Sırada enfes bir cheese cake tarifi var ama önce doğum gününün son tarifi :) Pastayı oğlumun isteği üzerine çikolatalı pandispanya ve sade kremalı,çilekli hazırladım.Hani daha önce demiştim,eğer pastayı dinazor dilimleri halinde :) yemeyi sevmiyorsanız,18 cm.lik bir pasta 7-9 kişiye yetiyor! diye,gerçekten de öyle.Bu hesaba göre 20 cm.lik pasta 10-12 kişiye,22 cm.lik bir pasta ise 12-15 kişiye yetiyor.Benim hesabıma göre 15 kişi olacaktık :) pastamız bol bol yetti:) tam tamına 16 dilim çıktı,ertesi gün ikindi çayına gelen misafirlerime bile ikram etme fırsatı buldum:) ,ne kadar hafif ve lezzetli demeleri beni çoook mutlu etti :) ertesi gün yağmur altında pastanın dilim halini çektim çünkü iştah açıcı bir resim olmasaydı içime sinmeyecekti :)
22cm.lik bir pasta keki olacağından yumurta,şeker ve unu arttırdım.İlk defa kuvertür çikolata kullandım ve paket kullandıklarımın yanında farkı apaçık ortadaydı, ağır bir pasta olmadı,lezzetiyse on numaraydı:) birde şunu belirteyim pastanın kreması sanki az geldi gibi..olurda bu pastayı denemek isterseniz kremayı bir ölçü fazla yapmak en iyisi..
MALZEMELER;
Çikolatalı Pandispanya (22 CM.LİK);
• 4 (iri boy) veya 5 (orta boy) yumurta
• 1 su bardağı Un
3 y.k kakao
• 1 su bardağı + 2 y.k şeker
• 2 y.k sıcak su
•4-5 y.k yoğurt
•150 veya 200 gr. bitter kuvertür çikolata
• 1 paket kabartma tozu
Pastacı Kreması ;
• 3 s.b süt
• 3 y.k un
1 s.b şeker
• 1 y.k nişasta
• 2 yumurta sarısı
• 1 y.k tereyağı
• 1 tatlı kaşığı rende limon kabuğu
• yarım kilo çilek
Dışı için;
• 1 paket Dr.oetker Orman meyveli krem şanti
• 1 s.b soğuk süt
Yapılışı;
1. Fırını 160-170'de açın,ısınmaya başlasın.
2. Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Sarılarını büyük bir kaseye alın ve üzerine şekeri ekleyip önce düşük devirde bir çırpın, sonra sıcak suyu da ekleyip yüksek devirde 5 dk daha çırpın.
3. Yoğurdu hamura çabuk karışması için çatalla hafif çırpıp ekleyin.
4. Unu,kakaoyu,kabartma tozunu bir kaseye eleyin,mikser ayarını en düşüğe çevirin ve karıştırın.
5. Yumurta aklarını bir çimdik tuzla çırpın. Kaseyi çevirince dökülmeyecek kıvama gelince, olmuş demektir. yumurta aklarnı unlu karışıma, spatulayla, kaseyi çevire çevire söndürmeden karıştırın.
6. Kalıbı yağlayın veya yağlı kağıt yerleştirin.Karışımı kalıba dökün ve 1-2 kez tezgaha vurun ki içindeki hava çıksın, 40-45 dk.pişirin. pişince çıkarın, tel ızgarada ılıtın.
7. Krema için; süt, yum. sarıları, şeker, un, nişastayı tencerede karıştırıp sonra ocağın altını açın,muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Tereyağını ekleyin,arada çırparak soğutalım.Çilekleri ayıklayıp keselim.
8. Keki 4'e bölün.katlara ayırdığımızda kelepçeli kalıbımızın çemberini servis tabağına oturtalım.İlk patı koyup kremadan sürelim ve çilek serpelim.her katı bu şekilde yapalım.bu şekilde 1 gece dolapta beklesin.
9. Ertesi gün pastamızı şantiyle gelişi güzel sıvayıp tekrar dolaba kaldıralım.Mümkünse 1 gece beklesin yada en az 3-4 saat.Daha sonra şantiyle tekrar sıvayıp süsleyelim.
10. Baskılı şeker hamurunu ya 1 gün önce yada servis etmeden önce etiketinden çıkarıp pastanın üzerine koyun.
Notlar;
• Yumurta sarılarını çırparken eklediğimiz sıcak su şekerin erimesini ve yumurtaların ısıdan dolayı daha çok kabarmasını sağlıyor.
• Yumurta aklarını en son unlu karışıma ekliyoruz bu benim bulduğum bir yöntem, daha garantili:)
• Fırın ısısı çok önemli,pasta keki hazırlamaya başlamadan 160-170 de ısıtılmaya başlanılmalı.Benim fırınım geç pişirdiği halde dereceyi kesinlikle yükseltmem.
• Pasta keki pişene kadar fırın kesinlikle açılmamalı.Fırınınızın huyunu az çok bilirsiniz,mesela benimki 1 saatte pişiriyor.Pişince hemen çıkarmayın.3 dk içinde dursun.
• Pasta kekini 2 gün evvelinden yapın veya en az 1 gece dinlenmeli.Hatta boş vakitte yapıp buzluğa kaldırabilirsiniz,ben öyle yapıyorum.
• Şantiyle sıvamada önce gelişi güzel sıvayıp 1 gece veya en az yarım gün bekletin ve ertesi gün şantiyle tekrar sıvayıp,süsleyin.
