Perşembe, Ekim 28, 2010

Soslu Tavuk Sote

soslu,körili tavuk (2)


Tam Binbirçeşni'nin bugünlerdeki konseptine uygun bir yemek;pratik ve lezzetli.....yanına da domatesli pilav ve jardiniyer sebze..aslında et yemeklerinin yanına jardiniyer sebze yapmak,pilav ve patates püresi yapmaktan daha sağlıklı fakat alışkanlık meselesi....ben yavaş yavaş bunu yemek uygulamalarımda hayata geçirmeye çalşıyorum ama ev ahalisi ısrarla,pilav ve püreden yana :)

Domatesli pilav ve jardiniyer sebze başka yazı konusu,gelelim bu nefis soslu tavuk soteye,tarif üyesi olduğum forumdan...tarifte un miktarı 1 yemek kaşığıydı   fakat  1 y.k una 1 çay bardağı süt ekleyince sos biraz  koyu oldu.Ben daha akışkan soslu seviyorum,bu yüzden malzeme listesinde un miktarını kendi damak tadıma göre ayarladım,arzu ederseniz siz yine 1 y.k kullanın ama muhakak deneyin efendim hem çok pratik hemde leziz...



Malzemeler;  tarif; tarifdefteri.com'dan uyarlanmıştır
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 küçük soğan
  • 1 tane yeşil biber veya çarliston
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • tuz,köri, taze çekilmiş  karabiber
yapılışı;
  1. tavuk göğsünü parmak şeklinde doğra ve ısınmış yağda pembeleşinceye kadar kavur.
  2. söğüş doğranmış soğanı ekle ve 1-2 dk. kavur.
  3. doğranmış biberleri ekle kavurmaya devam :)
  4. unu ilave edip kokusu giidene kadar 1-2 dk. kavur.
  5. sütü de ilave edip güzelce karıştır,baharatları ekleyip 1-2 çevir ve sos çok kendini çekmeden ocağı kapat.
  6. ılık servis yapın...

19 yorum:

  1. Nefis ben tabagi alip gidiyorum ellerinize emkelerinize saglik sevgiler canim öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Harika gorunuyor elelrien saglik sekercim.
    Sefa

    YanıtlaSil
  3. sevgili saliha o kadar haklısın ki cici yazında.türk toplumu olarak her yemeğin yanına pilav iliştirmeden duramıyoruz.tabağın oldukça sağlıklı ve bir o kadar da leziz görünüyor.eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. mmm nefis gözüküyor saliha ellerine sağlık canım. sevgiler öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Saliham inan tabağı ekrandan çekesim geldi elle
    rine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. NEFİS BİR SUNUM OLMUŞ..ELLERİNE SAĞLIK BENDE BU TARZ BİR TAVUK YAPIYORUM AMA İÇİNDE UN YOKTU .İLK FIRSATTA DENEYEYİM
    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  7. tatlı annecik!!!
    jardiniyer sebzelere bayıldım:)) kesinlikle püre ve pilavdan daha sağlıklı bir menü olmuşş:))
    bşzim ev ahalisi de seninkilerden farksız:)
    emeklerine sağlık güzelcim:))
    öperim seni:))

    YanıtlaSil
  8. tavuğun her halini severim hele birde böyle soslu olunca
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. tercihim sebze hep sebze! bence de... Tavuk da dediğiniz gibi pratik ve eminim lezzetli! Garnitür dahi olsa sebze sebzedir yemeyene:) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor

    YanıtlaSil
  11. ben soslu deyince sosta bekletiyorsun sanmıştım ama degilmiş.degişik geldi bana.denemek isterim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  12. Ev ahalisi haklı bazı yemekler pilavsız olmuyor veyahutta biz öyle alıştığımız için bize öyle geliyor:)
    Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. Salihacığım ellerine sağlık sebzeler harika bende sosu daha akışkan seviyorum sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
  14. Salihacığım harika olmuş vallahi. Fotograf o kadar canlı ki hani nerdeyse kokusunu içime çekebilcem, çatalla dalıp yemeğe başlıyacağım. Ellerine sağlık.
    İyi bayramlar
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. merhaba canım
    çok lezzetli ve bir okadar şık bir sunum olmuş
    ellerine sağlık........
    sevgiler........

    YanıtlaSil
  16. merhabalar,tarif için çok teşekkürler,akşam denedım ve cocuklarım cok sevdı..ahsen baştürk...

    YanıtlaSil
  17. sevgılı ahsen afıyet olsun begenmenıze ınan cok sevındım..
    canıkom sanırım süslü yani şekilli kesilmiş sebze anlamında fransız kökenli bir kelime :)inş onunda tarifi gelicek,et yemeklerının yanına nefıs oluyor taslakta beklıyor oylece:))

    YanıtlaSil
  18. tşk ederim.tarifi sabırsızlıkla bekliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)