden teşekkürler
YanıtlaSilsevgili Azize 30dk.pişiriceksin ama her fırında degısır, ilk 20 dakıkadan sonra kurdanla test edebılırsın pişip pişmediğini..sevgılerımle kolay gelsin..
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBen tüm yorumları okudum ancak benim soracağım soruuyu göremedim :)) Kek malzemelerinde bir yanlışlık olabilir mi 2 yemek kaşığı süt yazıyor ve hiç yağ yok. Şimdiden teşekkürler.
Kadriye
Sevgili Kadriye bu kek hamuru pandispanya türü ve 2 kasık sut hamuru hafif yumusatmak ıcın gereklı yaga gerek yok yanı umarım dener ve begenırsın:)) sevgıler...
YanıtlaSilfırdevs coook gec bı cevap oldu gozumden kacmıs yorumun begenmene sevındım guzel sözlerın yanaklarımı kızarttı :)) sevgıler....
Ellerinize sağlık, çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilBiz de sadrazam lokumunun kakaolu olan versiyonunu yaptık. Kakaolusu çok fazla bilinmez, yapılmaz ama o da çok güzel oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Tekrar ellerinize sağlık,
Canım benim mini fırın tepsisine fazla mı gelir bu ölçü yada kare borcamda yapsam fırınım mini ,büyük fırınımda arızalı..:(
YanıtlaSilrummacım evet buyuk gelır bu olculer buyuk fırın tepsii için :))
Sil