Lahmacun yapmak adına 1-2 tarif denedim.Yaptıklarım arasında Oktay ustanın kitabındaki tarifte karar kıldım.Bu tip tariflerde heralde çok deneme yoluna gitmemek en iyisi.Doğru tarifi bulduğun zaman klasik tariflerin arasına girmeli...bir de yapmak için üşenmesem çok iyi olacak:)buradaki yöntemi kullanıyorum,çok farkediyor:)harçtan biraz alıp açtığınız hamura yayın.Kontrollü olarak pişirin.Takriben 15 dk yeterli oluyor.
Malzemeler;
- 4 s.b un
- 1 paket kuru maya 10 gr.lık
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- yarım çay bardağı süt
- aldığı kadar su ...kıvamı ayarlamak için...
- tuz
- 300 gr. kıyma
- 3 domates
- 1 adet soğan,
- 1 demet maydonoz
- 2 y.k. salça
- tuz,k.biber,sıvıyağ
- hamuru için malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.Hamurunkıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
- hamuru 5 dk dinlendiriyoruz.süre sonunda bezelere ayırıyoruz.
- iç için;domatesi ve soğanı rendeliyoruz.
- kıyma rende domates,soğan ve diğer malzemeleri kabta karıştırıyoruz.Hamura rahat sürebilmek için 1-2 yemek kaşığı su ilave edin.
- fırını 200 derecede ısıtın ve hamuru istenilen büyüklükte açın ve fırın tepsisine koyun.Hamurları pişirirken
- lahmacunların üzerine yeşillik koyarak servis yapın ayranda enfes gidiyor yanında:)
canım
YanıtlaSilellerine sağlık.zor bir iştir hakikaten lahmacun yapmak.emeğine sağlık
Sevgiler
Saliha,
YanıtlaSilEline saglik, ne kadar da guzel gorunuyor.
Oncelikle ziyaretin icin tesekkur ederim, yazdiklarin beni cok mutlu etti... Bende seni listeme aliyorum :)
YanıtlaSilEsim urfali oldugu icin lahmacun bizim mutfagin vazgecilmezidir, bloguma yazamadim bir turlu o ayri mesele :)
Ellerine saglik, cok lezzetli gorunuyor. Ben ic malzemesine margarin ve biber salcasi da katiyorum ilave olarak...
Sevgiler...
bende uzun zamandır ypsammı yapmasammı arasındayım.lahmacunlar harika görünüyor elerinize sağlık
YanıtlaSilSalihacığım tam da aradığım tarif. Haftasonu yapıp eşimi sevindireyim ben de. Öpüyorum seni çok.
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık.sevgilerimi bırakıyorum
YanıtlaSilayy bende yapmıştım...zaman almasa büssürü yapacağım ama zaman çalıcı bir tarif oluyor...
YanıtlaSilama yinede nefiss...
ellerine sağlık canım adaşım...
OF Salihacığım, nefis olmuş bunlar. Lahmacuna hiç dayanamam. Ben de deneyeceğim. İyice okuyup not aldım. Haftasonuna inşallah yapılacak. Hareli kekini yaptım geçen hafta çok güzel oldu. Müsadenle yayınlamak isterim.
YanıtlaSilSevgiler
Canımmmmmm nasılda severim anlatamam ama diyette
YanıtlaSilyim bakmakla yetineyim bu kez.Ellerine sağlık tatlım kocaman öpüyorum...
Offf ki ne offf :))
YanıtlaSilŞahane olmuş,ellerine kollarına sağlık....
Sevgilerimi yolluyorum..
Salihacığım çok teşekkürler canım:) ilk fırsatta denemeye çalışacağım...
YanıtlaSilyalnız bir sorum olacak, geçen seferki lahmacun denemesinde senin yöntemi kullandım, tepsiyi ters çevirdim ama şimdi farkettim, yağlamayı unutmuşum:(
fırının ısısını da artırdım ama nedense altları tam pişmiyor, senin de öyle mi oluyor, yoksa tepsinin cinsinden mi farkediyor?
geçenlerde bir blogda görmüştüm(hangisi hatırlayamadım) önce altlarını tavada pişirip sonra fırına veriyormuş...
sevgiler...
aysegul,
YanıtlaSilıffet,
mebrule,
pelinim,
pelincem,
deryam,
coook tesekkurler arkadaslarım....
hatıcecım,evet altları tam pişmiyor yanı pişmıyor derken yenmıcek gıbı degıl guzel oluyor ama dısarda satılanlar gıbı olmuyor manasında..ama bence bıraz daha yuksek ısıda pişirilmeli altlarının çıtır olması ıcın.aynı pizzadakı gıbı 230 yeterlı olacaktır.fırın tepsisininde cınsınden farkedebılrı ama benımkı cok luks degıl normal,basıt bıldıgımız bır fırın:)
ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilsiteyi açar açmaz ne dedim biliyormusun saliha,offfffffffffffff harika dedim istem dışı.Gerçekten seni tebrik ediyorum.Üşenmeden yapmışsın biz kolayına kaçıyoruz içini yapıp fırına yolluyoruz :))canım kocaman öpüyorum,sevgilerle..
YanıtlaSilneslıhancım tesekkurler canım:)
YanıtlaSilgulızarcım,olsun içini sen yapıyorsunya bence buda guzel bişi,içinde ne oldugunu bılıyorsun en azından:)
en ene ennn sevdiğim şeylerden biri de lahmacun ama hiç denemedim.sayısız yemekten korkuyorum heralde.ellerimne sağlık.nefissssssssssssss.limon,maydanoz eşiliğnde süper olur...
YanıtlaSilÇok severim nasıl canım çekti yarın ilk işim lahmacun yapmak olacak ellerinize sağlık çok nefis ve iştah açıcı görünüyor sevgiler
YanıtlaSilBenim yaptiklarimda citir citir olmuyor. Demekki firin isisini yukseltmek gerekiyormus. Vermis oldugun tarifi deneyecegim. Ne kadar lahmacun cikiyor bu vermis oldugun miktar hamurdan?
YanıtlaSil