Tam Binbirçeşni'nin bugünlerdeki konseptine uygun bir yemek;pratik ve lezzetli.....yanına da domatesli pilav ve jardiniyer sebze..aslında et yemeklerinin yanına jardiniyer sebze yapmak,pilav ve patates püresi yapmaktan daha sağlıklı fakat alışkanlık meselesi....ben yavaş yavaş bunu yemek uygulamalarımda hayata geçirmeye çalşıyorum ama ev ahalisi ısrarla,pilav ve püreden yana :)
Domatesli pilav ve jardiniyer sebze başka yazı konusu,gelelim bu nefis soslu tavuk soteye,tarif üyesi olduğum forumdan...tarifte un miktarı 1 yemek kaşığıydı fakat 1 y.k una 1 çay bardağı süt ekleyince sos biraz koyu oldu.Ben daha akışkan soslu seviyorum,bu yüzden malzeme listesinde un miktarını kendi damak tadıma göre ayarladım,arzu ederseniz siz yine 1 y.k kullanın ama muhakak deneyin efendim hem çok pratik hemde leziz...
Malzemeler; tarif; tarifdefteri.com'dan uyarlanmıştır
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 küçük soğan
- 1 tane yeşil biber veya çarliston
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- tuz,köri, taze çekilmiş karabiber
- tavuk göğsünü parmak şeklinde doğra ve ısınmış yağda pembeleşinceye kadar kavur.
- söğüş doğranmış soğanı ekle ve 1-2 dk. kavur.
- doğranmış biberleri ekle kavurmaya devam :)
- unu ilave edip kokusu giidene kadar 1-2 dk. kavur.
- sütü de ilave edip güzelce karıştır,baharatları ekleyip 1-2 çevir ve sos çok kendini çekmeden ocağı kapat.
- ılık servis yapın...
Nefis ben tabagi alip gidiyorum ellerinize emkelerinize saglik sevgiler canim öptüm.
YanıtlaSilHarika gorunuyor elelrien saglik sekercim.
YanıtlaSilSefa
sevgili saliha o kadar haklısın ki cici yazında.türk toplumu olarak her yemeğin yanına pilav iliştirmeden duramıyoruz.tabağın oldukça sağlıklı ve bir o kadar da leziz görünüyor.eline sağlık...
YanıtlaSilmmm nefis gözüküyor saliha ellerine sağlık canım. sevgiler öpüyorum.
YanıtlaSilSaliham inan tabağı ekrandan çekesim geldi elle
YanıtlaSilrine sağlık öpüyorum.
NEFİS BİR SUNUM OLMUŞ..ELLERİNE SAĞLIK BENDE BU TARZ BİR TAVUK YAPIYORUM AMA İÇİNDE UN YOKTU .İLK FIRSATTA DENEYEYİM
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE
tatlı annecik!!!
YanıtlaSiljardiniyer sebzelere bayıldım:)) kesinlikle püre ve pilavdan daha sağlıklı bir menü olmuşş:))
bşzim ev ahalisi de seninkilerden farksız:)
emeklerine sağlık güzelcim:))
öperim seni:))
tavuğun her halini severim hele birde böyle soslu olunca
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
tercihim sebze hep sebze! bence de... Tavuk da dediğiniz gibi pratik ve eminim lezzetli! Garnitür dahi olsa sebze sebzedir yemeyene:) Sevgilerimle,
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok leziz görünüyor
YanıtlaSilben soslu deyince sosta bekletiyorsun sanmıştım ama degilmiş.degişik geldi bana.denemek isterim.ellerine saglık.
YanıtlaSilEv ahalisi haklı bazı yemekler pilavsız olmuyor veyahutta biz öyle alıştığımız için bize öyle geliyor:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok lezzetli görünüyor
Sevgiler:)
Salihacığım ellerine sağlık sebzeler harika bende sosu daha akışkan seviyorum sevgiler bizden...
YanıtlaSilSalihacığım harika olmuş vallahi. Fotograf o kadar canlı ki hani nerdeyse kokusunu içime çekebilcem, çatalla dalıp yemeğe başlıyacağım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilİyi bayramlar
Sevgiler
merhaba canım
YanıtlaSilçok lezzetli ve bir okadar şık bir sunum olmuş
ellerine sağlık........
sevgiler........
merhabalar,tarif için çok teşekkürler,akşam denedım ve cocuklarım cok sevdı..ahsen baştürk...
YanıtlaSilselam
YanıtlaSiljardiniyer sebze ne demek acaba
sevgılı ahsen afıyet olsun begenmenıze ınan cok sevındım..
YanıtlaSilcanıkom sanırım süslü yani şekilli kesilmiş sebze anlamında fransız kökenli bir kelime :)inş onunda tarifi gelicek,et yemeklerının yanına nefıs oluyor taslakta beklıyor oylece:))
tşk ederim.tarifi sabırsızlıkla bekliyorum.sevgiler.
YanıtlaSil