Çarşamba, Nisan 29, 2009

LAHMACUN


Lahmacun yapmak adına 1-2 tarif denedim.Yaptıklarım arasında Oktay ustanın kitabındaki  tarifte karar kıldım.Bu tip tariflerde heralde çok deneme yoluna gitmemek en iyisi.Doğru tarifi bulduğun zaman klasik tariflerin arasına girmeli...bir de yapmak için üşenmesem çok iyi olacak:)buradaki yöntemi kullanıyorum,çok farkediyor:)harçtan biraz alıp açtığınız hamura yayın.Kontrollü olarak pişirin.Takriben 15 dk yeterli oluyor.

Malzemeler;
  • 4 s.b un
  • 1 paket kuru maya 10 gr.lık
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı süt
  • aldığı kadar su ...kıvamı ayarlamak için...
  • tuz
üzeri için;
  • 300 gr. kıyma
  • 3 domates
  • 1 adet soğan,
  • 1 demet maydonoz
  • 2 y.k. salça
  • tuz,k.biber,sıvıyağ
Yapılışı;
  1. hamuru için malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.Hamurunkıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
  2. hamuru 5 dk dinlendiriyoruz.süre sonunda bezelere ayırıyoruz.
  3. iç için;domatesi ve soğanı rendeliyoruz.
  4. kıyma rende domates,soğan ve diğer malzemeleri kabta karıştırıyoruz.Hamura rahat sürebilmek için 1-2 yemek kaşığı su ilave edin.
  5. fırını 200 derecede ısıtın ve hamuru istenilen büyüklükte açın ve fırın tepsisine koyun.Hamurları pişirirken
  6. lahmacunların üzerine yeşillik koyarak servis yapın ayranda enfes gidiyor yanında:)

18 yorum:

  1. canım
    ellerine sağlık.zor bir iştir hakikaten lahmacun yapmak.emeğine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Saliha,
    Eline saglik, ne kadar da guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
  3. Oncelikle ziyaretin icin tesekkur ederim, yazdiklarin beni cok mutlu etti... Bende seni listeme aliyorum :)

    Esim urfali oldugu icin lahmacun bizim mutfagin vazgecilmezidir, bloguma yazamadim bir turlu o ayri mesele :)

    Ellerine saglik, cok lezzetli gorunuyor. Ben ic malzemesine margarin ve biber salcasi da katiyorum ilave olarak...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. bende uzun zamandır ypsammı yapmasammı arasındayım.lahmacunlar harika görünüyor elerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Salihacığım tam da aradığım tarif. Haftasonu yapıp eşimi sevindireyim ben de. Öpüyorum seni çok.

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor ellerine sağlık.sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  7. ayy bende yapmıştım...zaman almasa büssürü yapacağım ama zaman çalıcı bir tarif oluyor...

    ama yinede nefiss...

    ellerine sağlık canım adaşım...

    YanıtlaSil
  8. OF Salihacığım, nefis olmuş bunlar. Lahmacuna hiç dayanamam. Ben de deneyeceğim. İyice okuyup not aldım. Haftasonuna inşallah yapılacak. Hareli kekini yaptım geçen hafta çok güzel oldu. Müsadenle yayınlamak isterim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Canımmmmmm nasılda severim anlatamam ama diyette
    yim bakmakla yetineyim bu kez.Ellerine sağlık tatlım kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  10. Offf ki ne offf :))
    Şahane olmuş,ellerine kollarına sağlık....

    Sevgilerimi yolluyorum..

    YanıtlaSil
  11. Salihacığım çok teşekkürler canım:) ilk fırsatta denemeye çalışacağım...
    yalnız bir sorum olacak, geçen seferki lahmacun denemesinde senin yöntemi kullandım, tepsiyi ters çevirdim ama şimdi farkettim, yağlamayı unutmuşum:(
    fırının ısısını da artırdım ama nedense altları tam pişmiyor, senin de öyle mi oluyor, yoksa tepsinin cinsinden mi farkediyor?
    geçenlerde bir blogda görmüştüm(hangisi hatırlayamadım) önce altlarını tavada pişirip sonra fırına veriyormuş...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. aysegul,
    ıffet,
    mebrule,
    pelinim,
    pelincem,
    deryam,
    coook tesekkurler arkadaslarım....

    hatıcecım,evet altları tam pişmiyor yanı pişmıyor derken yenmıcek gıbı degıl guzel oluyor ama dısarda satılanlar gıbı olmuyor manasında..ama bence bıraz daha yuksek ısıda pişirilmeli altlarının çıtır olması ıcın.aynı pizzadakı gıbı 230 yeterlı olacaktır.fırın tepsisininde cınsınden farkedebılrı ama benımkı cok luks degıl normal,basıt bıldıgımız bır fırın:)

    YanıtlaSil
  13. siteyi açar açmaz ne dedim biliyormusun saliha,offfffffffffffff harika dedim istem dışı.Gerçekten seni tebrik ediyorum.Üşenmeden yapmışsın biz kolayına kaçıyoruz içini yapıp fırına yolluyoruz :))canım kocaman öpüyorum,sevgilerle..

    YanıtlaSil
  14. neslıhancım tesekkurler canım:)
    gulızarcım,olsun içini sen yapıyorsunya bence buda guzel bişi,içinde ne oldugunu bılıyorsun en azından:)

    YanıtlaSil
  15. en ene ennn sevdiğim şeylerden biri de lahmacun ama hiç denemedim.sayısız yemekten korkuyorum heralde.ellerimne sağlık.nefissssssssssssss.limon,maydanoz eşiliğnde süper olur...

    YanıtlaSil
  16. Çok severim nasıl canım çekti yarın ilk işim lahmacun yapmak olacak ellerinize sağlık çok nefis ve iştah açıcı görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Benim yaptiklarimda citir citir olmuyor. Demekki firin isisini yukseltmek gerekiyormus. Vermis oldugun tarifi deneyecegim. Ne kadar lahmacun cikiyor bu vermis oldugun miktar hamurdan?

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)