Salihacığım ellerine sağlık. Bugünlerde değişik bir pastatarifine ihtiyacım olacak kuvertür çikolata yı bulamıyorum kullandığın özelbir marka var mı ? Sevgiler
YanıtlaSilNefis bir görüntü..
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Afiyetler olsun...
Sevgilerle..
Saliham günaydın pasta enfes ellerine sağlık sanırım o dilim benim için kocaman öpüyorum...
YanıtlaSiloğluşuna sağlıklı hayırlı nice uzun ömürler diliyorum annesi ,babası ve tüm sevdikleri ile birlikte salihacım...harika şeyler hazırlamışsın hepsi birbirinden enfes... yiyen herkese afiyetler olsun...sevgiler canım...
YanıtlaSilhttp://porselendemlik.blogcu.com/
YanıtlaSilhttp://gelibolu17.blogspot.com
tarafından hazırlanmış olan
56.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE
18 MART 2010-1 NİSAN 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://lezizce.blogspot.com/
ARKADAŞIMIZ EV SAHİBELİĞİ YAPACAKTIR.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER
Ben dinazor dilimi seviyorum napıcaz şimdi :D
YanıtlaSilbana bir dino dilimi ayırırsın artık :P
Ellerine sağılk caınm yağmur damlalı çilekli pasta nefis olmuş varsın bu sefer kreması az olsun :)))
küçük beye sağlıklı,hayırlı ömürler diliyorum tekrardan,Allah hayırlı evlat eylesin ornu ve tüm çocuklarımızı:)
görüşmek üzere...
Salihacım ellerine sağlık. Pasta enfes. Benim oğlumda BEN10 hastası. Kısmet olursa doğum gününde ben de ben10 pasta yapmayı planlıyorum.
YanıtlaSilmınecım,birçok marka var kalıte kalıte ve fıyat fıyat:) ben pasta malzemesı satan dukkanlardan alıyorum,elit marka..koydugum dolab bile miss gıbı cıkolata kokuyor:D
YanıtlaSilsevıl teşekkürlerrrrrr:)
deryacım ,evet buyur:D
yeşim ablacım cok sagol aminnn diyorum:)
aysultan napalım sana dınazor dılımlı verırız artık:D
ebrucum sagol,eminim nefıs yapacaksındır,yardım edebılecegım bırsey olursa seve seve...
ELLERİNE SAĞLIK CANIMM HARİKA OLMUŞ GERÇEKTEN TEBRİK EDERİM SENİ.. SEVGİLER BİTANEM..
YanıtlaSilSalihacim ellerine saglik becerikli arkadasim,çilek ve çikolata harika yakisir,nefiste gözüküyor...öpüyorum seni.
YanıtlaSilBaskılı şeker hamurunu nereden alabiliriz?
YanıtlaSilEllerıne sağlık afiyet bal olsun bize yok mu ? canım cekdi.
YanıtlaSilCanım oğluşuna size sağlıklı mutlu uzun bir ömür diliyorum canım benim.
YanıtlaSilNe güzel bir hazırlık yapmışsın. Oğlun bayılmıştır eminim.
Çok öpüyorum seni canım
Canım merhaba .Oğluşun doğum gün kutlu olsun.Nice sağlık ve mutlu yıllar diliyorum.Pastaya gelince bu negüzellik ellerine sağlık canım.Sevgiler bıraktım.
YanıtlaSilun gâteau délicieux et savoureux
YanıtlaSiljoyeux anniversaire pour ton fils
bonne soirée
Vallahi süpersin! Ellerine sağlık. Oğlunu kocamn öpüyorum, Allah sağlıklı ve güzel bir ömür versin inşallah.
YanıtlaSilSevgiler
mmmm nefis ellerine sağlık salihacım sevgiler...
YanıtlaSilHocam bu ne güzel pastalar,harika görünüyorlar.Bende cok severim ama yemesini böyle ugrasmak bana zor geliyor:)
YanıtlaSilEllerine saglik cnm.
Selam ve dua ile...
Serap.
Salihacığım nice yıllara, oğluşuna sizlerle birlikte sağlık, mutluluk, huzurlu bir ömür dilerim...
YanıtlaSilHarika mamalar hazırlamışsın, çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık canım, sevgiler...
Sevgili Saliha, her blogcu arkadaşımı farklı farklı ortamlarda tanıyorum .. seni de bir arkadaşın bloğuna yazdığın yorumdan görüp izlemeye başladım. tarifler çok güzel görünüyor. Özellikle bu pasta tam benim favorim.. ellerine sağlık.. bir dilim aldım bile.. bende bloğuma beklerim.. severek ve çok keyif alarak yaptığım lezzetleri tadar belki de izlersiniz beni.. sevgiler yolluyorum..görüşmek dileğiyle..
YanıtlaSilSaliha'cim,
YanıtlaSilsen cilek sezonunu acmisa benziyorsun bu güzelim pastayla, yerli mali cilek ciksa da doya doya yesek diye düsünüyorum su anda. Bizede buradan ancak Ispanya'dan gelenler kaliyor, maalesef.
Gecikmeli olarak bende kücük beyin dogum gününü kutlamak isterim, saglikli daha nice nice yillara diyorum.
Pastan icinde ellerine saglik demeyi unutmadan daha da fazla uzatmadan hemen kaciyorum.
Selamlar ve kocaman öptüm.
ooooo ben ten o bir kahraman.....
YanıtlaSilbu benten aşkını napıcaz bilmem bu çoçuklarda.şimdiden bardağını eskitti oğlum.sağol canım
ellerine sağlık tadı eminim çok güzeldir.