Cumartesi, Ağustos 28, 2010

Sebze Çorbası

sebze çorbası





Resim aceleyle çekildiği için pek içime sinmedi ama bu çorbayı çok sevdiğimden yayımlamak istedim.Et ağırlıklı menülerimde sebze çorbalarını tercih ediyorum.Tarifi patates çorbama çok benziyor tek farkı içine süt girmesi.Çocuklar içinde çok faydalı olduğunu düşünüyorum,oğlum severek yiyor.Birde terbiyeli sebze çorbam var ki onun da tadına doyulmaz.Resimlediğimde onuda paylaşmak isterim.


Sebze Çorbası;
malzemeler;
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 y.k nişasta
  • 1 tepeleme y.k un
  • 5 s.b et suyu
  • 2 s.b süt
  • 3 y.k sıvıyağ,tuz
Yapılışı;
  1. Sebzeleri temizleyip ufak küpler halinde doğrayın.Unu sıvıyağda kokusu çıkana kadar kavurun ve doğranan sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. et suyunu ekleyin.nişastayı sütte açıp kaynamaya başlayan çorbaya yavaşça ekleyin hızlıca karıştırın.tuzunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın..

17 yorum:

  1. Çok nefis gözüküyor :) sütle oluşundan dolayı farklı geldi,deneyip tadına bakmak lazım.Eline sağlık.Hayırlı sahurlar :)

    YanıtlaSil
  2. Şifa dolu bir lezzet ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Günaydın canım. Sabah sabah nasıl güzel bir fotograf oldu anlatamam. Ellerine sağlık. Kaçtır gelemiyordum güzel sayfana kusura bakma, şimdi hızla neler kaçırmışım bakacağım.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Hem besleyıcı hem vıtamınlı..
    Çocuklar için süper bir çorba..
    Ellerıne sağlık bereketi bol olsun.

    YanıtlaSil
  5. canımm ellerine sağlık sebze çorbasını kim sevmez ki mis gibi ev kokulu:))

    YanıtlaSil
  6. salihacım merhaba uzun zaman olmuş sana yorum yazmayalı artık düzelmiş olmana çok sevindim tatlım.Ellerine sağlık çorban nefis afiyet bal olsun
    bebegin nasıl seni kocaman öperim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Senin çorba tariflerine bayılıyorum hem malzemesi bol hemde çocuklar için çok besleyici ellerine sağlık Salihacığım afiyet olsun herkese.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım benim nefis olmuş sebzelerle hem sağlıklı hem lezzetli paylaşımın için teşekkürler....
    sağlıcakla kal....

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık,iftarda en güzel şey çorba ,başka birşeye gerek bile yok
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık Salihacım.Sebze çorbasını oğlu bebekken sık sık yapardım. Taze olsun diye de az yapardım. Ama oğlumdan önce ben ve kızım tadına bakardık.

    YanıtlaSil
  11. Harika görünüyor.
    Ellerinize,gönlünüze sağlık.
    Sebze çorbası hem lezzetli,hem sağlıklı..
    Şifa olsun diyelim :)
    Gönülden muhabbetle

    YanıtlaSil
  12. Salihacım çorba içimi açtı desem,inan çok güzel bir fotoğraf... bereketlide olur hemde,ellerine sağlık..

    Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  13. İftar sofralarınızı süsleyen "Fırında Tavuk Yemekleri"nizi bizimle paylaşıp, paylaşırken eğlenmeye ve eğlenirken MAGGİ'nin sponsorluğunda gerçekleşen yarışmamızdan birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?? Katılmak için tek yapmanız gereken tarifinizi fotoğrafıyla birlikte bize göndermek.. Ayrıntılar için www.hamaratabla.com

    YanıtlaSil
  14. Günaydınlar, güzel bir hafta diliyorum..Çorban çok hafif ve sağlıklı olmuş,terbiyeli çorba tarifini bekliyorum çünkü ben çok severim ve her gün mutlaka bizde çorba pişer.. Resimlere diyecek yok ,eğer sen kusur görüyorsan ben hiç benimkileri yayınlamayımmmmm.Görüşmek üzere kocaman öptüm..

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık saliha ablacım...
    buarada fatih'e mi taşındın?

    YanıtlaSil
  16. selamlar hayırlı ramazanlar arkadaşım.nefis olmuş.ellerine sağlık.bu arada bloğumda hobidünyam yemek etkiliği var.güzel lezzetlerinle seni de davet ediyorum.5 eylüle kadar lezzetli tariflerle katılabilirsin.sevgiler...

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)