3 yıldır bahar ve yaz aylarında yaptığım enfes bir yemek..Hafif ve lezzet kelimesini bu yemekte aynı cümlede kullanabiliyorsunuz:):) .Üstelik misafire sunulan menüye girebilecek kadar lezzetli ve şık..Tarif,forumdan Yelda'ya ait..yakında Yelda hanımın tarifleri diye bir etiket açabilirim:)tariflerinde hiç hüsrana uğramıyorum..teşekkürler Yelda!...
Genelde hindi yerine tavuk kuşbaşı kullanıyorum.Tavuk ve sebze malzemelerini kişi sayısına göre çoğaltıyorum;3'er adet kabak ve patlıcan,havuç gibi.Soya sosu,susam yağı ve 1 miktar köri ayrı bir lezzet katıyor.Hatta içine konan yağı azaltırsanız veya hiç eklemezseniz tam bir diyet yemeği olur:D bu yaptığımda yağını koymayı unutmuşum tam diyetlik oldu tam:)))
Torbada Türlü;
Malzemeler;
- 250 gr.hindi but kuşbaşı
- 2 adet havuç
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 5 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 10 adet taze fasulye
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1,5 fincan su
- tuz, karabiber,
- 1 yemek kaşığı kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaş.susam yağı (isteğe bağlı)
- Tüm sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyun..kuşbaşı doğrayın..soğanları da küçük küçük doğrayın..sarmısakları bütün halde ekleyin..tuzu biberi ekleyin..
- küçük doğranmış etleride ekleyip harmanlayın..15 dakika çukur bir kapta bekletin..yağı ekleyip tekrar harmanlayın..
- yanmaz fırın torbasını karışımla doldurup suyu ekleyin..ağzını bağlayıp tencereye yatık olarak yerleştirin.
- tencereye bir parmak aşacak kadar su doldurup torbanın üzerine bir küçük delik açın..tencerenin ağzınını kapakla örtüp yemeği pişirin,yaklaşık 40 dk..ılınınca torbayı yırtarak servis tabağına sosuyla servis yapın..afiyet olsun..
canım ne kadar güzel ve pratik bir tarif.yaz ayları için süper.ellerine sapğlık.güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum
YanıtlaSilCanım görüntüsü yetti diyebilirim tadını anlatmaya grek yok...
YanıtlaSilEllerine sağlık mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle:)
ellerine sağlık!! fotograflarda bile o kadar güzel çıkmış ki...
YanıtlaSilyakında yeni evimize taşınıyoruz, fırını hayırlamada ilk sıralara aldım. :)
güzel bir hafta olsun
Merhaba Saliha,
YanıtlaSilTürlüyü çok severim.Sebzeleri çok sevdiğimden olsa gerek.Ellerine sağlık.Lezzetli ve sağlıklı bir yemek.Bende yaparım bazen ama ben fırında pişiyordum.Tencerede yapmak hiç aklıma gelmemişti.Denemek lazım.
Ellerine sağlık.
Sevgiler*
hayatım teşekkür ederim şimdiden:)) dualarını ve smslerini eksik etme..esvgiler öpüyorum
YanıtlaSiltam yaza göre hem hafif hem de lezzetli.türlüyü çok severim.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilçok hafif oluyor tam yaz aylarına göre
YanıtlaSilellerine sağlık... sevgiler
Aplacımmm türlüyü görünce diyet yapasım geldi yahu...
YanıtlaSilişte yaz aylarının bir numaralı yemeği hem hafif hem doyurucu:) bi de renkli:) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçoook güzel olmuş.Tam yaz mevsimine uygun çok hafif bir tarif olmuş. Yanına da ızagara et çok güzel olur.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
sevgiler
http://www.lezzetibol.com
tam mevsime uygun bir sunum olmus
YanıtlaSilellerine saglik sevgiler
Sen yaparsın da güzel olmaz mı arkadaşım... Ellerine sağlık... Hafif, sağlıklı ve de lezzetli eee daha ne olsun... Canım benim dualarına ihtiyacım var sınavıma iki hafta kaldı... 4-5 Temmuzu atlatayım hemen açığı kapatacağım... Öpüyorum seni...
YanıtlaSilcanım hafif bir yemek olmuş.ellerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilBende yaparim bu tarifi hata ben icine bir tanede defne yapragi koyarim.Yerkende icinden kabaklari secer yerim.Oyle hafif oyle lezzetli gorunuyorki ellerinize saglik.
YanıtlaSilcanım benim ellerine sağlık,çok hafif yaz için ideal gerçekten.
YanıtlaSilCanım nasıl güzel bir yemek olmuş,hem de çok hafif..
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Sevgiler.