Bu sıralar ne mutfakta çok vakit geçirmeye zaman kalıyor ne de boğazımız boş duruyor :) bu yüzden pratik tarifleri tercih etmeye çalışıyorum.Emir doğmadan evvel sık sık eskiler düşerdi aklıma;Annemin ikindi çaylarımıza kardeşimle bana, istedik diye hemencecik yaptığı katmerleri...mercimekli bükme börekleri,kekleri,patates salatası...Yengemin kat kat amonyaklı pastası,soğanlı kolaç(poğaça) ve kırma börek..Hepsinden de yapıp hatta yaptırıp :) yedim bol bol :)
Kırma-büzme börek de pratik olduğundan bizde sık pişerdi.Artık bende sıkışık zamanımda bu böreği yapıyorum.İç malzemesini farklı yapabilirsiniz ama en çok peynirli yakışıyor.
Hafta sonu kahvaltısına geceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilir, sabah çıkarıp direk ısınmış fırına koyup pişirebilirsiniz.Bekledikçe daha lezzetleniyor...
Malzemeler;
- 2 yufka
- 2 yumurta
- 1 Su Bardağı Yoğurt + Süt Karışımı
- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Kase Rende Peynir veya Lor Peyniri
- Yarım Demet Maydanoz
- Yarım Şişe Soda
- tuz
- Maydanozu temizleyip incecik kıyın ve peynirle karıştırın.
- Yumurta,süt+yoğurt karışımı,soda ve yağı karıştırın.
- Yufkayı tezgaha serip maydanozlu peyniri her yerine serpin..Yufkayı her iki ucundan birbirine doğru büzerek birleştirin ve 3-4 parmak kalınlığında keserek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Hazırladığınız harcı böreğin her yerine kaşıkla dökün ve 200 derece ısınmış fırında 20 dk. pişirin.
- Börek pişer pişmez fırından çıkarın ki kabarıklığını ve çıtırlığını kaybetmesin.
Mmmmm, görüntü muhteşem, çok lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık.....
YanıtlaSilcanımmm
YanıtlaSilellerine sağlık.nasıl nefis yapmışsın.
ahh eminciğe allahım uzun ömürler versin.onlarla mutlu yuvalarımız değil mi canım.sana eşinle emirle birlikte mutlu ve gönlünce bir yıl diliyorum.
yıllar diliyorum arkadaşım...
yeni yılın kutlu olsun şimdiden...
Cok güzel olur gercekten. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilMuhtesem bir borek olmus ellerine saglik canim..Yeni yilin kutlu olsun saglik ve mutluluk dilerim,ailenle sevdiklerinle geçirecegin nice yillar dilerim hosçakal arkadasim.
YanıtlaSilGörüntü enfes elelrine sağlık canım...
YanıtlaSilAfiyet olsun:) Sevgiler...
YanıtlaSilçıtır çıtır çok lezzetli görünüyor. yeni yılınız kutlu olsun.herşey gönlünüzce olsun sevgiler.
YanıtlaSilmutlu yıllar diliyorum içinde aşk, sevgi, heyecan, mutluluk, sabır, bereket, sağlık ve huzur taşıyan..:)
YanıtlaSilDeniz GÜNEŞ.
Sağlıklı ve güzel bir yıl dilerim. Sevgiler.
YanıtlaSil2010 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2011 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar!!
YanıtlaSiladaşım senin hiç elin ayağın durmazmı..maşallah sana....hamaratsın valla...harika şeyler yapıyosun birde bunları ekliyorsun...bebişle çok zor olması gerekiyor ama sen hamaratsın işte yapacak bişey yok:))
YanıtlaSilellerine sağlık...
sanırım 28 cm yuvarlak borcamda yapmışsınız bunu değilmi?3 yufka yapsak bu tepsiye çokmu gelir?gülşah
YanıtlaSilevet gulşahcım yuvarlak borcama yaptım belkı sıkıştırarak 3 yufka sıgabılır denemek lazım...
YanıtlaSil