Porsiyonluk köstebek pastam favori ve istek alan tatlımdır ama biraz el oyalar eee artık 2 çocuklu ve bebekli bir anne olduğumdan bende daha pratik olan değişik bir versiyonunu deneyeyim dedim.Lezzeti gayet yerinde, görüntüsü ise çok şık.En az 10 dilim çıkıyor tam kalabalık misafirlere göre..
Aslında pastam daha koyu renkte ama malesef gün ışığının azizliğine uğradım.Hee aklıma gelmişken bir püf daha pastanın kekini 25-26 cm.lik kalıpda pişirin derim ben 24. cm.de pişirdim ve bana göre biraz kalın kekli bir pasta oldu,sizin tercihinize kalmış,kremanın içine farklı meyveler ekleyebilirsiniz,kivi,böğürtlen gibi... ama muhakkak deneyin :))
Aslında pastam daha koyu renkte ama malesef gün ışığının azizliğine uğradım.Hee aklıma gelmişken bir püf daha pastanın kekini 25-26 cm.lik kalıpda pişirin derim ben 24. cm.de pişirdim ve bana göre biraz kalın kekli bir pasta oldu,sizin tercihinize kalmış,kremanın içine farklı meyveler ekleyebilirsiniz,kivi,böğürtlen gibi... ama muhakkak deneyin :))
Malzemeler;
- 3 (iri boy ) Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ (bir parmak eksik olsun)
- 1 Su Bardağı Yoğurt veya Süt
- 2 Yemek Kaşığı Kakao veya 1 Paket Kakao (25gr.lık)
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 4 Su Bardağı Süt
- 1 Su bardağı Şeker
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- Yarım Paket Krema (isteğe bağlı)
- 2 adet muz
Yapılışı;
- Kek için;oda ısısındaki yumurtaları şekerle köpürüp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sıvıyağ,yoğurt ekleyip düşük ayarda çırpın.
- Elenmiş un ve kakaoyu ekleyip yavaşça karıştırın ve 26 cm.lik kalıba dökün ve 180 derecede ısınmış fırında 30 dk. pişirin.
- Krema için;malzemeleri bir tencerede karıştırıp ocağın altını yakın ve kıvama gelene kadar pişirin.İsterseniz yarım kutu krema ekleyin ve soğutun.Muzu doğrayın ve soğuyan muhallebiye ekleyip karıştırın.
- Pişip soğuyan keki 2 cm. içerden başlayarak oyup içindeki keki çıkarın ve bir kaseye ufalayın.Ufalarken çok ufalamamaya dikkat edin çünkü serperken çok ufak olursa durmuyor.
- Soğuyan kremayı oyuk kısma dökün ve ufaladığınız keki kremanın üzerine serpin.
- Buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
çok güzel lmuş. bayıldım ben bu pastaya .ellerine sağlık.
YanıtlaSilMutlu sabahlar canım,köstebeğin nefis olmuş..
YanıtlaSilTek porsiyonluk benim de tercihimdir fakat,yapması cidden vakit alıyor :)
Ben tek çocukla uğraşamıyorum,sen yine de yapmışsın maşallah..:)
Ellerine sağlık.
Afiyet olsun.
Çok güzel bir tarif canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık .
sevgiler.
Tebrikler annecik... Hem iki çocuk hem evin işleri, hem de böyle güzelliklerle misafir ağırla... Maşallah sana, aklım kaldı bu köstebekde... ellerine sağlık... Sımsıcak sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım....
YanıtlaSilharika görünüyor .ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇocuklu olmak insanı gerçekten pratik tariflere yönlendiriyor:) Pastanız çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Semiha
YanıtlaSilnam nam :) gel beni ye diyor! ellerine saglik.. sevgiler..
YanıtlaSilÇOK SEVERİM KÖSTEBEK PASTAYI.ELLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilSEVGİLER
Nasil canimç ekti bak simdi!! Ellerine saglik canim, mutlaka denerim
YanıtlaSilwaawwww ben buna işte asla hayır diyemem
YanıtlaSilsaliham işten çıkayım sık sık gelicem sana yada hadi yap pastanı al gel bende çay var diyeceğim sana :))
olur değil mi
birde gün yaparız seninle zaten günlşerde hevesim çok var
Rabbim izin verirse ben şu evi bir satsam taşınacağım beklemedeyim stresli tabi :((
neyse gelelim pastaya balım valla olsa ham diye yutardım 2 dilim senin elinden olunca birbaşka güzel olur
canım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun
kocaman ve sıcacık sevgilerimle
canım ellerine sağlık...2 çocukla nasıl yapıysun be yavrum maaşallah:)
YanıtlaSilmerhaba:))
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş bende çok severim köstebek pastayı........çok çok...
sevgiler..........
himm bende tek kisilik olarak yapmistim bu sekilde hos olmus ellerine saglik canim,sevgilerimle.
