Pizzayı çok sevdiğimizi söylemiştim,bu da 2. hamurum,tavsiye ederim lezzetli oluyor.Hamurunu ekmek makinasında yapınca daha da bi pratikleşiyor:)) Fırın tepsisini ters çevirme yöntemi inanın çok işe yarıyor:) Ben herzamanki gibi malzemeyi yaymadan önce biraz kaşar rendesi serpiyorum malzemeyi serpip tekrar kaşar rendesi ve istediğiniz malzemeler...hellim pişerken erimediği için salatalara,pizzalara çok yakıştırıyorum hatta çorbalara:)bir günde hellimli çorbamın tarifini veririm:)
Hellimli Karışık Pizza;
Malzemeler;
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket dr.oetker ınstant maya
- 1'er çay kaşığı tozşeker ve tuz
- yeteri kadar ılık su
Üzeri için;
- yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı salça
Malzemeler;
- yarım paket hellim peyniri,sucuk ,salam,doğranmış zeytin,kaşar rendesi
Yapılışı;
- Bütün malzemeleri ılık su yardımıyla iyice yoğurun.Hamurun kıvamı cıvık ama ele yapışmayan bir kıvam olmalı.30 dk. ılık ortamda dinlendirin.Sürenin sonunda tekrar yoğurup 20 dk .dinlendirin.Bu kısmını ekmek makinasının, hamur hazırlama programında yapabilirsiniz.
- Pizza malzemelerini hazırlayın.Salçayı sütle açın.Hamuru elinizle açarak 30 cm çapında genişletin ve kenarlarını hafif kıvırın ve bastırın.
- Fırın tepsisini ters çevirip üzerine yağlı kağıt yayın ve hamuru buraya aktarın.
- Salçalı sütü sürün biraz kaşar serpin malzemeleri yayın ve üzerine tekrar kaşar serpip 200 ısınmış fırına tepsiyi koyun.10-15 dk sonra fırın ısısını 150 dereceye indirin içinin pişmesi için.
- yaklaşık 20-25 dk sonra miss gibi pizzaniz hazır:)
- Unutmayın,pişme süresi fırınınıza göre değişir...afiyet olsun..
Bu yorumada isteiğiniz gerçekleştirilemedi derse göstercem isteği ben bu bloga heee :)))
YanıtlaSilcanım benim senin hazırladğın sofralara oturmak benide özellikle psikolojik açıdan çok mutlu eder sonrada midemi tabii:))
pizzayı bizde çok seviyoz...
afiyet olsun sizeeee.......
Pizza cocuk olan evde oldukca SIK tuketiliyor.
YanıtlaSilBenim ailemd fazlasiyla sever pizzayi,
Ellerinize saglik gorunum kadar tadida cok guzeldir eminim.
Sevgiler,
Sefa
çok güzel yaaa...çok severim...hellim kullanmadım pizzada ama tadını severim yakışır pizzayada..
YanıtlaSilellerine sağlık canım...görüntü harika zaten..
Pizza..bizim evin ufaklığı tarafından pek sevilir...Ellerine sağlık nefis bir görüntü...
YanıtlaSilPizzayı bende çok severim. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilsaliha hanım ellerinize sağlıkk nefis görüntüler...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK HELLİMLİ DENEMEDİM AMA YAPMAK LAZIM TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık..Hımm nefis:)Sevgiler.
YanıtlaSilhansa sabır kıs sabır:P
YanıtlaSillezzet sefası,evet çocuklar dilim dilim bayılırlar yemege degılmı:)?
disal sağol canım:)
sevdalı tatlar,
arzu,
kalbkurabıye,
paşakızı
hepınıze teker teker tesekkurler..
Ellerine saglik Saliha... Piza hamuru tarifi ariyordum, deneyecegim insallah.
YanıtlaSilevgiler canim...
