Kayınvalidemin yapıp getirdiği köbete aynı baklava hamuru gibi 20-25 bezeye ayrılıp tek tek açılarak yapılıyor yani oldukça zahmetli.Ama bu kolay köbete hem lezzetli hem pratik.
Menümün en çok iltifat alan iki tarifini sona bıraktım hani assolist misali :))
Hamur İçin Malzemeler;
- 1 Su Bardağı (hafif sulu) Yoğurt
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ ve Tereyağ Karışımı
- 1 Adet Yumurta + 1 Yumurta Akı
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Çay Kaşığı Karbonat
- Aldığı Kadar Un
İç Malzemesi;
- 300 gr. Kıyma
- 2 Adet Orta Boy Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- tuz,kimyon,karabiber
- 1 Adet Büyük Boy Patates
Üzerine Sürmek için;
- 1 Yumurta Sarısı (akını hamura koyuyoruz)
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
Yapılışı;
- Hamur için bütün malzemeleri kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurup kenara kaldırıyoruz.
- Soğanı incecik kıyıp sıvıyağda kıymayla beraber kavuruyoruz,önce su salıyor, suyunu çekince ocaktan alıp içine patatesi rendeliyoruz ve baharatları ilave ediyoruz.
- Hamuru ikiye bölüp bir tanesini tepsi büyüklüğünde açıyoruz(yaklaşık 35-40 cm.) açtığımız hamuru tepsiye yerleştirip kıymalı harcı üzerine yayıyoruz ve diğer hamuruda açıp harcın üzerine dikkatlice yerleştiriyoruz.
- Yumurta sarısına yoğurt ekleyip üzerine sürüp çatalla bikaç yerini deliyoruz ki çok kabarmasın.
- 180 derece ısınmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
anneannem kuzineli sobada pişirirdi kış günlerinde.yanına da çay demlerdik.yani çok nefis bir tat.ellerine saglık.
YanıtlaSilSaliham elelrine sağlık canım enfes olmuş mutlu hafta sonları öpüyorum.
YanıtlaSilSevgili Saliha göbete çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık kayınvalidenin.
YanıtlaSilKayınvalidenin ellerine sağlık canım benim öpüyorum seni.
YanıtlaSilBu nefis nimeti ilk defa senden gôrûyorum Salihacim. Kayinvalidenin Ellerine saglik çok begendim
YanıtlaSilTek tek açılınca heralde daha lezzetli olur ama dediğiniz gibi oda zahmetliymiş:)))afiyet olsun:)
YanıtlaSilhım görüntüsü nefis hiç yemedim ama tadı da enfestir
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
HARİKA...ELLERİNİZE SAĞLIK DENEMEK GEREK BENCE.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE...
Bayılırım yöresel lezzetlere,helede kolay olanlarına:)ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSalihacığım nefis görünüyor Göbete bir çerkez böreği bildiğim kadarıyla ben çerkez bir arkadaşımda yemiştim çok lezzetliydi tek tek açılanından ama böyle de pratik ve leziz olmuş görüntüsünden belli canım afiyet olsun
YanıtlaSilsevgiler
Sevgili!
YanıtlaSilÜmmü Mektum gibi
Seni görmeden sana sesleniyoruz
Alıp verdiğin nefesi duyar gibi
Sanki açınca gözlerimizi
Seni görecekmişiz gibi
Sana sesleniyoruz.
Senin huzurunda ses yükselmez.
Edeple konuşulur; edeple susulur.
Hele biz ki bu kapının dilencileri,
El açıp beklemekten başka
Bize bir şey düşmezdi ama
Şu araya giren yıllar olmasa
Medine’ne uzak yollar olmasa ...HAYIRLI KANDİLLER GÖNÜL DOSTUM..
hayirli kandiller :)
YanıtlaSilEllerine saglik, nefis görünüyor.
YanıtlaSilMevlit kandilin mübarek olsun canim...
yapmadığım denenecek tarifler arasında....ellerinize sağlık güzel görünüyor...
YanıtlaSilNefis gozukuyor ellerine saglik canim..Kandilin mubarek dualarin kabul olsun insallah sevgilerimle.
YanıtlaSildenenesi lezzet :)
YanıtlaSilsalihacım çok beğendim valla nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık bende yapsam ama nezaman
YanıtlaSil