İki tarifte kayınvalideme ait.Kendisinin çok güzel ve pratik tarifleri var demiştim,bende bunları kayıt altına alıp öğrenmeye çalışıyorum:).Et kebabını pratikliği açısından çok sevdik,etleri normalden daha fazla yumuşak pişirdim, oğlumun rahat yiyebilmesi için.Kalan kurumuş pidelerin ve kısıtlı zamanların değerlenmesi açısından çok güzel bir alternatif.Ayrıca doyurucu olması da oruç rehavetiyle fazla çeşit yapılamaması açısından artı puan bence:)
Et Kebabı;
Malzemeler;
- 500 gr. kuşbaşı et
- 1-2 y.k sıvıyağ
- kurumuş pide
- yoğurt
- salçalı,domatesli sos
- etleri yıkayıp düdüklüye alın ve az sıvıyağla kavurun.Suyunu çekince üzerini aşacak kadar su ilave edin ve 40 dk pişirin.
- pideleri minik küp şeklinde kesin ve 200 derc.fırında 15 dk bekletin.
- domates veya salçayı az sıvıyap ve su ile açın ve ocakta kavurun.
- yoğurda ezilmiş sarımsak ekleyip çırpın.
- tabağa önce kıtırlaşmış pideleri alın ve etlerden artan et suyunu üzerlerine gezdirin.
- sırasıyla etleri koyun,etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu,yoğurdun üzerinede salçalı sosu gezdirin.
- afiyet olsun.
Yalancı İmambayıldı;
Malzemeler;
- 1 kilo patlıcan
- 3 adet soğan
- 4 orta boy domates
- 3 -4 diş sarımsak
- zeytinyağ,tuz,1 çay bardağı sıcak su
- patlıcanları alacalı soyun,enine ikiye kesin ve kestiklerinizide boyuna dilimleyin.Tuzlu suda 10 dk bekletip yıkayın ve süzün.Tencereye dizin.
- bir kaba soğanları piyazlık doğrayın yani yarım ay şeklinde.domatesleri doğrayın.sarımsakları doğrayın ve üzerine zeytinyağ,tuz gezdirip karıştırın ve patlıcanların üzerine dökün.
- üzerine 1 çay bardağı sıcak su döküp ağır ateşte pişirin.
- afiyet olsun.
Salihacım canım mis gibi kokar o kebap ellerine
YanıtlaSilsağlık bereketli iftarlar dilerim öpüyorum...
bukadar kolaymıymış bu kebabp tam bana göre mutlaka denemeliyim..
YanıtlaSilellerine sağlık sevglier...
ya kebap olsun da ne olursa olsun.nasıl lezzetli olmuştur kimbilir.sizlere afiyet bal şeker olsun.öptüm canım...
YanıtlaSilcanım kayınvaldenizin ellerine sağlık. hem pratik hem de çok leziz görünüyorlar..
YanıtlaSilsevgilerimle...
kebap tam bizlik,nefis olmuş..doyurucu hemde...
YanıtlaSilanneciğinin sağlık...
hayırlı iftarlar..
Salihacığım kayınvalidene verdiği fikir için teşekkürler.Evdeki artan pideleri değerlendirmek o kadar zor oluyor ki...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Sevgiler...
tarif için kayınvalidene teşekkürler canım seninde ellerine saglık not aldım bile en kısa zamanda yapıcamm
YanıtlaSilKAyınvalidenin ve senin ellerine sağlık canım çok pratik gerçekten...
YanıtlaSilEnfes de görünüyor...
Kocaman öpüyorum...
çok güsellll görünüor ellerinize sağlık sevgiler....
YanıtlaSilÇoooook güzel olmş canım.
YanıtlaSilBayıldım enfes. Tam bana göre olmuş:)))))))))))))
Ellerine sağlık canım
Nefis nefis
Tijen AKTAY
deryacım çok sagol canım..
YanıtlaSilesmacım inan çok pratik umarım begenırsın:)
yeşim ben etcıl olmadıgım halde sevdım:)
gülaycım tesekkurler,
pelince hemde çok doyurucu,zeytınyaglılara yer kalmıyor:)
müjdecim evet bende artık böyle değerlendiriyorum canım:)hatta köfteli ve sade versiyonu bile var:)
swevilcim umarım begenırsın canım cok cabuk oluyor:),
YanıtlaSilsevdecım evet pratık canım:)tesekkurler..
selin sagol bendende sana sevgılerrrr,
tijencım sagol canım,et yemeyen ben bıle yedıgıme göre:)
arkadaslar herkese hayırlı sahurlar dılıyorum:))