Nefis bir pizza. ellerine sağlık. Hellimi kızartarak yemeye bayılırım ama pizzada denememiştim. Sanırım suda bekletip tuzu alınırsa iyi olur.Deneyeceğim.
YanıtlaSilÇok güzel kızarmış maşallah. fırın tepsisini ters mı koyuyorsunuz fırına ? altına yağlı kağıt. Böylece etrafı da pişiyor. Pizzacı piccası gibi olmuş. Ellerine sağlık. Hansa gelirken beni de getirsin mi size :)))şey biz kardeşiz de..
YanıtlaSilSafiye...
pizzada hellim kullanmadım ama eminim nefis olmuştur ellerine sağlık süper gö<züküyor...
YanıtlaSilPİZZAAAAAA
YanıtlaSilCANIM BENİM ÇOK SEVERİM SENDE SÜPER YAPMIŞSIN SALİHACIM ELLERİNE SAGLIK
SEVGİLER
mis olmuş.hellimi hiç pizzada kullanmadım mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık nice senelere...
YanıtlaSilCanım harika ötesi olmuş. Bir çay eksik:))))))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Canım bu arada sana bir mail attım mail adresine. Kontrol edermisin
sevgilerimle
Safiye senden gizli kaçıcam gidicem önden kahvaltı tepsisini saklamam lazım hihahah
YanıtlaSilPizzaya bende bayılıyorum. Ailecek seviyoruz. Evde ki tabi hem bereketli hem daha lezzetli geliyor bana. Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilPizza harika olmuş.Dün bir grup arkadaşın başlattığı dostluk zincirine müsaade ederseniz sizi de ekledim.Bloğuma uğrarsanız sevinirim.Sevgiler.Mine
YanıtlaSilElin kolun dert görmesin emi:)))
YanıtlaSilellerine sağlık çeşnim,süper görünüyor...
slm ben esra böreği denedim süper oldu tarif için teşekkürler anca fırsat buabildim yazmak için kusura bakmayın umarım hatırladınız beni sevgiler
YanıtlaSilPizza citir citir olmus belli! Cok severim, ellerine saglik. Hollandadan sevgiler
YanıtlaSilHamurun kıvamı çok iyi gözüküyor.Kepekli unla böyle bir şey denemek istiyorum, aynı olmasa da lezzetli olacaktır, ne dersin ?
YanıtlaSilEline sağlık
Merhaba, iki arkadaşım bana sunshine award ödülü vermiş, ben de size gönderiyorum :)
YanıtlaSilSitemde yayınladım.
KZIM GÖRDÜ İSTEDİ HEMEN..ANNE SEN DE YAP DEDİ..ELİNE SAĞLIK SALİHACIĞIM..ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilSalihacığım ellerine sağlık.İnan mestim ki ne mest!!! :)
YanıtlaSilMerhaba, bu pizzayı bugün öğlen yaptım çok beğendik yalnız denemek isteyen arkadaşlara bir tavsiyem olacak fırın ısısını kendi fırınınıza göre ayarlayın ben 200 derecede pişirdim ama içi çok iyiy pişmemişti bidahaki sefere daha düşük ısıda pişirmeyi düşünüyorum bunun dışında eşimle beraber çok beğenerek yedik tarif için teşekkürler.Senin bloğundan denediğim epey tarif var ama pek yorum yazmıyorum genellikle iyi sonuçlar alıyorum.Tariflerinden denediklerimi de kendi bloğumda yayınlayabilirim iznin olursa.
YanıtlaSilnazıfecım öncelıle ellerıne saglık emınım cok lezız olmustur:)evet aslında her yazımda aklıma gelıyor pısme suresı fırınınıza baglı dıye yazmak ama unutuyorum:( emınım senın ellerınden daha lezız oluyorlardır..burası paylasım yerı tabııkıde yayınlayabılırsın canım...sevgılerımle...
YanıtlaSilhemen tarıfe fırın ısısı hakkında uyarıyı eklıcem nazıfecım:D
YanıtlaSil