Bir süredir yapıyorum bu puf poğaçaları.Mayalı olduğu halde ertesi güne kalsa bile bayatlamadığından ve pufudikliğini kaybetmediğinden misafirlere yapmak için bu poğaçaları tercih ettim.Ekmek makinasının hamur programında yapıldığında sadece içine malzemesini koyup yuvarlayıp fırına sürdüğünüzden daha da pratikleşiyor poğaça yapımı...
Bunlar siyah ve yeşil zeytin ezmeli ama patates ezmesi,maydanoz-peynir hatta nutella bile koyduğum oluyor bazen de içine birşey koymadan sandviç şeklinde yapıyorum ve Mehmet Hikmet'in beslenmesi için yaptığım sandviçleri bıçakla kesip arasına nutella veya labne sürüyorum.
Malzemeler:
- 1 Su Bardağı Ilık Süt
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Şişe Maden Suyu (oda sıcaklığında)
- 1 Yemek Kaşığı Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1 Paket İnstant Maya
- 4.5-5 Su Bardağı Un (kontrollü ekleyin)
- 1 Yumurta Sarısı
İç malzemesi için:
- Siyah veya Yeşil Zeytin Ezmesi
- Haşlanmış patates; pul biber, karabiber ve tuz eklenmiş,
- Maydanoz ve beyaz peynir
- Nutella veya Reçel Çeşitleri
Yapılışı:
- Ekmek makinasında yapıyosanız önce sıvı malemeleri sonra kuru malzemeleri ekleyip hamur progrmında hazırlayın.
- Elde yapıyosanız;Ilık sütü,sıvıyağ, soda, tuz ve 1-2 bardak un koyup yoğurun, azar azar un ilavesiyle hamur haif ele yapışmıcak kıvama gelen kadar yoğurun.
- Hamuru 45 dk -1 saat kadar mayalandırınBu sürede 2-3 katı kabaracak.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın, ortasına dilediğiniz iç malzemeyi koyup yuvarlak şekilde kapatın. Ben hamuru 3 parçaya bölüp yazdığım alternatif malzemeleri kullandım,
- Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsilerine dizin ve yarım sat kadar tepsi mayası yapın.
- Poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz susam ve çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR EMİNİM TADIDA NEFİSTİR BENDE DENEYECEĞİM SEVGİLER..
YanıtlaSilSalihacığım güzel bir tarif gerçekten. Ellerine sağlık. sevgiler
YanıtlaSilSalihacım canım benim yine enfes bir poğaça tarifi yayınlamışsın
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun
kocaman sevgiler
Salihacığım sen benden bende senden tarif aldım . Zaten ne zaman aklıma değişik bir şey gelse Salihada vardır bakayım diyorum arşivim oldun.Ellerine sağlık canım nefis te gözüküyor bunlar kucak dolusu sevgiler hayırlı cumalar
YanıtlaSilSaliham hayırlı cumalar ellerine sağlık poğaçalar enfes öpüyorum.
YanıtlaSilçok pratikmiş.ellerine saglık.
YanıtlaSilsoda denememiştimmm.ilk fırsatta deneyeceğim ...güzel görünüyor ellerinizesağlık....
YanıtlaSilben galiba artık haşhaş tohumunu daha çok seviyorum susam ve çörekotuna göre... çok harika duruyor poğaçalar! fırsatım olsa keşke yapsam haftasonu sabahları ısıtır ısıtır yerim hafta içi! ellerinize sağlık
YanıtlaSilMİS OLMUS YANINA DOMATES BİBER FALAN OHH.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE...
Bayatlamaması çok güzel tuzlu lezzetler genelde hemen bayatlıyor ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilpuf puf duruyor canım ellerine sağlık
YanıtlaSilSAlihacim ellerine saglik canim nefis olmuslar
YanıtlaSilnefis poğaçalar olmuş ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilarkadaşım ellerine sağlık.nefis nefis inanki.
YanıtlaSilevet sevgili binbir çeşniii,,, bugun misafirlerime yaptım sodalı poğaçaayı muhteşem oldu, tuzu unutmuşum sonradan en son ekledim yoğurdum bir daha.. toz şekeri ise tamamen unuttumm:(((( herkes beğendi patatesli yaptımm.. çokk mersiii
YanıtlaSilSalihacığım, Bu tarifi defalarca denedim. Sonuç muhteşem:) Hiç falsosu yok. Çok kişiye de yapmalarını da önerdim. Yapmak isteyenlere kesinlikle öneririm. Çok teşekkürler!
YanıtlaSilSevgılı Feyza,afıyetler olsun..ellerıne saglık canım...
YanıtlaSil