YanıtlaSiltatlı annecikk!!!
YanıtlaSilyerim ben seni demek iki çocuklu ve bebeklisin:))
canımsın ayol:))
pastan nefis..
hani demişsin ya deneyin diye.. okurken "hıhım evett deneyeceğiimmm" dedim:))
Ellerinize sağlık iki çocukla bunları başarabilmekte bir marifet:)
YanıtlaSilSevgilerimle
pastayı görünce gene döktürmüş becerikli arkadaşım dedim
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
tam bir köstebek pasta olmus,eline saglik
YanıtlaSilİki çocuklu olup bir de minik bebiş bakarken böyle leziz tarifler ortaya çıkarmak hiç kolay olmasa gerek..Ellerine sağlık canım:).
YanıtlaSilSevgiler..
aslı
Ayyy bu köstebekten çok besili kuzucuk olmuşşş çokta güzel olmuş.. Sakın yanlış anlama tatlım çok beğendim pastanın yüzeyini sadece kirpinin dikenleri yerine ben daha çok kuzu postuna benzettiğim için böyle yazdım eline sağlık..kocaman öpücükler..
YanıtlaSilSalişim ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor köstebek pastan
maşallah hamarat anne
Çoook lezzetli olmuş arkadaşım. Ellerine sağlık olsun. Çocuklar muhallebi istiyordu, üşenmeyip böyle yapayım:)) görünce daha çok hoşlarına gidecek.
YanıtlaSilSevgiler.
mutlaka yapmalıyım diğer mini köstebekleriniz favorim çünkü,aynı o gibi keki yumuşacık oluyormu acaba?
YanıtlaSilun niktarı nekadar olucak kek için?
mini köstebekleriniz benim favori tarifimdir,o yüzden büyük köstebejk için sizde tarif görünce çok sevindim,mini köstebejlerdeki gibi keki yumuşacık nemli oluyormu bu tarifinde?
YanıtlaSilkremayı ekleyince muhallebi çok sıvı olmazmı acaba?
sevgılı gülşah,2tane çocuk ve hastalıktan yorumlarına enı cevap yazabılıyorum canım:))evet hatta yogurttan dolayı nemli bir kek oluyor,istersen yogurt yerıne aynı oranda süt ekleyebilirsin canım..ayrıca dikkatın ıcın teşekkürler un mıktarını eklemeyı unutmusum un;2,5 s.b olucak..kremayı ekleme istersen tercihe baglı ama krema muhallebiyi cıvıklaştırmıyor..umarım dener ve begenırsin,denediğinde yorumlarını beklıyorum gulşahcım..
YanıtlaSilsevgılerımle....
acaba 26 cmdemi pişirsem sizce dahamı iyi olur?yarın misafirlerim için bu gece yapmak istiyorum,ama 26 cm yaparsam krema iyice az gelicek gibi,böyle dr.oetkerinki gibi dolgun olsun istiyorum,acaba kremayı 1 paketmiş eklesem kremayı çoğaltmak için,veya ekstra 1 pakette çırpılmış şantimi eklesem?
YanıtlaSilkremayı muhallebi sıcakkenmi ekleyeceğiz ayrıca çırpmadan?
fikirlernizi benim için önemli,sevgiler...
sevgılı gülşahcım 26 cmde pişirebilirsin pastanın dolgun gorunmesı pandıspanyanın buyuklugu ıle degılde kasenın derınlıgıyle alakalı bişey anladıgım..bende oyle dolgun ıstemıştım ama kasem yoktu sen daha derın bır kaseye koyarsan dolgun olur krema oldukça fazla emın ol az gelmez..üst patıda koyarken sakın bastırma kenarlardan fışkırıyor muhallebısı..krema yarım paketı 100 gr gulşah muhallebı pişince ocagı kapatıp ekle ve karıstır cıvıklaştırmıyo sadece lezzet verıyor ama dılersen muhallebıye 1 paket şanti tozu ekleyebılırsın canım aynışey..ocagı kapatınca ekle..ıns guzel olur sevgılerımle...
YanıtlaSil